Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Ο Δημήτρης Λυρίδης στη Φωνή της Ελλάδας Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ και στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου»

 Ο Δημήτρης Λυρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Δ/ντής του Τομέα της Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (ΝΜΜ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι καλεσμένος το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 8:00 π.μ, στη Φωνή της Ελλάδας Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ και στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» Καλές Θάλασσες που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αντώνης Καραγιαννάκης Antonis Karagiannakis

Ο Δημήτρης Λυρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο Ελλήνων φοιτητών στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Μετά το πέρας των σπουδών υπάρχει πολύ καλή απορρόφηση στη ναυτιλιακή αγορά σε Ελλάδα και εξωτερικό, (ναυπηγεία, ναυτιλιακές εταιρείες, νηογνώμονες κλπ) αλλά και πολλοί συνεχίζουν τις σπουδές τους σε καλά εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού. Η Σχολή μας στο ΕΜΠ θεωρείται από τις πολύ καλές Σχολές στον κόσμο».
Ο κ. Λυρίδης για την κατασκευή πλοίων στην Ελλάδα τονίζει ότι «η τεχνογνωσία στα Ελληνικά ναυπηγεία, αλλά χρειάζονται μεγαλύτερες επενδύσεις για την κατασκευή ενός πλοίου εδώ στην χώρα μας. Ελπίζουμε σιγά σιγά με διάφορους τρόπους η ναυπηγική βιομηχανία να γίνει μια από τις βασικές μας οικονομίες, όπως ακούγεται».
Παράλληλα για να προχωρήσουν τα ελληνικά ναυπηγεία ο κ. Λυρίδης αναφέρει ότι «πρέπει να το θέλουμε και να το πιστεύουμε πολύ. Πρέπει να έχουμε καλό και σωστά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό και φυσικά καλύτερη οργάνωση στα ναυπηγεία μας ούτως ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Επίσης οι παλιοί και οι μεγάλοι πλοιοκτήτες προσπαθούν να στηρίξουν την ναυπηγική μας βιομηχανία. Το θέμα είναι εάν η ίδια μπορεί να ανταποκριθεί».
Μιλάμε για τη ναυπηγική μας βιομηχανία, τα ναυπηγεία , τους ταρσανάδες και τα άκρως ενδιαφέροντα project-μελέτες που έχει στήσει και προχωράει ο ίδιος με τους φοιτητές τους στο ΕΜΠ όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της ναυπηγικής.
Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα ακούγονται στο ξεχωριστό ραδιοφωνικό ταξίδι στις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ - ΒΑΡΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που δεν πρέπει να χάσει κανείς με τον Αντώνη Καραγιαννάκη. Η εκπομπή μεταδίδεται το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και σε επανάληψη στις 8 το βράδυ.
Το Link της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
Το Link της εκπομπής «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» με όλο το αρχείο των εκπομπών:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου