Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Τα σημεία στίξης στη φωτογραφία δρόμου | 2ήμερο σεμινάριο

Ο Βαγγέλης Ευαγγελίου ξεκίνησε να φωτογραφίζει πριν 5 ακριβώς χρόνια. Αγόρασε μία φθηνή μηχανή των 250 ευρώ και ξεκίνησε να κάνει φωτογραφία δρόμου, δίχως να γνωρίζει τίποτα γι' αυτό. Πρόκειται για το 4ο σεμινάριο φωτογραφίας δρόμου που θα παραδώσει ως καθοδηγητής (πρώτη φορά 2ήμερο). Διδάσκει στους άλλους φωτογράφους (αρχάριους και μη) απλά την εμπειρία του. Τι έχει μάθει από τα τόσα χιλιόμετρα που έχει κάνει παρέα με τη φωτογραφική του μηχανή, στην πόλη της Αθήνας. Αγαπάει και την έγχρωμη και την ασπρόμαυρη φωτογραφία.


Λίγα λόγια για το τι θα συμβεί στο 2ήμερο:

Ό άνθρωπος θα είναι το επίκεντρο του σεμιναρίου και τις δύο ημέρες. Την 1n μέρα, θα περπατήσουμε στην πόλη σε διάφορα σημεία που γνωρίζω τα οποία έχουν ενδιαφέρον. Στόχος μου είναι να μάθω στους συμμετέχοντες πως μπορούν να φωτογραφίζουν ανθρώπους δίχως να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με εκείνους. Θα τους εξηγήσω πως δεν υπάρχει λάθος και σωστό για να βγει μία καλή φωτογραφία και πως τις περισσότερες φορές ο ίδιος ο φωτογράφος ασκεί φωτοκρισία (από το λογοκρισία) στον εαυτό του. Θα τους μιλήσω για τα σημεία στίξης που έχω ανακαλύψει στη φωτογραφία δρόμου και πως τα περισσότερα πράγματα, κάποια στιγμή συμβαίνουν μηχανικά αλλά μέσα από μία εργασία με τον εαυτό μας που θα φέρει αποτελέσματα σημαντικά και στη φωτογραφία.

Την 2n ημέρα θα φωτογραφίσουμε από την ώρα συνάντησης έως τη μία το μεσημέρι. Αργότερα θα πάμε σε ένα ήσυχο cafe με το laptop μου ώστε να κάνουμε editing των φωτογραφιών που δημιουργήθηκαν τις δύο ημέρες. Θα μιλήσουμε έντονα για το τι συνέβη φωτογραφικά αυτές τις δύο ημέρες και θα γίνει και επεξεργασία στο lightroom όπου θα δείξω αρκετά παραδείγματα στον καθένα, πάνω σε δικές του φωτογραφίες.

Βαγγέλης Ευαγγελίου.

Μέσα στο κόστος του σεμιναρίου, είναι και ο στόχος να δημιουργήσει ο Βαγγέλης Ευαγγελίου (αν τυχόν αυτό είναι δυνατό λόγω υλικού) στον κάθε συμμετέχοντα, ένα ψηφιακό photo book.

Μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν φωτογραφική μηχανή DSLR ή mirrorless. Δεν είναι αναγκαίο όποιος λάβει μέρος στο σεμινάριο να έχει εμπειρία με τη φωτογραφία δρόμου. Θα αποκτήσει αρκετή και σημαντική, μέσα στο 2ήμερο.

Κόστος του 2ήμερου σεμιναρίου, 50 ευρώ.
Early Bird Special: έως 10 Μαρτίου, 40 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο email:
vaeva25@hotmail.com

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:
Μάρτιος του 2015 και ως αρχάριος ο Βαγγέλης Ευαγγελίου, βάζει τη φωτογραφία δρόμου στη ζωή του. Ιούνιος του 2015 και παίρνει το βάπτισμα του πυρός, με τη συμμετοχή του στην διεθνή έκθεση "Re: View 015" στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα». Οκτώβριος του 2015 και πραγματώνει την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας, με θέμα τους πρόσφυγες που έζησε μαζί τους για 3 μήνες. Ιούνιος του 2017 και η δεύτερη του ατομική έκθεση με 100 φωτογραφίες και τίτλο "Δημόσιες Χώρες" λαμβάνει χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Αύγουστος του 2017 και δημιουργεί το πρώτο του workshop με θέμα τη φωτογραφία σε δημόσιο χώρο. 25n Μαρτίου του 2018, διοργανώνει το δεύτερο σεμινάριο φωτογραφίας και τον Μάρτιο του 2019 το τρίτο. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες, sites ελληνικά αλλά και εκτός ελλάδος, σε ποιητικές συλλογές, σε θεατρικά προγράμματα, σε αφίσες, σε εξώφυλλα από μουσικά άλμπουμ κ.α. Ως φωτογράφος έχει δώσει συνεντεύξεις σε αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες. Περισσότερες πληροφορίες στα social media του φωτογράφου.

2 ημερομηνίες · 28 Μαρ - 29 Μαρ ·
Portfolio25

https://www.facebook.com/events/496375817698269/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου