Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ__ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥΣΚΙΝ

Μόσχα, 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ώρα 14.00
ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΠΟΥΣΚΙΝ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στα ΤΜΗΜΑΤΑ του Κ.Ε.Π. !!!
             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ /// ΝEΑ ΤΜΗΜΑΤΑ !!!
  Σε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική και θερμή ατμόσφαιρα, με ένα κοινό που διακατέχεται από ουσιαστική διάθεση και επιθυμία να μυηθεί στην ελληνική γλώσσα, στον ελληνικό πολιτισμό, με ειλικρινές και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για την πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 η ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, στο πλαίσιο της Ημέρας Ανοικτών Θυρών-Ημέρας Παρουσίασης Πολιτιστικών Προγραμμάτων, στη Βιβλιοθήκη «Αλέξανδρος Πούσκιν» επί της οδού   9, Spartakovskaya str., γκρί αίθουσα, (metro station «Baumanskaya»).

Στο πλαίσιο της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ η διευθύντρια του Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας Δώρα Γιαννίτση προέβη σε επισκόπηση των κοινών σελίδων στην ιστορία των δύο φίλων ομόδοξων λαών, Ελλήνων και Ρώσων, σε παρουσίαση των δράσεων και των προγραμμάτων του Κ.Ε.Π., καθώς και της ιστορίας και των βασικών μερών του λόγου της ελληνικής γλώσσας. Το υλικό των παρουσιάσεων δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυοhttps://yadi.sk/d/ObaADf1hWiGgVQ    
Το κοινό απορρόφησε με ενθουσιασμό το υλικό, εκδήλωσε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη Χώρα μας, τη Γλώσσα μας, τον Πολιτισμό μας, αναπτύχθηκε ζωντανός, έντονος διάλογος, ουσιαστική συζήτηση, διαπροσωπική επικοινωνία. 
Η Βιβλιοθήκη «Αλέξανδρος Πούσκιν» αποτελεί άλλη μία καινούρια εστία διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, στην οποία από τον προσεχή Οκτώβριο τ.ε. θα λειτουργήσει τμήμα αρχαρίων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται  κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από 19:00 έως 20:30.
Αναλυτικότερα για εγγραφές http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/
Προκαταρκτικό Πρόγραμμα μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020
Μόνο σε εμάς δύνασθε ταυτόχρονα να παρακολουθείτε διαφορετικά τμήματα, άνευ περιορισμού - ιδίου επιπέδου ή διαφορετικών-, εφ΄ όσον το προσωπικό σας πρόγραμμα το επιτρέπει. Προσφέρετε στον εαυτό σας τη χαρά της επικοινωνίας με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με ομοϊδεάτες, αποκτείστε νέες γνωριμίες και φιλίες !!!

Μόνο σε εμάς, παράλληλα με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, λειτουργεί κάθε 15ήμερο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας,  και προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, σε καφετέριες, χώρους εστίασης ελληνικής κουζίνας, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας. 
Μόνο σε εμάς έχετε τη δυνατότητα μία πολυεπίπεδης, πολύπλευρης, σφαιρικής γνωριμίας με την Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική ιστορία. Πέραν της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, σε τακτική εβδομαδιαία βάση λειτουργούν μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού, χορωδίας, θεατρικών εργαστηρίων, ενώ σε μηνιαία βάση λειτουργούν κύκλοι διαλέξεων για την ελληνική ιστορία, λογοτεχνία, αρχιτεκτονική, αρχαιολογία, ιστορία της τέχνης, την Πατρολογία, την Ελληνική Χριστιανική Γραμματολογία.
Το Κ.Ε.Π., ταυτόχρονα, πραγματοποιεί μεμονωμένες εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε εθνικές επετείους, ημέρες μνήμης και ιωβηλαία, επιστημονικά συνέδρια, στρογγυλές τράπεζες, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, προβολές ταινιών, κινηματογραφικές εβδομάδες και φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα στηρίζει τις έρευνες γύρω από τις ελληνορωσικές σχέσεις και αναπτύσσει εκδοτική δραστηριότητα. Επίσης, στα γραφεία μας  λειτουργούν δανειστική βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη και μουσικό αρχείο, προσιτά σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Ελληνική γλώσσα, η γλώσσα του Ομήρου και του Θουκυδίδη, του Σοφοκλή και του Αριστοτέλη, η γλώσσα των Αγίων Γραφών, των βυζαντινών χρονογραφημάτων, η γλώσσα του Σολωμού και του Κάλβου, του Παλαμά, του Ελύτη, του Ρίτσου, η γλώσσα που τεκμηριώνει και αντικατοπτρίζει τη συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας. Η γλώσσα, η οποία ομιλείται σε μία από τις, αναμφίβολα, σαγηνευτικότερες γωνιές του πλανήτη, τόπο απαράμιλλου κάλλους, αισθησιακής φυσικής ομορφιάς, αλλά και μοναδικής πολιτισμικής κληρονομιάς, εξαιρετικά πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού, μοναδικών μνημείων, γενέτειρα διαχρονικών αξιών και ιδεωδών, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς, για ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών ανά τους αιώνες και δεν δύναται να αφήσει αδιάφορο και ασυγκίνητο και τον πλέον απαιτητικό περιηγητή.
«Φιλοκαλούμεν μετ΄ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»(Θουκυδίδης, «Επιτάφιος του Περικλή») - φράση-απαύγασμα της ελληνικής φιλοσοφίας, του ελληνικού πνεύματος, που συνίσταται στην αρμονική συνύπαρξη μέτρου, απλότητας, περιεχομένου, κάλλους, αυθεντικότητας, αλήθειας, στη διατράνωση της αληθινής αρετής.
  Αναλυτικότερη ενημέρωση για τα τμήματα ελληνικής γλώσσας δύνασθε να αντλήσετε από το εξής κάτωθι εδάφιο του Δικτυακού Τόπου του Κ.Ε.Π. :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου