Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Οι δρόμοι της Επανάστασης

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου ξεκινάμε το ταξίδι μας ακολουθώντας την ιστορία με προορισμό τη Μονή Καλτεζών και την Τρίπολη
Η Μονή των Καλτεζών βρίσκεται σε ένα ύψωμα τριγυρισμένο με βελανιδιές, πεύκα και κυπαρίσσια στην Κάτω Ασέα Αρκαδίας. Είναι μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο, τον Προφήτη Ηλία και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρα. Λειτούργησε σαν πυριτιδαποθήκη στον αγώνα και προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες. Στο μοναστήρι συγκεντρώθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσία στις 26 Μαΐου του 1821, που αποτέλεσε την πρώτη διοίκηση (Κυβέρνηση) όλου του επαναστατημένου Έθνους, εκεί συντάχθηκε το πρώτο Δημοσίου Δικαίου έγγραφο, η καταστατική πράξη "Πατρίς", που φυλάσσεται στην βουλή των Ελλήνων.
Αφού ακολουθήσει Επίσκεψη και Ξενάγηση στη μονή, θα συνεχίσουμε για την Τρίπολη την πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας. Η Τρίπολη (γνωστή παλαιότερα και ως Τριπολιτσά και Τρομπολιτσά) είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού και βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρων.
Στην Τρίπολη θα ακολουθήσει Επίσκεψη και Ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου. Το μουσείο έχει έντεκα ενότητες που καλύπτουν θεματικά τους αγώνες των Ελλήνων: όπλα και τεκμήρια από την επανάσταση του 1821 και τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, τα μπαρουτοκαπνισμένα τουφέκια και οι αυθεντικές σπάθες προκαλούν δέος.. Στο μουσείο υπάρχει επίσης η προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη καθώς και ένα μεγάλο εκμαγείο ως ένδειξη τιμής και μνήμης στον μεγάλο στρατηγό.
Στις αίθουσες του Μουσείου και στις συλλογές του βλέπει κανείς ανάγλυφη την ιστορία αυτής της μεγάλης πόλης, της Τρίπολης και όλης της Αρκαδίας.

Μετά την Ξενάγηση μας θα ακολουθήσει επίσης ένας προορισμός έκπληξη...!!!
Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για γεύμα και περιήγηση στην Τρίπολη και επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα.

Αναχώρηση από ΗΣΑΠ Πειραιά στις 7.00πμ
Ενδιάμεσες στάσεις: Μετρό Ομόνοια Hondos Center
Παλατάκι Χαϊδαρίου
Επιστροφή περίπου στις 7.00μμ

Κόστος εκδρομής 25 ευρώ (Προσφορά για κράτηση θέσης έως 15 Μαρτίου, στη συνέχεια η τιμή διαμορφώνεται στα 28 Ευρώ. Ειδικές τιμές για ανέργους και μέλη της ίδιας οικογένειας)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Όλες τις μεταφορές με σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν της Εταιρείας Τσόκας.
-Ξενάγηση
-Πλήρες ενημερωτικό υλικό και οργάνωση
-Αρχηγός- Συνοδός
-ΦΠΑ
-Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
- Την είσοδο του Μουσείου 2 ευρώ
-Φαγητό, προσωπικά έξοδα, και ότι δεν αναφέρεται ρητώς στο πρόγραμμα.
Κράτηση θέσεων έως Παρασκευή 20 Μαρτίου ή μέχρι εξάντλησης των θέσεων
Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να
επικοινωνήσετε στο 698 730 7952 Βίβιαν Ιωάννου



https://www.facebook.com/events/229933748174605/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου