Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσαν για την ανάλυση του προγράμματος #ΜΕΝΟΥΜΕΟΡΘΙΟΙ και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις οι Οργανώσεις Μελών Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσαν για την ανάλυση του προγράμματος #ΜΕΝΟΥΜΕΟΡΘΙΟΙ και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις οι Οργανώσεις Μελών Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσαν για την ανάλυση του προγράμματος #ΜΕΝΟΥΜΕΟΡΘΙΟΙ και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις οι Οργανώσεις Μελών Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου στον Έσπερο στην πλατεία Γεωργίου με ομιλητές τη Θεανώ Φωτίου, Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθήνας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον Χρήστο Κοκκινοβασίλη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Η εκδήλωση αυτή ήταν η τέταρτη ανοιχτή εκδήλωση στη σειρά, που διοργανώθηκε από τις οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, για την καμπάνια αναφορικά με το πρόγραμμα #ΜΕΝΟΥΜΕΟΡΘΙΟΙ. Συγκεκριμένα ακολούθησε την θεματική εκδήλωση για το #ΜΕΝΟΥΜΕΟΡΘΙΟΙ στον αθλητισμό που διοργάνωσε η Αθλητική Επιτροπή στις 23.6 και τις ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις στο Αρκτικό διαμέρισμα της πόλης στις 26.6 και στο Νότιο διαμέρισμα στις 29.6 στις οποίες αναλύθηκε από τους Βουλευτές του νομού και άλλα στελέχη του κόμματος το περιεχόμενο του προγράμματος #ΜΕΝΟΥΜΕΟΡΘΙΟΙ.
Την περασμένη Παρασκευή (10.7) την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της εκδήλωσης, ο Γιώργος Κυριακόπουλος ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική επιλογή των πολιτών οι οποίοι από το 2010 και μετά εγκατέλειψαν τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ και στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα όλος ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος της χώρας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, να οργανωθεί σε αυτόν και να τον ενισχύσει στην πορεία για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.
Ακολούθησε η Βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου η οποία στην σύντομη παρέμβαση της αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής που άφησε παρακαταθήκη ως υπουργός η Θεανώ Φωτίου στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις που είχε ψηφιστεί την προηγούμενη ημέρα μεταφέροντας το κλίμα που είχε διαμορφωθεί τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο αλλά και έξω από αυτό στη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Η Θεανώ Φωτίου στην ομιλία της περιέγραψε συνοπτικά το τι είχε καταφέρει να υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής μέσα σε περίοδο σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2012 έως το 2015 περίπου 800 χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από τα μεσαία στρώματα στην φτώχεια ενώ την περίοδο 2015 με 2018 περίπου 720 χιλιάδες επέστρεψαν από την φτώχεια στα μεσαία στρώματά μετά τα μέτρα που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της φτώχειας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σαν αποτέλεσμα να ρίξει τη φτώχεια σε χαμηλότερα επίπεδα από την εποχή της «μεγάλης ανάπτυξης», δηλαδή το 2005. Τόνισε ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την κοινωνική πρόνοια με προϋπολογισμό 870 εκατομμύρια ευρώ και την άφησε το 2019 με προϋπολογισμό 3,5 δις.
Στη συνέχεια στην ομιλία της περιέγραψε εκτενώς τις προτάσεις και τα μέτρα του προγράμματος #ΜΕΝΟΥΜΕΟΡΘΙΟΙ ένα πλαίσιο κοστολογημένων και ρεαλιστικών προτάσεων για το τετράμηνο από Ιούνιο ως Σεπτέμβριο, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την επαναφορά της λειτουργίας της πραγματικής οικονομίας, που έχει ως στόχο να κρατήσει την κοινωνία όρθια και δυνατή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί την υγειονομική. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρόταση για το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης, ύψους 3,5 δις ευρώ, το οποίο αφορά 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας και περίπου 1,9 εκατομμύρια νοικοκυριά και αφορά ομάδες συμπολιτών μας όπως οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση, εργαζόμενοι στο τομέα του πολιτισμού, αυταπασχολούμενοι, ΑΜΕΑ κ.α.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την πορεία προς το τρίτο συνέδριο, το συνέδριο τομή για την μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα ξαναπιάνει το νήμα της ανασυγκρότησης από εκεί που το είχε αφήσει τον Μάρτη του 2020 πριν το lock down. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχωρά τις προσυνεδριακές διαδικασίες του με στόχο να καταφέρει στα μέσα του φθινοπώρου, αν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, να πραγματοποιήσει το συνέδριο της ανασυγκρότησης του για την συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης που έχει ανάγκη η χώρα.
Στη σύντομη παρέμβαση του ο Βουλευτής Αχαΐας Κώστας Μάρκου σημείωσε ότι το lock down φρέναρε μια διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος που εξελίσσονταν με πολύ θετικά αποτελέσματα και τόνισε την ανάγκη να επανεκκινήσει η διαδικασία αυτή. Έκλεισε την ομιλία του με την προτροπή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη της Κ.Ο. από τους οποίους ζήτησε να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και να μη διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού γιατί δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν.
Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους και η εκδήλωση έκλεισε με την προτροπή να στηριχθούν από τους πολίτες και οι επόμενες δράσεις, εξορμήσεις και εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί ώστε να φθάσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε κάθε γωνιά της Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου