Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Μια γλυκιά μουσική μυσταγωγία ήταν η συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

 Μια γλυκιά μουσική και ποιητική βραδιά απόλαυσαν, μ' ενδιαφέρον που άγγιξε τη μυσταγωγία, οι τυχεροί που παρακολούθησαν απο κοντά τη συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα γνωστών Ελλήνων λυρικών ποιητών που μελοποιήθηκαν απο τον γνωστό συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και την International Action Art, στο πλαίσιο του εορτασμού των "Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022" στην Αθηνοπρεπή αυλή του Νομισματικού Μουσείου στην οδό Πανεπιστημίου.
Στην εκδήλωση τραγούδησαν μεταξύ άλλων η Ρέα Βουδούρη, η Μαρία Ρουμάνη, ο Παναγιώτης Διπλάρος, η Μαρία Κιορόγλου, η Κλεοπράτρα Ελευθεριάδου, ο Γιάννης Δαρείος και ο Αργύρης Κοντονικολάου, ενώ στο Βιλοτσέλο ήταν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και στο πιάνο η Ιωάννα Μουζάκη.
Ακούστηκαν μελωποιημένα κομμάτια και απο τον "Προμηθέα Δεσμώτη" του Παναγιώτη καρούσου, που με την συμπαράσταση του Ομίλου για την UNESCO και την International Action Art, παρουσιάστηκαν με επιτυχία στο εξωτερικό και ετοιμάζεται για μια νέα παρουσίαση στη Γεωργία.
Τιμητικά συμμετείχαν η γνωστή ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη και ο μαέστρος - πιανίστας Ανδρέας Πριονάς.
Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO και πρόεδρος και CEO της International Action Art και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων και κέντρων UNESCO κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, αφού συνεχάρη τους μουσικούς που μετείχαν στην πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση τους χαρακτήρισε "άγγελους" . "Άλλες χώρες είναι μεγάλες στα όπλα, στη διαφθορά, αλλά η Ελλάδα, είναι πρώτη στον πολιτισμό και απαιτώ να τη σέβονται όλοι. Αυτό που κάνουμε εδώ σήμερα είναι αντίσταση σε όσα επιβουλεύονται την ποιότητα της ζωής μας, σε όσα μας βασανίζουν. Αντιστεκόμαστε με το τραγούδι, την τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά, με αυτούς τους υπέροχους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με το τραγούδι" κατέληκε ο κ. Μαρωνίτης.
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούζος με τη σειρά του, έκλεισε τη βραδιά αναφερόμενος σε ποίημα του Αλέκου Παναγούλη λέγοντας κάτι που περισσότερο μοιάζει με ευχή, με πανανθρώπινη προσδοκία :Τώρα Σκοτάδι, αύριο φώς".
Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η σχεδιάστρια μόδας Billy Jo.
Νίκος Τσιαμτσίκας, Δημοσιογράφος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου