Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Συναυλίες στο Τρίτο: Μουσικά Σταυροδρόμια με τους Sòlastas

Δωδέκατη εκδήλωση του κύκλου "Συναυλίες στο Τρίτο" για την περίοδο 2019-20, στο στούντιο Αντώνης Κοντογεωργίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ώρα 19:00, σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (webradio.ert.gr/trito).

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ SΌLASTAS
Tο Τρίτο Πρόγραμμα στο πλαίσιο του κύκλου « Συναυλίες στο Τρίτο»,, παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Sòlastas. Μία συναρπαστική εξερεύνηση σε μουσικά σταυροδρόμια , εκεί όπου η παραδοσιακή μουσική συναντά την ηλεκτροακουστική, αλλά και μέσω του αυτοσχεδιασμού.

Τραγούδια και σκοποί από τον Βορρά (Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία, Λαπωνία, Νορβηγία), αλλά και από τα Απαλλάχια Όρη, Ελλάδα, Βουλγαρία, Αφγανιστάν Καταλανία και Πορτογαλία.

Το όνομα Sόlastas σημαίνει "φωτισμένος" στα Σκωτσέζικα Γαέλικα.

Οι Sòlastas παίζουν world music, κυρίως τραγούδια στην αγγλική και γαελική γλώσσα από Ιρλανδία, Σκωτία, αλλά και σαμανικούς σκοπούς από τη Λαπωνία, παραδοσιακή μουσική από τη Σουηδία, τα Απαλάχια Όρη, τη γυναικεία παράδοση του Χεράτ (Καμπούλ), το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, τη θρησκευτική μεσαιωνική παράδοση της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Καταλονίας, καθώς και τη μουσική των Βαλκανίων σε δικές τους ενορχηστρώσεις βασισμένες στο ύφος του κάθε είδους.

Η μπάντα ξεκίνησε ως ντουέτο το 2011 με το όνομα «Labrini Gioti & George Tsimbouksis Project», μέχρι το 2013 που ενώθηκαν με τον Αντώνη Πανταζή και ξεκίνησαν τους αυτοσχεδιασμούς & τα live με ηλεκτροακουστικό ήχο πάνω σε παραδοσιακές μουσικές που ήδη έπαιζαν.

Aπό το 2014, είναι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής. Αποτελείται από τους μουσικούς:

Labri Giotto-Λαμπρινή Γιώτη, φωνή | πιάνο |νικελχάρπα | shrutti | σαμάνικο τύμπανο
Γιώργος Τσιμπουξής, μπουζούκι | κιθάρα | μαντόλα
Αντώνης Πανταζής , Ιρλανδικό μαντολίνο
Χάρης Κελλάρης/ , μπάσο | soundscapes
Ορέστης Γαργουλάκης, φλάουτο |φλογέρες

Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος
Παρουσίαση: Κάτια Μάντζαρη

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ!


https://www.facebook.com/events/211082610084304/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου