Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Ο τσελίστας Δημήτρης Κοτταρίδης βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στη συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

 

Ο τσελίστας Δημήτρης Κοτταρίδης βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στη συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Ο τσελίστας Δημήτρης Κοτταρίδης ερμήνευσε υπέροχα με αίσθημα και μουσικότητατα τα έργα του Παναγιώτη Καρούσου, Romance για βιολοντσέλο και πιάνο, και την μεταγραφή για βιολοντσέλο του μελοποιημένου ποιήματος Love is Life - Πόλεμος και ειρήνη του Λέων Τολστόι. Επίσεις συμμετείχε και στο υπόλοιπο πρόγραμμα της συναυλίας συνοδεύοντας τους λυρικούς τραγουδιστές με την πιανίστα Ιωάννα Μουζάκη. Την απονομή του επαίνου έκανε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, και η πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μεσόφωνος Μαρία Μαρκέτου.

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Παναγιώτη Καρούσου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Αξιόλογοι τραγουδιστές της όπερας με την τιμητική συμμετοχή της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας Νάντιας Καραγιάννη με τον Ανδρέα Πριονά στο πιάνο ερμήνευσαν Μελοποιημένη Ποίηση. Τη συναυλία τίμησε με την παρουσία του και προλόγισε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Την παρουσίαση έκανε η Billy Joe σχεδιάστρια μόδας, τηλεπαρουσιάστρια, πρόεδρος της λέσχης Lions club Kolonaki Sun. Συμμετείχαν οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες Σολίστ: Ρέα Βουδούρη, Παναγιώτης Διπλάρος, Μαρία Κιόρογλου, Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, Γιάννης Δάρρειος, Αργύρης Κοντονικολάου, Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο), και Ιωάννα Μουζάκη (πιάνο). Οι πρόβες της συναυλίας πραγματοποιήθηκαν στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου.


Η μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού Νάντια Καραγιάννη καθήλωσε το κοινό στο Café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου ερμηνεύοντας τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου με την πιανιστική συνοδεία του μαέστρου Ανδρέα Πριονά, σε τιμητική συμμετοχή πλαισιωμένη από εξαιρετικούς λυρικούς ερμηνευτές.

Παρουσιάστηκε ο 
«Κύκλος έντεχνων και λαϊκών τραγουδιών» του Παναγιώτη Καρούσου σε μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων ελλήνων και ξένων ποιητών και αποσπάσματα από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου και «Ιλιάδα του Ομήρου». Πρόγραμμα: Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης) – Χορωδιακό, Παρθενώνας (Κωστής Παλαμάς) - Διπλάρος Παναγιώτης & Ρέα Βουδούρη & Χορωδία, Romance για βιολοντσέλο και πιάνο - Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο), Άρια Ωραίας Ελένης (Ιλιάδα του Ομήρου) – Ρέα Βουδούρη, Σ’ έναν παλιό Ναό (Μιλτιάδης Μαλακάσης) – Δάρρειος Γιάννης, Ανάμνησης (Διονύσιος Σολωμός) - Αργύρης Κοντονικολάου, Automne (Guillaume Apollinaire) Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, Το Παιδί στο ποτάμι (Γεώργιος Βιζυηνός) – Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου & Διπλάρος Παναγιώτης, Βασιλιά μου (Αννίτα Τσαπάλου) – Δάρρειος Γιάννης & Ρέα Βουδούρη, Η Μαγεμένη βρύση (Κώστας Κρυστάλλης) – Μαρία Κιόρογλου, Love is Life - Πόλεμος και ειρήνη (Λέων Τολστόι) – Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο), Εσύ η γλυκιά (Γεώργιος Δροσίνης) Ρέα Βουδούρη, Κόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων) – Διπλάρος Παναγιώτης, Προμηθέας Δεσμώτης – Χορωδιακό (Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου), Η Ασπίδα του Αχιλλέα – Χορωδιακό (Ιλιάδα του Ομήρου). Τιμητική συμμετοχή: Νάντια Καραγιάννη με τον Ανδρέα Πριονά στο πιάνο: Το παιδί στο ποτάμι (Γεώργιος Βιζυηνός), Αύριο φως (Αλέκος Παναγούλης), Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Τώρα που λείπεις (Τέλος Άγρας), Στο νυχτερινό κέντρο (Ναπολέων Λαπαθιώτης), Μπαλάντα της απόδρασης (Δημήτρης Ιατρόπουλος), Το πόσο σε λατρεύω (Γιάννης Βηλαράς). 
Ανάμεσα στο εκλεκτό κοινό παραβρέθηκαν η Αρχαιολόγος Αναστασία Ράμμου, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Νομισματικού Μουσείου, η πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μεσόφωνος Μαρία Μαρκέτου, η συγγραφέας Μαρία Κακαβογιάννη, η Τ. Σχ. Σύμβουλος Δρ. Χρυσούλα Τσίγκρη, ο επιχειρηματίας Γιάννης Κωνσταντινίδης, η Δρ. Λένα Μπενίση, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, κ.α. που επαίνεσαν και καταχειροκρότησαν τον συνθέτη και τους καλλιτέχνες.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον κήπο του Νομισματικού Μουσείου και ενθουσιάστηκε από την εξαιρετική διοργάνωση, και απήλαυσε ένα ταξίδι στη μελοποιημένη ποίηση του Παναγιώτη Καρούσου.





































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου