Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Müpa Autósmozi — Kamaraest Várdai Istvánnal

Müpa Autósmozi — Kamaraest Várdai Istvánnal
Autós koncertmozi a Lexus közreműködésével

A megváltott jegy egy személyautóra szól.

Műsor:
Mozart: Figaro házassága – „Non più andrai” (Ernest Lin Yizhi átirata fúvósötösre)
Schubert: A-dúr zongoraötös, op. 114 („Pisztráng-ötös”), D. 667 - IV. tétel
Respighi: Il tramonto
Bartók: Román népi táncok
Dohnányi: C-dúr szextett, op. 37 - III-IV. tétel
Liszt: Szerelmi álmok (Liebesträume), No. 3
Saint-Saëns: Haláltánc
Ligeti: Etűdök - 13. L'escalier du Diable (Ördöglétra)
Ligeti: Hat bagatell - I., III., IV. tétel
Bartók: Kontrasztok, Sz. 111, BB 116 - III. Sebes - Allegro vivace
Schubert: F-dúr oktett, D. 803 - VI. Andante molto - Allegro - Andante molto - Allegro molto
Brahms: g-moll zongoranégyes, op. 25 - IV. Rondo alla Zingarese: Presto

Közreműködők:
szoprán: Kristóf Réka
hegedű: Langer Ágnes, Kállai Ernő
brácsa: Szűcs Máté, Szomor-Mekis Janka
cselló: Várdai István, Devich Gergely
nagybőgő: Horváth Bence
zongora: Fejérvári Zoltán, Palojtay János, Demény Balázs
fuvola: Duleba Lívia
klarinét: Szűcs Péter
oboa: Győri András
kürt: Zempléni Szabolcs
fagott: Bettermann Jákob

Lehet-e egyetlen koncerten a megszólaló zenék sokféleségével és a fellépő előadók színes kavalkádjával megidézni egy soknapos zeneünnep hangulatát? Úgy látszik, igen: ezt teszi a világhírű csellista, Várdai István, 2020/2021-ben a Müpában az évad művésze, aki számos nagyszerű muzsikus pályatársa társaságában, és persze a legnagyobb zeneszerzők: Mozart, Schubert, Brahms, Liszt, Bartók, Ligeti segítségével elhozza a Müpa parkolójába a kaposvári nyarak kamarazenei fesztiváljainak forró légkörét.

Ez mind kamarazene? - tehetné fel a költői kérdést a zenehallgató, az elképesztően színes műsort látva. Dehát tudjuk a választ: igen, a kamarazene ezerféle lehet. Játékos vagy vágyakozó hangulatú, komoly vagy lírai, elvont vagy népies, virtuóz vagy könnyű, áttetsző hangzású vagy éppen szimfonikusan dús zengésű. Mozart és Schubert, Respighi és Bartók, Dohnányi és Liszt, Saint-Saëns, Ligeti és Brahms. Énekelhetnek is benne, de lehet hangszeres is - ha pedig az, akkor valamennyi elképzelhető instrumentum szerepelhet benne: az összes vonós, az összes fúvós, no és persze a mindentudó, diadalmas zongora. Ez az est a gazdagságról szól: a stílusok és műfajok változatosságáról, a zeneszerzők sokféleségéről - de legalább ennyire a magyar előadóművészet kiemelkedő kvalitásairól is. Az előadók pedig: csupa fölényes tudású, nagy fantáziájú, izgalmas egyéniség - élükön egy világklasszis csellistával. Érdemes eljönni, és meghallgatni őket: autós koncertmozi a kamarazene remekeivel, a csillagos júliusi ég alatt.

///

Müpa Autósmozi - Koncertélmény új dimenzióban!

Már nagyon várjuk, hogy ősszel újra megnyithassa kapuit a Müpa, ám addig is szeretnénk maradandó pillanatokkal szebbé tenni a nyarat látogatóink számára, ezért egy igazi klasszikus formátum, az autósmozi segítségével helyezzük új dimenzióba a Müpa-élményt. Kövesd élőben, autód kényelmében a Fesztivál Színházban zajló koncerteket az épület melletti parkoló hatalmas kivetítőjén, és légy részese a nem mindennapi eseménysorozatnak!

Július 1-25-ig, szerdától szombatig minden este a legkülönbözőbb műfajok előadói lépnek színpadra a Müpában, Várdai Istvántól a The Qualitonson át a Barabás Lőrinc Quartetig. A szerda a klasszikus zenéé, két csütörtökön a Metropolitan Opera közvetítéseit élvezhetjük, míg a könnyű- és világzene, illetve a jazz szerelmesei pénteken és szombaton vehetik birtokba a Müpa autós koncertmoziját. Nézőink ételt és italt is vásárolhatnak a helyszínen, hogy a nyáresti hangulat igazán tökéletes legyen.

A programsorozat megvalósításához stratégiai partnerünk, a világ egyik legzöldebb prémium autómárkájaként ismert Lexus nyújtott inspirációt.

Tarts velünk!

Bővebben: https://www.mupa.hu/programok/autosmozi

Kiszállhatok az autóból? Hozhatom a kutyámat? Mi a helyzet a szúnyogokkal? Indulás előtt érdemes átolvasnotok a legfontosabb tudnivalókat! https://www.mupa.hu/rolunk/gyik#mupa-autosmozi

///

A Müpa social media házirendje:

https://www.mupa.hu/rolunk/hazirend#kozossegi-media-hazirend
https://www.mupa.hu/en/about/rules#social-media-policies

  • Wednesday, July 22, 2020 at 9 PM – 10:30 PM 
  • Müpa Budapest
    Komor Marcell utca 1., Budapest, Hungary, 1095

https://www.facebook.com/events/923389121467261/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου