Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

O Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και απένειμε στον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα Μετάλλιο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

 

O Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και απένειμε στον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα Μετάλλιο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Ο γνωστός βαρύτονος Πέτρος Σαλάτας έκανε δυο εξαιρετικές συναυλίες με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ερμηνεύοντας έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Επιτυχημένη συναυλία με έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - φουαγιέ από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τον διεθνή οργανισμό International Action Art

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο διεθνής οργανισμός International Action Art παρουσίασαν συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - φουαγιέ  

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - φουαγιέ υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό International ACTION ART. Συμμετείχαν: Ειρήνη Κώνστα, Πέτρος Σαλάτας, Hlín Leifsdóttir, Ρέα Βουδούρη, Γιάννης Δάρρειος, Αργύρης Κοντονικολάου, Νίκη Ζαχαροπούλου. Πιάνο: Χριστιάνα Μάνου. Χαιρετισμό έκανε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και απένειμε στον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα Μετάλλιο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν την εμπνευσμένη μουσική του Παναγιώτη Καρούσου. 
Ερμηνεύτηκαν άριες και ντουέτα από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου και «Ιλιάδα του Ομήρου». 
Λυρικό ντουέτο: Ωραία Ελένη και Πάρης 
Ωραία Ελένη: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο 
Πάρις: Πέτρος Σαλάτας, βαρύτονος 
Άρια Ωραίας Ελένης: "Τώρα όλα τελειώσαν" Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο Άρια Πάρη: "Τα δώρα των Θεών" Πέτρος Σαλάτας, βαρύτονος Χορωδιακό «Η Ασπίδα του. Αχιλλέα».

Μεγάλη εντύπωση έκαμε η ερμηνεία του σπουδαίου βαρύτονου Πέτρου Σαλάτα στο μελοποιημένο ποίημα από τον Π. Καρούσο Η Κόρη των Αθηνών του Λόρδου Βύρωνα.

Επίσης ερμηνεύτηκε το τραγούδι «Οζυμανδίας» από την Ισλανδή σοπράνο Hlín Leifsdóttir, σε παγκόσμια πρώτη ένα εμβληματικό ποίημα του Σέλλεϋ μελοποιημένο από τον Π. Καρούσο, «Οζυμανδίας τ' όνομά μου, ο Βασιλεύς των Βασιλέων…».

Η σοπράνο Ρέα Βουδούρη ερμήνευσε το Σονέτο 109 του Σαίξπηρ μελοποιημένο από τον Π. Καρούσο και το τραγούδι «Μαρία Κάλλας της Καρδιάς μας» ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Μαρία Κάλλας – Επετειακό Έτος UNESCO 2023.

Συνέντευξη για την συναυλία του κ. Π. Καρούσου,  έδωσε ο  κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην εκπομπή «Άρωμα ημέρας» στο Κανάλι 1, 90.4 - Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά στη δημοσιογράφο Σοφία Φύκα.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου