Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Material Matters Vol. 5: Colour

 


Aρχιτεκτονική εκδήλωση για το χρώμα

Η 5η αρχιτεκτονική εκδήλωση της σειράς “Material Matters”, σε διοργάνωση του ek magazine, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, κάνετε εγγραφή εδώ 👉
https://ek-magazine.com/
Στόχος των εκδηλώσεων της σειράς Material Matters είναι η ανάδειξη της σημασίας μιας σειράς σύγχρονων και παραδοσιακών υλικών και των εφαρμογών τους στην αρχιτεκτονική, μέσα από τις θεωρητικές προσεγγίσεις και το έργο Ελλήνων αρχιτεκτόνων.
Με αφετηρία την ιστορία του κάθε υλικού και τα κατασκευαστικά ή εκφραστικά του χαρακτηριστικά, οι παρουσιάσεις εστιάζουν στις δυνατότητες αξιοποίησής του με σύγχρονους όρους, όπως αυτοί διαμορφώνονται από τις οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.
Το Material Matters Vol.5 είναι αφιερωμένο σε μια ιδιαίτερη παράμετρο διαμόρφωσης χωρικών ποιοτήτων στην αρχιτεκτονική: Το Χρώμα.
Η εφαρμογή χρώματος στην αρχιτεκτονική έχει σημαντική επίδραση στην αντίληψη του αρχιτεκτονικού χώρου μέσω της ανάδειξης του βάθους, της έντασης ή και της σημασίας συγκεκριμένων επιφανειών, όγκων και λεπτομερειών.
Η χρήση του, τόσο ιστορικά όσο και στη σύγχρονη εποχή, αποτελεί συνθετική παράμετρο που νοηματοδοτεί τον χώρο, επιδρώντας καταλυτικά στη διαμόρφωση της εμπειρίας μας. Το χρώμα αποτελεί διακριτό αντικείμενο μελέτης κατά τον σχεδιασμό, συμβάλλοντας στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, την ανθεκτικότητα και τη συνολική ανάδειξη του εκάστοτε έργου.
Δέκα ομιλητές από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του design θα αναλύσουν τον ρόλο του χρώματος στην αρχιτεκτονική και το έργο τους, σε ενδιαφέρουσες 10λεπτες παρουσιάσεις.
Ομιλητές:
– Δημήτρης Αντωνακάκης | Α66 Architects
– Κατερίνα Αποστόλου | ΑΚΑ Architects
– Μίνως Διγενής | Minos Digenis Arquitectos
– Γιάννης Καραχάλιος – Ελισάβετ Πλαΐνη | Plaini & Karahalios Architects
– Μίλτος Κοντογιάννης | Studio Materiality
– Κατερίνα Κούρκουλα – Hannes Livers Gutberlet | en route architecture
– Βάνα Κριμνιώτη
– Μαρίκα Μαυρολέων | A&M Architects
– Πέτρος Ταβανιώτης | Βetaplan
– Μαρία Τσαυτάρη | USP

Platinum Sponsor: Ideal Standard
Gold Sponsor: Elval Colour
Silver Sponsor: AkzoNobel
Sponsors: Halo Architectural Lighting, Textures and Tiles, Kraft Paints-Bioclima
Supporters: Fibran, Prodea, Roche Bobois, Sigma Coatings, Terra Creative, Tselentakis, Verdi , Vitex
Cocktail Event Sponsor: Kanelli
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα 118 54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου