Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο πιανίστας Χάρρυ Τζιάνν ερμήνευσε την όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου


Ο πιανίστας Χάρρυ Τζιάνν 
ερμήνευσε την όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου και συνόδευσε με άρτια τεχνική τους λυρικούς τραγουδιστές στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023. Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, και με τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας σε εκπαιδευτική παρουσίαση η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου με πρωταγωνιστές τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ειρήνη Κώνστα, Όλγα Σκεκλίου, Γιώργος Χουσάκος, Όλγα Σκεκλίου, Ρέα Βουδούρη, Νίνα Γιατρά, Μαρία Κιόρογλου, Γιάννης Δάρρειος, Νίκη Ζαχαροπούλου, Σοφία Μουτάφη, Αργύρης Κοντονικολάου, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, και τον Χάρρυ Τζιάνν στο πιάνο, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Συμμετείχε σύσσωμο το 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Χαιρετισμό έδωσαν οι: Τόνια Αντωνίου, πολιτικός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ξενοφών Λαμπράκης, πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, Βασιλική (Βάσω) Μαργαρίτη Αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων – Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού Δήμου Καλλιθέας Πρωτοπαπαδάκης Κων/νος, Διευθυντής 10ου Γυμνάσιου Καλλιθέας, Κούτουλα Σοφία, Υποδιευθύντρια, Γιακουμέλου Φιορούλα, Υποδιευθύντρια.
Μαθητές συμμετείχαν διαδραστικά σε δρώμενα από κείμενα της Ραψωδίας Α της Ιλιάδας του Ομήρου. Τα παραδείγματα της προσωδίας πάνω σε φράσεις της Ιλιάδας στο αρχαίο κείμενο επιμελημένα από το συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο ερμήνευσε η σοπράνο Ρέα Βουδούρη.
Πάνω από 300 μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες και την όπερα.
Η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάζετε διαδραστικά στα Σχολεία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» για μαθητές/τριες Δ.Ε. της χώρας. Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων και σχολείων ειδικής κατεύθυνσης από όλη την Ελλάδα με σκοπό την εξοικείωση των νέων με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού και θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια διαδραστική παράσταση όπερας.

Χάρρυ Τζιάνν

Ο Harry Giann είναι πιανίστας, συνθέτης, ηθοποιός, αποκρυφιστης, ποιητής και ακτιβιστής. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Συμφωνικό ωδείο της Νέας Ιωνίας όπου έλαβε έπαινο εξαιρετικής επίδοσης ως πρωτοεμφανιζόμενος σπουδαστής. Στη συνέχεια, πήρε μέρος και διακρίθηκε στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό ”Φίλωνας”. Ολοκλήρωσε τα πρώτα του σχολικα χρόνια δίπλα στο σύστημα μοντεσσορι. Αποφοιτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλαδος. Έχει δημιουργήσει πιανιστικά duo και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια masterclass με την Ελένη Μουζάλα, Τίτο Γουβέλη, Alain Lefevre, Yuri Bogdanov, Ervin Leiter, Paavali Jumpanen. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια υπό τη διδασκαλία της διεθνούς φήμης καθηγήτριας της Ακαδημίας της Σόφιας, Borislava Taneva με θέμα ”Στυλ & Ερμηνεία έργων για πιάνο”, ”Τεχνική, Στυλ & Ερμηνεία έργων για πιάνο”, ”Ερμηνεία έργων για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια”. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα χορωδιακά σύνολα αλλά και ερμηνεύσει solo κομμάτια. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο ”Crystal Child”. Πρόκειται για ένα πιανιστικό άλμπουμ που περιλαμβάνει 12 δικές του πιανιστικές συνθέσεις. Το 2016 αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο κλασικό πιάνο με Άριστα παμψηφεί και Α΄βραβείο. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με παρτιτούρες με τίτλο ”Crystal Moments” από τις εκδόσεις Orpheus και περιλαμβάνει διάφορα πιανιστικά του κομμάτια. Επίσης,το ίδιο έτος προσελήφθη από το Εθνικό Ωδείο ως καθηγητής πιάνου αναλαμβάνοντας το τμήμα του υποχρεωτικού πιάνου. Το 2018 συνέθεσε τη μουσική για το σήμα της τηλεοπτικής εκπομπής ”Zoome όμορφα”. Το 2020-2021 φοίτησε στη Δραματικη σχολή Βεάκη για ένα ετος και το 2021 εξέδωσε την ποιητική συλλογή με τίτλο Συλλογισμοί Παραλογισμοί. Ειναι τακτικός συνεργάτης στην τηλεοπτική εκπομπή «το ταξίδι της ζωής» με την Ατζυ Λουπεσκου και εξωτερικός συνεργάτης στην τηλεοπτική εκπομπή Natasha στο HIGH TV με τη Νατασσα Κρητικού.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου