Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

“VERSUS”, Σκηνοθεσία: Γιώργος Καστρουνής, Actors in Action


 Φέτος η Θεατρική μας Ομάδα, “ACTORS IN ACTION”, σας καλεί στο “ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ”, Παραμυθίας 27, Κεραμεικός (Μετρό Κεραμεικός),για να σας παρουσιάσει μια σύνθεση από 6 μονόπρακτα και 1 μονολόγου με ενιαίο τίτλο:“VERSUS”. Η λέξη "versus" προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει "εναντίον" ή "κατά". Χρησιμοποιείται συχνά για να δείξει την αντιπαράθεση, την αντιπαλότητα, τη σύγκρουση και τις αντιθέσεις στις ανθρώπινες σχέσεις. Αυτά είναι φαινόμενα που απορρέουν από τη φύση του ανθρώπου και τις αντιλήψεις του για τον κόσμο και τον εαυτό του. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές αντιλήψεις, αξίες και στόχους.

Τα έξη μονόπρακτα και ο ένας μονόλογος έχουν κοινή θεματολογία — εξετάζουν πώς η ανταγωνιστική φύση του ανθρώπου μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις. Οι άνθρωποι συχνά αγωνίζονται για την επίτευξη των στόχων τους και για την αναγνώριση της σημασίας τους στην κοινωνία. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε έντονες συγκρούσεις. Επιπλέον, η ανθρώπινη φύση περιλαμβάνει και ένα εύρος συναισθημάτων, όπως, ζήλεια, απογοήτευση, παράπονο, και θυμό, που μπορούν να οδηγήσουν σε μια συναισθηματική διελκυστίνδα με απρόσμενα αποτελέσματα. Αυτό λοιπόν το φαινόμενο της πολυπλοκότητας και πολυμορφικότητας της ανθρώπινης φύσης με επίκεντρο την συγκρουσιακή σχέση των ανθρώπων, επιδιώκει να αναδείξει η παράστασή μας.
●ΗΜΕΡΕΣ και ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
1) Κυριακή, 18/06/2023 & ώρα 20.30
2) Παρασκευή, 23/06/2023 & ώρα 20.30
2) Σάββατο, 24/06/2023 & ώρα 20.30
●Τα ΕΞΗ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ & ο ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ (κατά σειρά παρουσίασης) είναι:
1) “Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ”, του Τεννεσσή Ουίλλιαμς
2) “Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ”, του Μάρτιν Μακντόνα (Πρώτη Πράξη, Σκηνή 2)
3) “ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ”, του Άντον Τσέχωφ (Απόσπασμα από το μονόπρακτο έργο του)
4) “ΕΝΑΣ ΖΩΗΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ”, του Γιώργου Μανιώτη (Μονόλογος)
5) “ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ”, του Γιώργου Καστρουνή
6) Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ”, της Φώφης Τρέζου (Διασκευή: Γιώργος Καστρουνής)
ΜΑΡΤΟΥΡΑΝΟ” – του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο (Μονόλογος από το ομώνυμο θεατρικό έργο)
7) “ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ”, του Χάρολντ Πίντερ
●ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Καστρουνής
●ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Λευτέρης Κούνε
●ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Άγγελος Ντοβίνος
●ΠΑΡΑΓΩΓΗ: “Actors in Action”
●Παίρνουν μέρος (κατά αλφαβητική σειρά) τα μέλη της
Θεατρικής Ομάδας, “ACTORS IN ACTION” (Βραδινό Γκρουπ):
Γαλανοπούλου, Χριστίνα
Κατσιματίδου, Χρύσα
Κοΐνη , Νικολέτα
Κοντονικολάου, Αργύρης
Κρεζία, Στέλλα
Μέλιου, Κατερίνα
Μπαχαρίδου, Χριστίνα
Μπελαλής, Παναγιώτης
Τζιρβελάκης, Ιωάννης-Στυλιανός
●ΕΙΣΟΔΟΣ: Ενιαίο εισιτήριο-8 ευρώ (ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον χώρου του θεάτρου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.)
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο κινητό: 6944386730! ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των περιορισμένων θέσεων του θεάτρου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η τηλεφωνική κράτηση στο 6944386730! Επίσης να πατήσετε το πεδίο «ΘΑ ΠΑΩ» στην εκδήλωση (στο event).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ…
Η Θεατρική Σχολή και Εταιρεία Παράγωγης Θεατρικών Έργων,
“Actors in Action”, δημιουργήθηκε το 2009 προκειμένου να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και συναισθηματικές ευαισθησίες. Αποτελεί δίαυλο εναλλακτικής επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από την «πράξη-δράση» και αποζητά διαφυγή από τον περίπλοκο κόσμο στον οποίο ζούμε.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ…
Η “Actors in Action”, έχουν σαν στόχο την γνωριμία με την θεατρική τέχνη της «Μεθόδου» (Method Acting) βασισμένη στο Σύστημα Στανισλάβσκι και τις αρχές που τη διέπουν όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την ολοκλήρωση συγκεκριμένων σταδίων ξεκινώντας από τη σύσταση ομοιογενών ομάδων, τη γνωριμία με το αντικείμενο, την εξοικείωση των μελών μεταξύ τους, την καλλιέργεια των εκφραστικών μέσων (όπλων) που διαθέτει ο καθένας, και τη διδασκαλία τεχνικών έκφρασης και επικοινωνίας. Έτσι, φτάνουμε στο τελικό στάδιο, όπου επιλέγεται έργο για την ομάδα καταλήγοντας στην παράσταση, που αποτελεί το επιστέγασμα αυτής της τόσο δημιουργικής προσπάθειας.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε ΟΛΟΥΣ από κοντά στην παράσταση μας! Και όσοι από εσάς-μικροί και μεγάλοι- θέλετε να δοκιμάσετε τις υποκριτικές σας ικανότητες, μην το σκέφτεστε!... ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ! Σας περιμένουμε! Καλό σας καλοκαίρι!...
Γιώργος Καστρουνής
Acting Coach, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας
Actors in Action
SUNDAY, 18 JUNE 2023 AT 20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου