Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ο Γάλλος συγγραφέας Μπερνάρ Μινιέ στην Αθήνα, 24/5

 


Το Γαλλικό Ινστιτούτο, το βιβλιοπωλείο Monogram και οι Εκδόσεις Μίνωας προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό σε μια γνωριμία με τον Γάλλο συγγραφέα Μπερνάρ Μινιέ την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 19:30, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144), στην παρουσίαση του βιβλίου του Ο κύκλος (μτφρ. Χριστίνα Μανιά, Εκδόσεις Μίνωας, 2023). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha, με ομιλητή τον συγγραφέα Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στον Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, και με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΕΡΤ σε ρόλο μεγάλου χορηγού. Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε λογής δρώμενα με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ. Το Diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Μαρτέν Σερβάζ επιστρέφει… Ιούνιος 2010, Λύκειο του Μαρσάκ. Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ λαμβάνει ένα μυστηριώδες μέιλ, που μπορεί να σημαίνει την επιστροφή τού πιο σκληρού κατά συρροή δολοφόνου, ονόματι Χίρτμαν. Στο μεταξύ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, μια καθηγήτρια κλασικών σπουδών δολοφονείται και ένας εκτροφέας σκύλων κατασπαράζεται από τα ίδια του τα ζώα. Τι συμβαίνει, άραγε, στο Μαρσάκ και σ’ αυτόν τον Κύκλο σπουδαστών που αποτελούν την ελίτ της περιοχής; Με τη βοήθεια των στενών συνεργατών του, ο επιθεωρητής θα ανακαλύψει την ύπαρξη ενός μακάβριου παιχνιδιού και θα ανοίξει ξανά φρικτές πληγές. Θα έρθει αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό σύμπαν, όπου κυριαρχούν η προδοσία, η αγριότητα, η διαστροφή, αλλά κι η εξυπνάδα, από το οποίο δεν πρόκειται να βγει αλώβητος. Θα χρειαστεί επίσης να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει, ξεκινώντας από την κόρη του, Μαργκό. Ο εχθρός, όμως, δεν είναι ποτέ εκεί που τον περιμένεις…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Μπερνάρ Μινιέ (Bernard Minier) μεγάλωσε στους πρόποδες των γαλλικών Πυρηναίων και ζει στην Εσόν, στα νότια του Παρισιού. Εργαζόταν ως τελωνειακός υπάλληλος, προτού εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα το 2011. Τα βιβλία του έχουν πλέον μεταφραστεί σε είκοσι τρεις γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχει βραβευτεί με το Cognac Crime Novel Prize. Έχει γράψει οκτώ βιβλία με ήρωα τον επιθεωρητή Μαρτέν Σερβάζ – στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τα δύο πρώτα από τις Εκδόσεις Μίνωας, σε μετάφραση της Χριστίνας Μανιά: Παγωμένος και Ο κύκλος. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του συγγραφέα στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη εδώ.

Ράνια Μπουμπουρή, δημοσιογράφος, επιμελήτρια εκδόσεων, μεταφράστρια και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

https://diastixo.gr/epikaira/eidiseis/22487-bernard-minier

https://diastixo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου