Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Σεμινάριο χορών της Κάτω Ιταλίας με την Αθηνά Κυρούση Salvucci


 Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με δύο παραδοσιακούς χορούς της Κάτω Ιταλίας που χορεύονται σε ζευγάρια.

• tarantella pizzica ( Σαλέντο , Απουληία )
• tarantella calabrese/sonu a ballu ( Καλαβρία )
Οι χοροί αυτοί χορεύονται από όλους και από όλες τις ηλικίες.
Φορέστε άνετα ρούχα και φέρτε αν έχετε καστανιέτες και φουλάρια.
Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά για τρελό ξεφάντωμα!

Η Αθηνά Κυρούση Salvucci ελληνοιταλικής καταγωγής και επαγγελματίας χορεύτρια θα μας οδηγήσει στην μαγεία του βηματολογίου αυτών των χορών μέσα από την εμπιστοσύνη στο σώμα μας, του ρυθμού και της μουσικότητας.

18 Μαίου στο Quilombo Centro Cultural
Σερβίων 8
19:00 - 20:30.
Τιμή σεμιναρίου 25 ευρώ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ
lutama888@hotmail.com
Τηλ. 6979095032

Βιογραφικό
H Αθηνά Κυρούση Salvucci, ελληνοϊταλικής καταγωγής, είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού ( Ορχηστικής Τέχνης) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας.
Από το 2017 συνεργάζεται και προσκαλεί Ιταλούς καλλιτέχνες για την διάδοση της ταραντέλας στην Ελλάδα ως μεγάλη της ανάγκη να φέρει κοντά τις δύο πατρίδες της.
Τραγουδά σε Ιταλία και Ελλάδα με Ιταλούς καλλιτέχνες και χορογραφεί με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο εμπνευσμένη από την ταραντέλα.
Με το project Tarantalma διοργανώνει συναυλίες όπου και η ίδια τραγουδάει και προσκαλεί καλλιτέχνες από την Κάτω Ιταλία για ημερίδες, σεμινάρια ταμπουρέλλου και χορών σε όλη την Ελλάδα για την διάδοση της κατωιταλιάνικης παράδοσης.
Το 2019 παρουσιάζει το έργο της " Alma Mater " με θέμα το ξέσπασμα του γυναικείου σώματος μέσα από ιστορίες της σύγχρονης εποχής και ιστορίες των γιαγιάδων μας.
Οι χορεύτριες είναι οι ίδιες οι μαθήτριες της.
Από το 2020-2024 συνεργάζεται με την βελγική ομάδα χορού Siamese Cie κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ευρώπη
( Festival D' Avignon, Clermont Ferrand, Bezons, Mons, Ghent, Brugge, Strasbourg, Paris, Charleroi, Marl, Metz, Luxembourg, Quimper, St Brieuc, Rotterdam, Mainz, Sete, Nice) κ.α.
Έχει συνεργαστεί με τον Romeo Castellucci σε δύο παραγωγές του
" Democracy in America " και " ΜΑ " στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023 στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
Έχει συνεργασθεί με πληθώρα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών χορογραφώντας και χορεύοντας σε Φεστιβάλ, θέατρα και χώρους τέχνης.
Από το 2016 αρχίζει να ερευνά την κουλτούρα και την μουσική της Κάτω Ιταλίας.
Η μεγάλη της αγάπη για αυτά τα ακούσματα και η παρατήρηση της θεραπευτικής διάστασης τους, την οδηγεί στην εισαγωγή στοιχείων των διάφορων χορών ταραντέλας της Κάτω Ιταλίας στα μαθήματα του σύγχρονου χορού.
Quilombo Centro Cultural

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου