Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Duo Sin Cuerdas - Τάνγκο του τότε και του τώρα


 Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στη συναυλία του Duo Sin Cuerdas - Τάνγκο του τότε και του τώρα, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στο θέατρο τέχνης Traverso.

Duo Sin Cuerdas
Το Duo Sin Cuerdas απαρτίζεται από την πιανίστα Τόνια Μακατσιάνου και τον μπαντονεονίστα Κώστα Ζιγκερίδη.
Μετά από τις πρώτες μουσικές σπουδές στην Ελλάδα οι καλλιτεχνικές τους ανησυχίες τους οδήγησαν στο Παρίσι και στο Μπουένος Άιρες αντίστοιχα, τις δύο μητροπόλεις του τάνγκο.
Στη συναυλία αυτή , το ντούο προσαρμόζει τα αγαπημένα του κομμάτια σε δύο όργανα-ορόσημα του είδους, επιθυμώντας να χτίσει μια μελωδική γέφυρα από την Αργεντινή του 30 έως την Ευρώπη του σήμερα.
Οι δύο ερμηνευτές αγγίζουν διαφορετικά είδη του τάνγκο και επεξηγούν την ιστορία πίσω από τις μουσικές συνθέσεις, ξετυλίγοντας την ιστορία της αργεντίνικης μουσικής του 20ου αιώνα βήμα προς βήμα, paso a paso...
Οι καλλιτέχνες
Ο Κώστας Ζιγκερίδης γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε κλασικό ακορντεόν (μπαγιάν) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τον Κωνσταντίνο Ράπτη και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Ανοβέρου με την Elsbeth Moser. Για την πραγματοποίηση των σπουδών του έλαβε υποτροφία από το ίδρυμα ¨Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης¨ και από το Ι.Κ.Υ. μεταξύ άλλων. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος του για το τάνγκο έζησε στο Μπουένος Άιρες (2016-2019), όπου έμαθε μπαντονεόν με δασκάλους όπως τον Rodolfo Daluisio και τον Julio Coviello. Η δραστηριότητα του σε διαφορετικά μουσικά είδη τον οδήγησε να δώσει συναυλίες σόλο, μουσικής δωματίου και με μουσικά σχήματα σε διάφορες χώρες. Είναι μέλος των Oros Ensemble και του Duo Hedi.
Η Τόνια Μακατσιάνου γεννήθηκε στο Βόλο, όπου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε πολύ νεαρή ηλικία.Έλαβε πτυχίο πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και πτυχίο μουσικολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, αποκτώντας δίπλωμα πιάνου και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Κατά τη διαμονή της στο Παρίσι, ήρθε σε επαφή με το αργεντίνικο τάνγκο. Η έντονη έλξη που ένιωσε για το είδος την οδηγησε στο Conservatoire de Gennevilliers, όπου ειδικεύτηκε στην αργεντίνικη μουσική δίπλα στους καλύτερους εν ζωή δασκάλους του είδους, όπως ο Juanjo Mosalini και ο Ivo de Greef. Έχει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα, την Γαλλία και το Βέλγιο, ως σολίστρια και σε ποικίλα μουσικά σχήματα μουσικής δωματίου και αργεντίνικου τάνγκο.

Traverso
To "Συνεργείο Εφαρμοσμένων Παραστατικών Τεχνών ΤΡΑΒΕΡΣΟ" κρατά την πόρτα του ανοιχτή από το 1996 για οποιαδήποτε καλλιτεχνική φιλοξενία ή σύμπραξη που συμπεριλαμβάνει, ενδυναμώνει, κινητοποιεί, αλληλεπιδρά και προτείνει για να ζήσουμε μια άλλη ζωή και μια άλλη τέχνη μέσα στην πόλη.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Προτεινόμενη ώρα άφιξης: 20:30 - Γνωριμία και σερβίρισμα ποτών (κρασί, τσάι βοτάνων).
Ώρα έναρξης συναυλίας: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται κρασί/τσάι.
Διεύθυνση: Σπάρτης 8, Φάληρο, Θεσσαλονίκη
Εταιρεία παραγωγής: AMKE olipoli - https://olipoli.gr/
Για πληροφορίες: info@olipoli.gr, +306984383153

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου