Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ο Πρωθυπουργός του Οντάριο Doug Ford επισκέπτεται την Ελληνορθόδοξη Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, καλωσόρισε τον Εντιμότατο Doug Ford, Πρωθυπουργό του Οντάριο, στα κεντρικά γραφεία της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Ο Πρωθυπουργός Ford έφτασε το πρωί και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο, τον εψηφισμένο επίσκοπο Πατάρων Αλέξανδρο (Σαλμά), τον Άρχοντα Ευάγγελο Σωτηρόπουλο, και τους φοιτητές της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας καθώς και το προσωπικό της Ι. Αρχιεπισκοπής. Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και ο Πρωθυπουργός Ford, φίλοι πολλών ετών, αντήλλαξαν θερμό χαιρετισμό πριν ξεκινήσει η επίσημη επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον Πρωθυπουργό στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής ξεκινώντας από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και την βιβλιοθήκη της Ακαδημίας.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος οδήγησε τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του στα κυρίως γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Έγινε μια σύντομη ξενάγηση στο διαμέρισμα του Αρχιεπισκόπου, και στο προσωπικό του εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, πριν οι καλεσμένοι επισκεφθούν το γραφείο του με την καταπληκτική θέα στο κέντρο του Τορόντο, συμπεριλαμβανομένου του Πάρκου το οποίο επισήμως έχει ονομασθεί «Πατριάρχου Βαρθολομαίου Περιβαλλοντική Ζώνη» (Πάρκο 1000 στρεμμάτων που περιβάλλει το κτίριο της Αρχιεπισκοπής).

Ένα ελαφρύ πρόγευμα προσφέρθηκε σε όλους και ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν πολλά και επίκαιρα θέματα που αντιμετωπίζει το Οντάριο και ο Καναδάς, η κοινωνία στο σύνολό της, καθώς επίσης και η μεγάλη και ζωντανή Ελληνική Ομογένεια της Επαρχίας Οντάριο. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ο Σεβασμιώτατος τόνισε το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την σπουδαιότητα για ενότητα και αλληλοσεβασμό στην κοινωνία, τις αρχές της τιμής και αξιοπρέπειας της ζωής, από την σύλληψη μέχρι τον ιατρικά υποβοηθούμενο θάνατο.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρωθυπουργός είχαν προσωπική συνομιλία για κάποια θέματα. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Rod Phillips, Υπουργό Οικονομικών, την κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, την κα Χριστίνα Μίτα, και την κα Μπελίντα Καραχάλιου, βουλευτές της Επαρχίας Οντάριο, για την πρωτοβουλία τους σχετικά με την επίσημη ανακήρυξη του Μαρτίου ως μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς στο Οντάριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος δώρισε ένα συμβολικό δώρο στον Πρωθυπουργό, ως δείγμα εκτίμησης και οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ευχές και δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη της Επαρχίας και την βελτίωση της ζωής όλων των κατοίκων του Οντάριο.

Από το Γραφείο της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά
28 Φεβρουαρίου 2020
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου