Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Η υψίφωνος Ρέα Βουδούρη πρωταγωνίστησε στο ρόλο της Ανδρομάχης στην όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου

 

Η υψίφωνος Ρέα Βουδούρη πρωταγωνίστησε με επιτυχία στο ρόλο της Ανδρομάχης στην όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

 Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023. Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, και με τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας σε εκπαιδευτική παρουσίαση η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου με πρωταγωνιστές τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ειρήνη Κώνστα, Όλγα Σκεκλίου, Γιώργος Χουσάκος, Όλγα Σκεκλίου, Ρέα Βουδούρη, Νίνα Γιατρά, Μαρία Κιόρογλου, Γιάννης Δάρρειος, Νίκη Ζαχαροπούλου, Σοφία Μουτάφη, Αργύρης Κοντονικολάου, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, και τον Χάρρυ Τζιάνν στο πιάνο, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Συμμετείχε σύσσωμο το 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Χαιρετισμό έδωσαν οι: Τόνια Αντωνίου, πολιτικός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ξενοφών Λαμπράκης, πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, Βασιλική (Βάσω) Μαργαρίτη Αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων – Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού Δήμου Καλλιθέας Πρωτοπαπαδάκης Κων/νος, Διευθυντής 10ου Γυμνάσιου Καλλιθέας, Κούτουλα Σοφία, Υποδιευθύντρια, Γιακουμέλου Φιορούλα, Υποδιευθύντρια.

Μαθητές συμμετείχαν διαδραστικά σε δρώμενα από κείμενα της Ραψωδίας Α της Ιλιάδας του Ομήρου. Τα παραδείγματα της προσωδίας πάνω σε φράσεις της Ιλιάδας στο αρχαίο κείμενο επιμελημένα από το συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο ερμήνευσε η σοπράνο Ρέα Βουδούρη.
Πάνω από 300 μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες και την όπερα.

Η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάζετε διαδραστικά στα Σχολεία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» για μαθητές/τριες Δ.Ε. της χώρας. Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων και σχολείων ειδικής κατεύθυνσης από όλη την Ελλάδα με σκοπό την εξοικείωση των νέων με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού και θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια διαδραστική παράσταση όπερας.

Ρέα Βουδούρη, λυρική σοπράνο    

Σπούδασε λυρικό τραγούδι στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας και στο Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος», απ’όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2008 με βαθμό Άριστα και Α΄ Βραβείο. Καθηγητές της υπήρξαν ο διεθνούς φήμης τενόρος Γιώργος Ζερβάνος και οι υψίφωνοι Βαρβάρα Γκαβάκου, Ρόζα Πουλημένου και Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Είχε σολιστική συμμετοχή στις παραγωγές όπερας του G. Puccini «Suor Angelica» (Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας), «Madama Butterfly» (Club «EDO»), «Les Contes dHoffmann”- Olympia στον Ελληνογερμανικό Σύνδεσμο «Philadelphia» και στον συναυλιακό χώρο «Μαρία Δημητριάδη» στην Κόρινθο. Εχει συνεργαστεί με την Παιδική Σκηνή της Ε.Λ.Σ. (Θέατρο Ακροπόλ) στις παραγωγές «Ο Μαγικός Αυλός» του W.A. Mozart, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, «Το Ελιξήριο της Αγάπης» του G. Donizetti και «Χένσελ και Γκρέτελ» του E.Humperdinck. Εχει συνεργαστεί με την Κεντρική Σκηνή της Ε.Λ.Σ. (Θέατρο Ολύμπια) «Macbeth» του Verdi.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου