Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

΄΄ΟΡΙΑ και ΡΗΞΕΙΣ΄΄ Διηγήματα εκδ. ΄΄24 Γράμματα΄΄ Αθήνα 2023 της ΤΟΝΙΑΣ ΠΑΥΛΑΚΟΥ--χαιρετισμός- ΕΕΛ-ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Ιουνίου 2023.

΄΄ΟΡΙΑ και ΡΗΞΕΙΣ΄΄ Διηγήματα εκδ. ΄΄24 Γράμματα΄΄ Αθήνα 2023 της ΤΟΝΙΑΣ ΠΑΥΛΑΚΟΥ--χαιρετισμός- ΕΕΛ-ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Ιουνίου 2023.
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι φίλες και φίλοι σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.΄΄ΌΡΙΑ ΚΑΙ ΡΗΞΕΙΣ΄΄ ένα βιβλίο, με έντονο ψυχογραφικό περιεχόμενο, έντονα βιωματικό, με πλούσιο κοινωνικό ρεαλισμό και προσανατολισμό. ΄΄ΟΡΙΑ και ΡΗΞΕΙΣ΄΄ με το ευρύ θεματολογικό στοιχείο του βιβλίου, προηγούμενων δεκαετιών, στα καθημερινά δρώμενα της κοινωνίας, που υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά, στην αξιολόγηση του άλλου φύλου, της γυναίκας. Ο παραγκωνισμός, οι δυστροπίες των ανθρώπινων κριτηρίων, της ισοτιμίας, της αποδοχής, της παρουσίας και ανάδειξης της προσωπικότητας της γυναίκας, της μάνας, της εκπαιδευτικής και επιστημονικής της προόδου,, κλπ. Στο ΄΄ΟΡΙΑ και ΡΗΞΕΙΣ΄΄, η συγγ. Αντωνία Παυλάκου επαναφέρει πολλά στοιχεία οικογενειακής και κοινωνικής διείσδυσης στη ζωή, που συγκινεί το βαθύ βλέμμα, έναντι μιας υποβόσκουσας νοοτροπίας και μοιρολατρικών αποτυπωμάτων, -σπαράγματα μιας ολόκληρης κοινωνίας- που τα συναντάμε ακόμη. Υπάρχει εξαιρετική αφήγηση βιωμάτων, με πλούσια ρευστότητα και περιεκτικότητα γεγονότων, που διανθίζεται με δυναμική γραφή, που αναπλάθει γλωσσικά και συναισθηματικά το ευρύ στοιχείο της ηθικής και κοινωνικής αποκατάστασης, για νέες κατακτήσεις αγάπης, παιδείας και ελεύθερης έκφρασης και αναγνωρισιμότητας της γυναίκας στο σύγχρονο κοινωνικό μας γίγνεσθαι. Καλοτάξιδα τα ΄΄ΟΡΙΑ και οι ΡΗΞΕΙΣ΄΄ φιλτάτη Τόνια Παυλάκου, προσδοκώντας καλύτερες μέρες, εργασιακής, οικογενειακής και κοινωνικής αποδοχής, του ρόλου της ΓΥΝΑΊΚΑΣ σήμερα.
Κώστας Καρούσος Πρόεδρος ΕΕΛ-Λογοτέχνης-Εικαστικός Αθήνα 11/ 6 / 23.
Η Αντωνία Παυλάκου γεννήθηκε στην Καλαμάτα όπου μεγάλωσε και τελείωσε τις σχολικές της σπουδές. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει καλά Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει επιμορφωθεί σε θέματα Παιδαγωγικής, μαθημάτων της ειδικότητάς της και Διδακτικής από τη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) Τρίπολης. Επίσης, έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με φιλολογικά, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά και περιβαλλοντικά θέματα... Από το 2007 είναι μέλος -Πρόεδρος-του Δ.Σ. της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων και από παλιότερα του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Μεσσηνίας, εργαζόμενη μέσω αυτών για την προώθηση του Πολιτισμού. Ανήκε στη συντακτική ομάδα του μεσσηνιακού λογοτεχνικού περιοδικού «Έκφραση» και μετείχε συγγραφικά σ’ αυτό με κείμενά της...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου