Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα σε μια ξεχωριστή συναυλία, στην οποία συμμετέχουν πολύ καλοί μας φίλοι!
Γιάννης Ανισέγκος, φλάουτο
Δημήτρης Καρολίδης, βαρύτονος
Γιώργος Λυγερίδης, σαξόφωνο
Παύλος Μεταξάς, βιόλα
Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, τραγούδι
Δημήτρης Χανδράκης, βιολί
Διονύσης Παντής, πιάνο
Νίκος Κυριόσογλου, πιάνο
Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, πιάνο
Εισιτήρια: 8 €, μειωμένο 5 €
Ακολουθεί κέρασμα στο καφέ του μουσείου
Πρόγραμμα
------------------
Α. Piazzolla Oblivion
Night-club 1960 (από την Ιστορία του ταγκό)
R. Schumann Από τα Märchenbilder, έργο 113, αρ. 1 και 2
R. Schumann Από τα ‘Dichterliebe’, έργο 48, αρ. 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, 16
Διάλειμμα
Μ. de Falla Σουίτα από 6 ισπανικά λαϊκά τραγούδια
P. Sancan Σονατίνα για φλάουτο και πιάνο
Μ. Χατζιδάκις Ήρθε Βοριάς, ήρθε Νοτιάς
Περιμπανού
Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι
------------------
Ο Γιάννης Ανισέγκος κατέχει από το 1999 την θέση του κορυφαίου Β’ στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής dissonArt ensemble και του τρίο ΙΑΜΑ (φλάουτο, τσέλο, πιάνο). Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη του Ηλία Mακοβέι), στο σολιστικό τμήμα της Ανώτατης Μουσικής Σχολής της Kολωνίας (τάξη Hans-Martin Műller) και στο Trinity College of Music του Λονδίνου με καθηγητές τους Anna Noakes, Lynda Coffin και Alan Baker (piccolo). Είναι, επίσης, πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
O Δημήτρης Καρολίδης γεννήθηκε το 1991 στη Δράμα. Σπουδάζει μονωδία με τη Χ. Γκλαβοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Το 2013 συμμετείχε στην παραγωγή Ιφιγένειας Διαδρομή της Πειραματικής Ομάδας Καλλιτεχνών ‘Ελληνική Όπερα’ στο MΜΘ, ερμηνεύοντας τον ρόλο του Σκύθη/Αρχιερέα. Το 2014 τραγούδησε σε γκαλά όπερας με έργα των G. Verdi και R. Wagner και συμμετείχε στην παραγωγή της όπερας ‘Carmen’ του Bizet στο ΜΜΘ στο ρόλο του Ντανκάϊρε. Το 2015 συμμετείχε στην παιδική όπερα ‘The Snow Bogatyr’ του Cesar Cui, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ιππότη του Χιονιού, ενώ το 2016 έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Λυρική Σκηνή με το ρόλο του Μαρούλλο στην όπερα ‘Rigoletto’ του G.Verdi.
Ο Γιώργος Λυγερίδης αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας (D. Gauthier) και την E.Ν.Μ. Créteil στο Παρίσι (G. Porte) με Α΄ βραβείο στο σαξόφωνο και στη μουσική δωματίου, ενώ κέρδισε Α΄ βραβείο στο διαγωνισμό Σαξοφώνου της Πικαρδίας. Παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου αυτοσχεδιασμού (P. Pannier) και κλασσικού τραγουδιού (Μ. Sartova). Αποτέλεσε μέλος στο Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, Μακεδονικό Κουαρτέτο, σύνολο 12 Σαξοφώνων του Ντόρτμουντ, ομάδας σύγχρονου αυτοσχεδιασμού και επένδυσης ταινιών και θεατρικών παραστάσεων. Έχει κάνει συναυλίες σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία με την πιανίστα Ε. Βενιωτά και έχει διοργανώσει σεμινάρια και διαγωνισμούς. Διδάσκει στο ΚΩΘ και τo Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης. Είναι έκτακτο μέλος της ΚΟΘ και ιδρυτής του Συνόλου Σαξοφώνων ‘SAX NOUVEAU’.
Ο Παύλος Μεταξάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980 και ξεκίνησε βιολί σε ηλικία 7 ετών. Πήρε πτυχίο στο βιολί από το ΣΩΘ (τάξη Ν. Αρχοντή-Άριστα Παμψηφεί) και δίπλωμα βιόλας από το ΚΩΘ (τάξη Χ. Σειρά-Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο). Τον ίδιο χρόνο έλαβε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ‘Φίλωνα’. Κατέχει τα διπλώματα βιόλας, Diplom Kuenstlerische Ausbildung και Diplom Solistische Ausbildung, από την Κρατική Ανωτάτη Μουσική Σχολή του Trossingen (τάξη prof. J. Creitz). Είναι μέλος της ΚΟΘ, ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων Salonicco, ενώ έχει λάβει μέρος σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί ως σολίστας με τις Villingen-Schwenningen Sinfonieorcher, St. Laurentius Orchester Krauchenwiess, Ορχήστρα του ΚΩΘ και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο.
Η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου έχει δίπλωμα Πιάνου με Α' Βραβείο (Αττικό Ωδείο Αθηνών τάξη Δ. Τουφεξή). Παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με τη Χ. Κεφαλά και τη μέτζο σοπράνο Ε. Καράγιαννη. Το 2002 εισήχθη στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε το 2005. Στο θέατρο έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων (Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Θέατρο Τέχνης, Πειραματική και Νέα Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Σκηνή Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ κ.ά.), ενώ συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και Κοζάνης. Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές και σε πολλές θεατρικές παραγωγές, όπως Δον Κάρλος, Ματωμένος Γάμος, Συλλέκτης, Δον Κιχώτης, Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών, Συνέβη και του χρόνου και άλλες.
Ο Δημήτρης Χανδράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη σε μουσικό περιβάλλον. Σπούδασε βιολί στο ΚΩΘ με τον Κ.Γαλιλαία και στην Ακαδημία της Βιέννης με το πρώτο βιολί του κουαρτέτου A. Berg, G. Pichler. Η αγάπη και η αφοσίωσή του στη μουσική δωματίου και ιδιαίτερα στο κουαρτέτο εγχόρδων και η, για περισσότερα από 20 χρόνια, συνεργασία του με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο καθόρισαν τη σολιστική του καριέρα. Με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο ηχογράφησε πάνω από 15 δίσκους, όπου καταγράφεται ο πλούτος της ελληνικής μουσικής δημιουργίας (Σκαλκώτας, Σισιλιάνος, Δραγατάκης, Θεοδωράκης, Τσαλαχούρης κ.ά.) και αναδεικνύονται άγνωστες πτυχές της παγκόσμιας μουσικής (Respighi, Nielsen). Διετέλεσε επί σειρά ετών εξάρχων της Δημοτικής και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, καθώς και καθηγητής βιολιού στο ΚΩΘ. Σήμερα διδάσκει ως τακτικός καθηγητής στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ο Διονύσης Παντής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Σε ηλικία επτά ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Ι. Πολυζωίδου. Το 2014 απόκτησε δίπλωμα με άριστα παμψηφεί, Β΄ βραβείο και ειδικό βραβείο εξαιρετικής ερμηνείας από το Κ.Ω.Θ. (τάξη Ά. Χατζησυμεωνίδου), ενώ από το 2010 είναι φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και μέλος της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης. Ως σολίστ συμμετείχε στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (2013) στο πλαίσιο των Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών και στη συναυλία των 100 χρόνων του Κ.Ω.Θ. με την Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μ.Μ.Θ. Έχει διακριθεί στον Μουσικό Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (Α' Αριστείο) και “Φίλωνα” (Β' Θέση). Από το 2011 παρακολουθεί μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.
Ο Νίκος Κυριόσογλου σπούδασε πιάνο στο Κ.Ω.Θ., στο τμήμα Μ.Ε.Τ. και στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του Φράιμπουργκ, ενώ έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Εμφανίζεται τακτικά με ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας και σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Σκωτία, Κύπρο. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική ορχήστρα της Ακαδημίας του Freiburg, την ΚΟΘ, την ΚΟΑ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.ά. Έχει ηχογραφήσει για τις ΕΡΤ, E.B.U., Radio France και το κανάλι MEZZO, ενώ ζωντανές ηχογραφήσεις του έχουν μεταδοθεί από το Radio Polskie, NRK, Sveriges Radio, Radio Bartok 3, Radio Romania και από την εκπομπή “Young Talents of the year” 2010 του BBC 3. Διδάσκει στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και στο ΚΩΘ, ενώ είναι υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.
Ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος σπούδασε στο ΚΩΘ, στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στη Royal Scottish Academy of Music and Drama. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις και βραβεύθηκε σε διαγωνισμούς. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 25 κοντσέρτα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, ενώ οι εμφανίσεις του σε αίθουσες όπως το Μ.Μ.Α, το Μ.Μ.Θ., το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Musashino Center Tokyo, απέσπασαν θερμές κριτικές. Σαν σολίστ συνέπραξε με τις ΚΟΘ, ΚΟΑ, Apollon Orchestra Berlin, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα, Ορχήστρα Πατρών, Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, ΣΟΔΘ, Συμφωνική RSAMD, ΑΣΟΝ, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Contra tempo. Συνεργάζεται με τη σοπράνο Μ. Παπαθανασίου, τον πιανίστα Τ. Γουβέλη και είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium. Είναι οργανωτής του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.
https://www.facebook.com/events/1720585751522767/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου