Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

«Τραγούδια Ελλήνων Συνθετών για την Ελευθερία και το Αστικό Τραγούδι στο Γραμμόφωνο»


 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ

«Τραγούδια Ελλήνων Συνθετών για την Ελευθερία
και το Αστικό Τραγούδι στο Γραμμόφωνο»
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 ώρα 7:00 ΜΜ
στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια
-------------------------------------------
Οι δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες, η υψίφωνος ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ και ο μαέστρος ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, με ένα μοναδικό τρόπο, εφάμιλλο της καριέρας τους στο λυρικό, crossover και το ποιοτικό ελαφρό τραγούδι, και οι δύο με πολλές συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζουν μια συναυλία με τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών που εμπνεύστηκαν από τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.
«Τραγούδια Ελλήνων Συνθετών για την Ελευθερία και το Αστικό Τραγούδι στο Γραμμόφωνο» είναι ο τίτλος της μοναδικής αυτής συναυλίας που οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες μας θα παρουσιάσουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 7:00 μμ στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14, Πλ. Αμερικής 11252 Αθήνα, τηλ: 2121007079).
«Μέσα στις κακουχίες, πολέμους, δικτατορίες, κινήματα, εμφυλίους, ξεριζωμό, της Μικράς Ασίας οικονομικά κραχ, επέζησε και κυριάρχησε το καλό ελληνικό τραγούδι πιστοποιώντας το γνωστό: “Η ανέχεια μπορεί σ' ένα βαθμό να γίνει μητέρα της δημιουργίας”.
Έτσι και στο αστικό λεγόμενο τραγούδι, το γραμμόφωνο και το παλιό πιάνο -αν υπήρχε κι’ αυτό- γίνονταν το μέσον για γλέντι, τραγούδι, χορό σε εποχές πολύ δύσκολες έως δραματικές.
Πρέπει εδώ να υπογραμμίσουμε ότι οι επιρροές απ’ το ξένο ρεπερτόριο ήταν γεγονός αναμφισβήτητο. Το ελληνικό τραγούδι του μεσοπολέμου (1923-1940) επηρεάστηκε από διάφορα μουσικά ρεύματα και ρυθμούς. Οπερέτα, καντσονέτα, τανγκό, βαλς, φοξ τροτ, πόλκα, τσάρλεστον, χοροί διάσημοι και αγαπημένοι μέσα απ' το γραμμόφωνο, το σινεμά, το θέατρο, στάθηκαν αφορμή για πολύ ωραία τραγούδια από λαμπρούς Έλληνες δημιουργούς».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΜΑΕΣΤΡΟΣ) - ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ (ΥΨΙΦΩΝΟΣ)
---------------------------------
«Τραγούδια Ελλήνων Συνθετών για την Ελευθερία
και το Αστικό Τραγούδι στο Γραμμόφωνο»
Καλλιτεχνική Διεύθυνση / Ενορχηστρώσεις / Πιάνο: Μαέστρος ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Σολίστ / Έρευνα υλικού ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ (Υψίφωνος)
Συμμετέχει ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος
Keyboard: Νανά Θρασυβουλίδου
INFO
Είσοδος: 12 ευρώ
Διάρκεια: 90 λεπτά
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ στα τηλ: 212 100 7079 & 6944 945 710
Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια
Σπάρτης 14, Πλ. Αμερικής 11252 ΑΘΗΝΑ
https://goo.gl/maps/B4Ez3cwnCcpPBN7k8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου