Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΑΝΙΜΕ Αφιέρωμα με προβολές ΤΕΤΑΡΤΗ "A Silent Voice" και ΚΥΡΙΑΚΗ "Howl's Moving Castle".

 


Οι Πολιτιστικές Ομάδες σε προσκαλούν στο ΑΝΙΜΕ Αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Ομάδας στον 1ο όροφο της Α' ΦΕΠΑ (πίσω από τις μαύρες πόρτες). Τετάρτη στις 20:30 προβάλλεται το "A Silent Voice" και την Κυριακή στις 20:30 το "Howl's Moving Castle"

Λίγα λόγια για τις ταινίες
A Silent Voice (Koe no katachi) 2016: Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Shôko Nishimiya, μία μαθήτρια δημοτικού που έχει προβλήματα ακοής. Μεταφέρεται σε ένα νέο σχολείο, όπου δέχεται bullying από τους συμμαθητές της, ειδικά τον Shôya Ishida. Φτάνει στο σημείο να μεταγραφεί σε άλλο σχολείο και ως αποτέλεσμα, ο Shôya εξοστρακίζεται και εκφοβίζεται ο ίδιος, χωρίς φίλους να μιλήσει και χωρίς σχέδια για το μέλλον. Χρόνια αργότερα, βάζει επικά τον εαυτό του σε έναν δρόμο προς τη λύτρωση.
Διάρκεια: 130 λεπτά
Δημιουργοί: Naoko Yamada, Yoshitoki Ôima, Reiko Yoshida, Kiyoshi Shigematsu
Howl's Moving Castle (Hauru no ugoku shiro) 2004: Με την ειρήνη της χώρας της να απειλείται διαρκώς, η Σόφι, μια ζωηρή, αλλά μη αγαπημένη μυλωνά, τραβάει την προσοχή ενός απροσδόκητου υπερασπιστή. Αλλά καθώς η στενοχωρημένη κοπέλα διασταυρώνεται με τον όμορφο Howl, έναν ταλαντούχο νεαρό μάγο με υπερβολικές συναισθηματικές αποσκευές, μια έκρηξη ζήλιας ανατρέπει τον κόσμο του κατασκευαστή καπέλων για πάντα. Τώρα, λεκιασμένη από το ανεξίτηλο σημάδι της κακής Μάγισσας των Απορριμμάτων, η Σόφι πρέπει να μετακινήσει βουνά για να σπάσει το ανελέητο ξόρκι, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των φόβων της και του μυστηριώδους μάγου. Ωστόσο, έχει πατήσει κανείς ποτέ το πόδι του στο αδιαπέραστο σπίτι του Howl, ένα θαύμα που περπατά που τροφοδοτείται από μια φλογερή καρδιά, και έζησε για να πει την ιστορία;
Διάρκεια: 119 λεπτά
Δημιουργοί: Hayao Miyazaki, Diana Wynne Jones

2 Ούλωφ Πάλμε, 157 71 Ζωγράφος, Ελληνικη Δημοκρατια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου