Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ίδρυμα της Βουλής: Παύλος Μπακογιάννης

Μαχητικός υπερασπιστής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, εμπνευσμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο Παύλος Μπακογιάννης ταύτισε την πολιτική του διαδρομή και την κοινοβουλευτική του παρουσία με τα προτάγματα της συναίνεσης και της εθνικής συμφιλίωσης.
Το Ίδρυμα της Βουλής, με αφορμή τα 25 χρόνια από τη δολοφονία του, διοργάνωσε τον Νοέμβριο του 2014 μια εκδήλωση - αφιέρωμα στη μνήμη του.
Στον τόμο, που εκδόθηκε το 2017 με τις εισηγήσεις της εκδήλωσης, ο Μιχάλης Σταθόπουλος, η Κωνσταντίνα Μπότσιου, ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου και ο Δημήτρης Κατσούδας, παρουσιάζουν την πλούσια πολιτική δράση του Παύλου Μπακογιάννη, τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, το ιδεολογικό του υπόβαθρο και το συγγραφικό του έργο, τη συμβολή του στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της μεταδικτατορικής Ελλάδας, καθώς και τη δολοφονία του και την αντιμετώπισή της από το πολιτικό σύστημα και τον Τύπο.
Η έκδοση είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης των εκδόσεών μας https://tinyurl.com/ycugzj3u, καθώς και από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα https://tinyurl.com/y99txfyy
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου