Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ξενάγηση στην έκθεση "Ίσαλος Γραμμή" του Στέλιου Γαβαλά

 


Στέλιος Γαβαλάς

"Ίσαλος Γραμμή"
Ξενάγηση: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, ώρα : 19.00
Τοποθεσία : Sianti Gallery
(Βασ. Αλεξάνδρου 2, 11634, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη, στάση μετρό: Ευαγγελισμός)
Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Κολοκοτρώνης
Στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης γλυπτικής του Στέλιου Γαβαλά με τίτλο « Ίσαλος Γραμμή», την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 19:00 ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Κολοκοτρώνης μαζί με τον γλύπτη θα ξεναγήσει στο θαλασσινό μονοπάτι του καλλιτέχνη εξερευνώντας την ιστορία, την ταυτότητα, τη μνήμη και τη συνείδηση μέσω της ποίησης και των ήχων.
Η νέα σειρά γλυπτών του Στέλιου είναι γυαλισμένα μεταλλικά μουσικά φουγάρα με κλειδιά και χορδές που εκπέμπουν μια παράξενα αρμονική πανδαισία ήχων ενσωματωμένη σε ειδική, για την έκθεση, μουσική σύνθεση γραμμένη από τον Ελληνοαυστραλό συνθέτη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ George Ellis. Έτοιμος περιμένει ένας λευκός σωληνωτός πύργος με ελικοειδή σκάλα που καταλήγει σε μουσικές κόρνες.
Ακόμη, δύο μεταλλικές ταξιδιωτικές βαλίτσες-οθόνες με ταραχώδεις θάλασσες και ένα μπαούλο ταξιδιωτικής μνήμης, μια βάρκα με θάλασσα και μια εντυπωσιακή δίμετρη αναπαραγωγή του περίφημου πυροσβεστικού ερυθρόλευκου υδατόπυργου των 36μέτρων, εμβληματικό κτίσμα του 1953, στο Ελληνικό. Όλα, ανακαλούν το ποιητικό ταξίδι και τη μνήμη, ενσωματώνοντας την τεχνολογία και την κοινή εμπειρία της ανθρωπότητας, που συμβολίζεται από την πανταχού παρούσα θάλασσα, το νερό και τον ήχο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.
///
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τον δημιουργό:
https://bit.ly/ΙΣΑΛΟΣΓΡΑΜΜΗΓΑΒΑΛΑΣ
****
Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και την εκδήλωση παρακαλώ επικοινωνήστε με την γκαλερί: info@siantigallery.com, 210-7245432, 210-3648335
Vassileos Alexandrou 2, 11634 Athens, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου