Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Dali's Queen ΙΙΙ

Η Art Fantaisie έχει τη χαρά να παρουσιάσει, την art performance “Dali’s Drama Queen” (χοροθέατρο με εικαστικά) μετά από 21 εμφανίσεις, ανανεωμένη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Megaron/The Athens Concert Hall (Αίθουσα διδασκαλίας Μουσική Βιβλιοθήκη) σε δύο παραστάσεις για παιδιά “Dali’s Queen meets children” και για ενήλικες “Dali’s Drama Queen”.

Στο σουρεαλιστικό παραμύθι, που υπογράφει η Δρ. Φωτεινή Κωστάκου, μία γυναίκα ξυπνά μέσα από έναν πίνακα του Σαλβαδόρ Νταλί και περιπλανιέται σε έργα τέχνης αναζητώντας τη χαμένη ταυτότητά της. Στην πορεία της συναντά γυναικείες μορφές της ιστορίας και της λογοτεχνίας αλλά και παράξενα σύμβολα από τον φανταστικό κόσμο της τέχνης του Καταλανού ζωγράφου για να μεταμορφωθεί υπό πανέμορφους ήχους κλασικής και ροκ μουσικής, που ηχούν ζωντανά. Στο project 3 performers συγχρονίζονται κινητικά με video art, μέσα από έργα του Νταλί και μικρές εικαστικές εγκαταστάσεις (τρισδιάστατα έργα νταλινικής τέχνης) ξεδιπλώνοντας ένα εικαστικό τοπίο, όπου θίγονται θέματα όπως η ρευστότητα του χρόνου, η φύση, ο έρωτας κ.α. Το «Dali’s Queen ΙΙΙ» αποτελεί ουσιαστικά μία ιδιαίτερη ανάγνωση της ιστορίας μιας δυναμικής βασίλισσας μέσα από μεγάλο φάσμα παραστατικών και εικαστικών τεχνών, όπου ήχος, κίνηση και εικόνα γίνονται το μέσο για να ζωντανέψει στην παρούσα στιγμή η ζωγραφική ενός πραγματικά σπουδαίου ζωγράφου.

Συντελεστές:

Σύλληψη Ιδέας / Σκηνοθετική-εικαστική επιμέλεια: Φωτεινή Κωστάκου
Χορογραφία / Κινησιολογία: Αλίκη Σπανού
Ερμηνεία: Φωτεινή Κωστάκου, Αλίκη Σπανού και Ντόρις Λαμπρινού
Μουσική: Ειρήνη Στάμου (φλάουτο) και Χριστίνα Αλεξίου (πιάνο)
Σκηνικά / Κοστούμια: Φωτεινή Κωστάκου
Video art: Ιάσονας Τζίτζης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Art Fantaisie

Πέμπτη 12 Μαρτίου | 2 παραστάσεις: 18:00 «Dali's Queen meets children» για παιδιά * και 20:00 «Dali's Drama Queen» για ενήλικες.

Διάρκεια: περίπου 1 ώρα

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/dalis-queen-iii/
https://tickets.public.gr/event/dalis-queen-iii/

* Η παράσταση των 18:00 «Dali's Queen meets children» είναι διαδραστική, στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά ανεβαίνοντας στη σκηνή. Στο τέλος, θα πραγματοποιηθεί Workshop σχετικό με την παράσταση με εισηγήτρια την Φωτεινή Κωστάκου. Παιδιά και γονείς θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία δημιουργίας ενός σκηνικού αντικειμένου, ενώ θα ακολουθήσει και σχετική διάδραση με το video art και τις performers. Επιπλέον, τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο εικαστικό-δώρο, αναμνηστικό της παράστασης.

https://www.facebook.com/events/191009942154137/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου