Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Όλγα Σκέκλιου: Μια ντίβα της όπερας πρωταγωνίστησε στην όπερα «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου

Η  σοπράνο Όλγα Σκέκλιου ερμήνευσε υποδειγματικά και με άρτια τεχνική τη Μούσα και τον Θρήνο της Εκάβης.  
Εντυπωσίασε όλους και χειροκροτήθηκε θερμά.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023. Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, και με τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας σε εκπαιδευτική παρουσίαση η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου με πρωταγωνιστές τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ειρήνη Κώνστα, Όλγα Σκεκλίου, Γιώργος Χουσάκος, Όλγα Σκεκλίου, Ρέα Βουδούρη, Νίνα Γιατρά, Μαρία Κιόρογλου, Γιάννης Δάρρειος, Νίκη Ζαχαροπούλου, Σοφία Μουτάφη, Αργύρης Κοντονικολάου, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, και τον Χάρρυ Τζιάνν στο πιάνο, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Συμμετείχε σύσσωμο το 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Χαιρετισμό έδωσαν οι: Τόνια Αντωνίου, πολιτικός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ξενοφών Λαμπράκης, πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, Βασιλική (Βάσω) Μαργαρίτη Αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων – Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού Δήμου Καλλιθέας Πρωτοπαπαδάκης Κων/νος, Διευθυντής 10ου Γυμνάσιου Καλλιθέας, Κούτουλα Σοφία, Υποδιευθύντρια, Γιακουμέλου Φιορούλα, Υποδιευθύντρια.

Μαθητές συμμετείχαν διαδραστικά σε δρώμενα από κείμενα της Ραψωδίας Α της Ιλιάδας του Ομήρου. Τα παραδείγματα της προσωδίας πάνω σε φράσεις της Ιλιάδας στο αρχαίο κείμενο επιμελημένα από το συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο ερμήνευσε η σοπράνο Ρέα Βουδούρη.
Πάνω από 300 μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες και την όπερα.
Η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάζετε διαδραστικά στα Σχολεία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» για μαθητές/τριες Δ.Ε. της χώρας. Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων και σχολείων ειδικής κατεύθυνσης από όλη την Ελλάδα με σκοπό την εξοικείωση των νέων με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού και θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια διαδραστική παράσταση όπερας.


Η Όλγα Σκέκλιου, είναι Ελληνίδα σοπράνο που φοίτησε στην μουσική ακαδημία της Σόφια (Κονσερβατόριο). Αποφοίτησε με δίπλωμα στην φωνητική και πιάνο κάνοντας ντεμπούτο ως Μιμή στην όπερα La Bohème του Puccini.

Έχει τραγουδήσει σε μουσικά θέατρα σε πολλές χώρες, όπως Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Ισραήλ, Τσεχία, Ουκρανία και Βουλγαρία. Στην μουσική της πορεία έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο σπουδαίος βαρύτονος Κώστας Πασχάλης, ο μεγάλος μπάσος Φραγκίσκος Βουτσίνος, ο τενόρος Ζhivko Ζhelev, ο διάσημος σκηνοθέτης Εmil Βoshnakov και άλλους.

Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται οι όπερες Tosca του PucciniAida του VerdiEugene Onegin του TchaikovskyNabucco του VerdiLa forza del destino του Verdi και άλλα παίζοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου