Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

"𝗟'𝗜𝗻𝗰𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝘇𝗶𝗼𝗻𝗲 𝗱𝗶 𝗣𝗼𝗽𝗽𝗲𝗮"

 


"𝗟'𝗜𝗻𝗰𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝘇𝗶𝗼𝗻𝗲 𝗱𝗶 𝗣𝗼𝗽𝗽𝗲𝗮"

Το Μπάγκειον Ίδρυμα, φιλοξενεί μια από τις πιο σημαντικές και τολμηρές όπερες της μπαρόκ εποχής, γραμμένη από τον Claudio Monteverdi, που αφηγείται την άνοδο της Poppea στον θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η μουσική και η πλοκή της όπερας διαπραγματεύονται τη δύναμη του έρωτα, της φιλοδοξίας και της προδοσίας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό γεμάτο ένταση και συναισθήματα.
Το έργο ξεκινά με τον πρόλογο, όπου οι τρεις θεότητες, η Fortuna (Τύχη), η Virtu (Αρετή) και η Amor (Έρως), διαφωνούν για το ποια έχει τη μεγαλύτερη δύναμη. Η Amor, με αυτοπεποίθηση, βάζει ένα στοίχημα πως η αγάπη είναι η ισχυρότερη δύναμη και η ιστορία των κοινών θνητών ξεκινά.
Βρισκόμαστε στην εποχή της βασιλείας του Nerone στη Ρώμη. Ο Nerone απατά τη σύζυγό του, την αυτοκράτειρα Ottavia, με την Poppea, μια όμορφη, φιλόδοξη πατρίκια που επιθυμεί την εξουσία και τον θρόνο. Στο πλευρό της Poppea βρίσκεται η έμπιστη παραμάνα της, Arnalta, που την υποστηρίζει σε κάθε της βήμα.
Η Ottavia, νιώθοντας προδομένη, ζητά τη βοήθεια του σοφού φιλοσόφου Seneca, καθώς και των πιστών της υπηκόων (Ottone, Drusilla, Valletto), και αποφασίζει να δολοφονήσει την Poppea για να σώσει τη θέση της ως αυτοκράτειρα.
Ο Nerone, κουρασμένος από τις συμβουλές του Seneca, διατάζει τη δολοφονία του, ενώ η Ottavia αναθέτει στον Ottone να σκοτώσει την Poppea με τη βοήθεια της Drusilla, υποδυόμενος την ίδια για να μπερδέψει τους φρουρούς. Ωστόσο, η Amor παρεμβαίνει με θεϊκή δύναμη και αποτρέπει το σχέδιο. Ο Nerone, αγνοώντας τις αντιδράσεις, εξορίζει όλους τους αντιπάλους του και χρίζει την Poppea νέα αυτοκράτειρα. Έτσι, η Amor κερδίζει το στοίχημα, αποδεικνύοντας πως η αγάπη είναι ισχυρότερη από όλα.
Ή μήπως όχι;
Αυτό, εναπόκειται στην κρίση του κοινού.
⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵
Σκηνοθεσία: Λύδια Βαφειάδη
Πιάνo: Μάριος Καζάς
⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵
Ερμηνεύουν οι:
Poppea: Θάνος Λέκκας
Nerone: Νίκος Ψαθάς
Ottavia: Βίκυ Αλεξοπούλου
Seneca: Κωνσταντίνος Καραγεωργίου
Drusilla: Σοφία Κετεντζιάν
Ottone: Πάρις Κωστικιάδης
Amor: Άννα Παντελάρου
Arnalta: Σιμώνη Νιάρου
Virtu: Ελένη Τσιναρέλη
Valletto: Δάφνη Τσώνου - Αλμπανούδη
Fortuna: Γεωργία Μαροπούλου
Morte: Παναγιώτης Πάγκαλος
⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵
Μακιγιάζ-Βοηθός: Γεωργία Μαροπούλου
Τεχνικός σκηνής - Φώτα: Μάριος Χαλδαίος
⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵⸚∵
🕘Ημερομηνία & Ώρα:
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στις 21:00

📍Τοποθεσία:
Μπάγκειον Ίδρυμα, Πλατεία Ομονοίας 18

🎟️Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου