Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Συνολική Παρουσίαση συγγραφικής κατάθεσης της Τατιάνας - Κατερίνας στο Closer Books


 Απ’ τη μία πλευρά: Το αίτημα να συναντηθούμε από κοντά και να μοιραστούμε όμορφα πράγματα σε συνδυασμό με τη βασική αρχή ζωής, το ότι «οι παρέες γράφουν Ιστορία», οι ανάμικτες ατμόσφαιρες των πόλεων του μυαλού και του παιχνιδιού, όπως η Λιλιπούπολη των παιδικών μας χρόνων, σε συνδυασμό με ότι αποκαρδιωτικό συμβαίνει στη σύγχρονη πόλη, μία δόση ανθρώπων που επιμένουν να ερωτεύονται, να αγαπούν, να προσφέρουν και γενικώς να βουτούν «με το κεφάλι» σ’ ότι διακρίνουν ως αυθεντικό, το αίτημα γι’ αυτά και άλλα τέτοια ανθρώπινα

Κι απ’ την άλλη πλευρά: Οι τρεις μέχρι σήμερα συγγραφικές καταθέσεις της τραγουδίστριας – performer Τατιάνας – Κατερίνας - δύο ποιητικές συλλογές και μία «δέσμη καρτών» με θέμα τη μαγεία των ταξιδιών και των αρχιτεκτονικών σχημάτων θυρών και παραθύρων («Ανοιγμάτων»)…
Στη μέση: εσείς, προσκεκλημένες/οι μας κι εμείς, έτοιμοι να σας καλοδεχτούμε στην Παρουσίαση των βιβλίων: «Τα Ημερολόγια της Μέσα ζωής», «Ανοίγματα – πόρτες και παράθυρα» και «Αδιέξοδα και προτιμήσεις», με σημείο συνάντησης το Βιβλιοπωλείο Closer Books.
Το ήμισυ των εσόδων των πωλήσεων θα διατεθεί στους διασωθέντες από τη Ζωοφιλική Ομάδα «Ημιαδεσποτάκια Αττικής» τετράποδους σκυλίσιους φίλους μας, που έχουν ανάγκες τροφής, νοσηλείας και φαρμακευτικής περίθαλψης. Το ίδιο ισχύει και για τους διασωθέντες από τον - γνωστό στη Φιλοζωική Κοινότητα διασώστη – Κώστα, τετράποδους γατίσιους φίλους μας.
Η Παρουσίαση θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου 2024 στις 8 μ.μ στο Βιβλιοπωλείο – Βιβλιοκαφέ Closer Books (Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων, 10681, Αθήνα).
Την εκδήλωση φρόντισε με οργάνωση και πολύτιμες ιδέες ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός Γιάννης Βλαχαντώνης και τον συντονισμό της ανέλαβε και θα πραγματοποιήσει η Ηθοποιός και Θεατρική Σκηνοθέτiς Τέτα Κωνσταντά.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Κωνσταντίνος Μπενέκης Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών, Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων και Βιβλίων Αυτοβελτίωσης
- Χρήστος Μαραθιάς Ηθοποιός, Σκηνοθέτης & Φιλόλογος Ελληνικής Φιλολογίας, απόφοιτος Φιλοσοφικής Ρεθύμνου Κρήτης
- Γεωργία Μανατάκη (Εισαγγελέας Πρωτοδικών, απόφοιτος Νομικής Θεσ/νίκης, master β’ Αστικού Δικαίου Νομικής Αθηνών και master Ποινικού Δικαίου Νομικής Κομοτηνής)
- Αγγελική Βασιλειάδου (Οργανώτρια της Εθελοντικής Ζωοφιλικής ομάδας "Ημιαδεσποτακια Αττική"
Απαγγέλουν και διαβάζουν οι ηθοποιοί:
- Τέτα Κωνσταντά
και
- Χρήστος Μαραθιάς
Τραγούδι:
Τατιάνα-Κατερίνα Τραγουδίστρια, Performer & συγγραφέας, Διπλωματούχος Μονωδίας & Πτυχιούχος Ανωτέρων Θεωρητικών της Μουσικής (Αρμονίας, Αντίστιξης και Fuga), απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών)
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Τατιάνα-Κατερίνα είναι διπλωματούχος Μονωδίας (Κλασικού Τραγουδιού) του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών από την τάξη της J. Di Tasso και πτυχιούχος Φυγής (Fuga), Αντίστιξης και Αρμονίας από την τάξη της Β. Τζεράχη.
Το είδος της είναι World Music, με ετερόκλητο ρεπερτόριο (modern Lied, folk, ethnic, pop, art song κ.ά.). Τραγουδάει σε 7 γλώσσες, σε αρκετές διαλέκτους (grico και grecanico, Sephardi) όπως επίσης και σε «νεκρές γλώσσες» (λατινικά, κέλτικα, αρχαία ελληνικά).
Από το 1991 ως σήμερα σχεδιάζει και παρουσιάζει projects θεματικών συναυλιών, επιλέγοντας το ρεπερτόριο, γράφοντας τα κείμενα και συνδυάζοντας τραγούδι και αφήγηση σε ένα ολοκληρωμένο one woman show.
Δείγματα δουλειάς της υπάρχουν στις ακόλουθες πλατφόρμες:
https://www.youtube.com/.../UCq2IjKcacQB6AMubVS.../playlists https://www.reverbnation.com/tatianakaterina
https://soundcloud.com/tatiana-katerina_singing
Έχει ασχοληθεί με το Κουκλοθέατρο (ως κουκλο-ηθοποιός και κατασκευάστρια κούκλας) και με την Αφήγηση Παραμυθιών και Μύθων.
Έργα της που έχουν εκδοθεί:
«Ανοίγματα – πόρτες και παράθυρα» (oracle card deck), εκδόσεις «Φίλντισι», 2021
«Τα ημερολόγια της Μέσα ζωής» (ποιητική συλλογή), εκδόσεις «Δρόμων», 2009
Closer Books

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου