Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ειδήσεις - αναρτήσεις - εκδηλώσεις Κ.Ε.Π

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ
ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!
ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ - ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!
Μόσχα, 13 Ιουλίου 2020

Αγαπητοί φίλοι,
Όσο μένουμε σπίτι, αν και ήδη όχι απαραίτητα, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, το γνωστικό μας πεδίο, να αποκτούμε καινούριες εμπειρίες και ερεθίσματα, να παραμένουμε σε φόρμα. Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! 
Παρακολουθείτε τις διαδικτυακές δράσεις μας, διαλέξεις, λέσχες λόγου και  επικοινωνίας, μυούμενοι στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.
Σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις μας τελευταίων ετών, ήτοι κύκλους διαλέξεων, ημέρες Ελλάδας και διαδραστικά αφιερώματα, εκθέσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, επιστημονικές-λογοτεχνικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις !!! Σε όσους δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις μας, προτείνουμε να μυηθούν στο θησαυρό και τον πλούτο του Ελληνικού Κόσμου, του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, περιηγούμενοι στο εδάφιο «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π.» του Δικτυοτόπου μας.
Αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε τις πέντε (5) πρώτες διαλέξεις του κύκλου διαλέξεων «Η ελληνική γλώσσα ως όχημα διάδοσης της χριστιανικής διδασκαλίας» - «Ιστορία  της Εκκλησίας της Ελλάδας» που διοργάνωσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. την περίοδο 2015-2016 και τις οποίες παρέδιδε ο διδάκτωρ ιστορίας, , καθηγητής στην Έδρα Ιστορίας της Εκκλησίας στην Ιστορική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov», Αθανάσιος Ζωιτάκης, στους εξής κάτωθι συνδέσμους:
 2020-07-13_14-15-09
1η διάλεξη – «Η ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα την περίοδο 1700-1821», 27.01.2015.
Βίντεο
Δελτίο τύπου

2я лекция. "История Элладской Православной Церкви в XIX в.", 12.02.2015г. / 2η διάλεξη - «Η ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας κατά τον 19ο αιώνα», 12.02.2015.
Βίντεο
Δελτίο τύπου

3я лекция. "История Элладской Православной Церкви в XX в.", 13.03.2015г. / 3η διάλεξη - «Η ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας κατά τον 20ο αιώνα», 13.03.2015.
Βίντεο
Δελτίο τύπου


4η διάλεξη - «Αθωνική Πολιτεία: ιστορία και σύγχρονη εποχή», 15.04.2015.
Βίντεο
Δελτίο τύπου

 2020-07-13_15-15-38
5η διάλεξη - «Αθωνική Πολιτεία: ιστορία και σύγχρονη εποχή, μέρος 2ο», 14.05.2015.
Βίντεο
Δελτίο τύπου

   2020-07-13_14-18-46 
Αθανάσιος Ζωιτάκης.
Διδάκτωρ ιστορίας, καθηγητής στην Έδρα Ιστορίας της Εκκλησίας στην Ιστορική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov».
Αρχισυντάκτης στο ηλεκτρονικό περιοδικό AgionOros.ru, αναπληρωτής αρχισυντάκτης στον εκδοτικό οίκο «Άγιο Όρος».  Το πεδίο των επιστημονικών του ενδιαφερόντων εστιάζεται στην ιστορία της Εκκλησίας, στην ιστορία της Ελλάδας και των Βαλκανίων κατά τη νεότερη και νεότατη περίοδο, την ιστορία του μοναχισμού, του ησυχασμού, του ορθόδοξου παραδοσιακού διαφωτισμού.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
2020-06-04_16-06-38
Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!
ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Μεσούντος του καλοκαιριού και τα θερινά εντατικά τμήματα ελληνικής γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. μάς απογειώνουν και μάς μυούν στην Ελληνική Γλώσσα, στον Ελληνικό Λόγο, στον Ελληνικό Κόσμο, στην απύθμενου πλούτου Πολιτισμική Κληρονομιά της Ελλάδας !!! Παραθέτουμε βίντεο-απόσπασμα από τα μαθήματά μας στο τμήμα της καθηγήτριας Άλλας Σουτίρινα από 8 Ιουλίου 2020 !!!  
2020-07-13_11-59-34
Μένετε μαζί μας, με το Κ.Ε.Π. αγαπητοί φίλοι !!! Σάς περιμένουμε !!!
 
 
Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα από τον καθηγητή ελληνικής γλώσσας στα τμήματα του Κ.Ε.Π. Ντμίτριι Γκρίσιν.
Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα από την καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας στα τμήματα του Κ.Ε.Π. Σοφία Τσούγιεβα:
 
Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.
 
και
2020-07-13_14-22-01
ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ / ΧΟΡΟΙ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
OΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ТΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ &ΜΕΓΑΛΟΥΣ  !!!
 
Το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού διατηρεί την εγρήγορσή του και την θερινή περίοδο εξακολουθεί να βελτιώνει την τεχνική του, συνεχίζοντας πρόβες και μαθήματα σε ανοιχτό χώρο, στα πάρκο «Μουσείο», με τους καθηγητές μας-καλλιτεχνικούς μας διευθυντές Ευστάθιο Νικητόπουλο και Φιόντορ Κοτένκο.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ !!! Τα χαρούμενα πρόσωπά σας, το λαμπερό βλέμμα σας, το πνεύμα συσπείρωσης, ενότητας, ενθουσιασμού, που σάς διαπνέει και σάς χαρακτηρίζει, αποτελεί για εμάς εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση, πραγματική πυξίδα, μάς χαροποιεί και μάς εμπνέει !!!
2020-07-13_14-24-21
Απολαύσατε, αγαπητοί φίλοι, μαζί με τους χορευτές μας τα βήματα του ικαριώτικου, της Βλάχας Νάξου, του ομάλ, του κότσαρι, του ούτσαϊ και του Σαμψών.  Συνεχίζουμε άοκνα και με συνέπεια !!!
Σάς παραθέτουμε συνδέσμους από τις πρόβες και τα μαθήματα !!!
 
2020-07-13_15-47-54
 2020-06-04_16-06-38
Αγαπητοί φίλοι,
 
Σάς προωθούμε ενημέρωση από τον συνεργάτη- εταίρο μας, το Μουσείο ης Μεσογείου, το οποίο, στις συνθήκες απαγόρευσης μαζικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων, προβαίνει σε διαδικτυακές προβολές, δράσεις. Κατωτέρω παρατίθενται σύνδεσμοι στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και υλικό για το Μουσείο της Ακρόπολης:
Σε περίπτωση που επιθυμείτε συεργασία, δύνασθε να επικοινωνήσετε με τη δντρια του Μουσείου Άλλα Ντενισιούκ, κινητό +7-901-388-83-58.
 
2020-07-13_14-25-51
2020-06-04_16-06-38
Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  
2020-04-27_18-15-45
2020-04-27_18-16-23
2020-06-04_16-06-38
Σας προωθούμε ενημέρωση από το Ίδρυμα «Α.Σ. Ωνάσης» σχετικά με διαδικτυακές βραδιές θερινού σινεμά μέσα στον Ιούλιο τ.ε.
2020-07-06_13-38-24
ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΑΠΟ
ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Πέντε νέοι σκηνοθέτες, Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζουν στο αφιέρωμα της εβδομάδας τις ταινίες που τους καθιέρωσαν. Μετά το ταξίδι τους στα φεστιβάλ του κόσμου, τώρα προβάλλονται στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Από τις 9 Ιουλίου, για έξι μέρες μόνο. 
ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ
Ο Αριστοτέλης Μαραγκός επιστρατεύει τον Χρήστο Βαλαβανίδη στον ρόλο ενός μεσήλικα στη σύγχρονη Ελλάδα και κατακτά τα φεστιβάλ, από το Λοκάρνο έως την Αθήνα, με την ταινία τουΜακαρισμοί.
ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΧΟΥΑΝΑ;
Η Αρασέλη Λαιμού παρουσιάζει μια τραγικωμωδία για τα σύνορα στο
Ο Μιγκέλ Άλβαρες φοράει περούκα, που έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ από τη Δράμα έως το Ρίο ντε Τζανέιρο.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μας στέλνει από ένα απομονωμένο νησί μια Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου, προτού ακολουθήσει μία αξιομνημόνευτη πορεία σε διεθνή φεστιβάλ.
ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΒΙΑΝΕΛΛΗ
Ειρήνη Βιανέλλη μας εμβαπτίζει σε animation κόσμους με το Icebergs, την υπαρξιακή μαύρη κωμωδία που έφτασε στην προκριματική φάση για τα Όσκαρ το 2019 και η οποία βασίζεται στο διήγημα Σκηνέςτου Ευθύμη Φιλίππου, καθώς και με Το φύλλο της λεύκας, με πηγή έμπνευσης το ομώνυμο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη.
Μάθετε περισσότερα για τις ταινίεςIcebergs και Το φύλλο της λεύκας.
 
Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΗ
Η Έφη Παππά μάς συστήνει μια γιαγιά που ξέρει να κάνει «μαγικά» με την animation ταινία My Stuffed Granny, η οποία συγκέντρωσε συνολικά είκοσι διεθνή βραβεία (στα φεστιβάλ κινηματογράφου Εδιμβούργου, Τόκυο, Παλμ Σπρινγκς, Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων) και εκατοντάδες άλλες σημαντικές υποψηφιότητες.
  
Στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση είναι διαθέσιμες και άλλες παραστάσεις, εικόνες, συζητήσεις, μουσικές. 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο onassis.org 
WE STAY CLOSE, NOT CLOSED. 


FOLLOW ONASSIS STEGI ON SOCIAL MEDIA

twitter.com/stegi_occ 
facebook.com/Stegi.Onassis.Cultural.Centre
instagram.com/onassis.stegi
youtube.com/sgtathens
#stegi
linkedin.com/sgtathens


 2020-07-06_13-38-24
Mας ενδιαφέρει πάντα η γνώμη σας.
Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία για αυτό το newsletter, για το περιεχόμενό του ή για οτιδήποτε άλλο στείλτε μας email στο info.stegi@onassis.or
2020-06-29_13-32-16
Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!
ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
Εις το επανιδείν, φίλοι μας !
Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμολύς,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019, τον οποίο δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019, τον οποίο δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο: https://yadi.sk/i/hdN-5Qo4GxpN7Q
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
2020-07-13_15-10-06
2020-06-29_13-32-16
2020-06-15_16-38-04

 foto_20

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –
НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!
уже 15-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –
ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за первое полугодие 2020 год !!!
650 учащихся
24 языковые группы
11 площадок
48 проведенных мероприятий, среди которых лектории, мероприятия, посвящённые памятным датам, Национальным Дням, проектной деятельности [Греческий Разговорный Клуб, Встречая Интересных Людей, летнее кино по-гречески ]
1 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве
1 награда
30 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия
17 публикации в СМИ и многое другое!!!
МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!
2020-07-13_15-04-07
                                      foto_20                     
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –
ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!
15η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –
Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π.για το α΄ εξάμηνο 2020 !!!
650 σπουδαστές
25 τμήματα ελληνικής γλώσσας
11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας
78 διοργανωθείσες εκδηλώσεις
12 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στο Βλαντιβοστόκ
5 βραβεύσεις
76 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης
37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   
                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
2020-07-13_15-06-14
2020-07-13_15-06-40
2020-07-13_15-32-18
2020-07-13_15-33-15
2020-07-13_15-07-09
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου