Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Η δημοσιογραφική κάλυψη της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα

 


⚠️Ποιες είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, και πώς μπορεί να επηρεάζουν τα διατροφικά συστήματα;
⚠️Ποιες περιοχές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο ερημοποίησης, ως βασική εκδήλωση της κλιματικής αλλαγής, και πώς η ερημοποίηση του εδάφους μπορεί να επηρεάσει την αγροτική παραγωγή;
⚠️Επιπλέον, ποιες είναι οι προκλήσεις της δημοσιογραφικής κάλυψης της κλιματικής αλλαγής;
‼️ Στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το πρόβλημα ξηρασίας που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, καθώς το 50% των αγροτικών εκτάσεων στη χώρα φαίνεται να απειλείται με ερημοποίηση.
📌 Την ίδια στιγμή, η κλιματική αλλαγή θέτει σημαντικούς κινδύνους σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ για την καταστροφή του εδάφους, το 70% της αγροτικής έκτασης έχει ήδη υποβαθμιστεί, το 95% της τροφής μας προέρχεται από τη γη που ερημοποιείται, ενώ μέχρι το 2045, 135 εκ. άνθρωποι θα γίνουν μετανάστες λόγω της ερημοποίησης και έλλειψης τροφής.
Η δημοσιογράφος του Solomon, Αριστέα Πρωτονοταρίου, φιλοξενεί τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάλιο σε μια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της σε διάφορες πτυχές της ζωής μας, όπως είναι η αγροτική παραγωγή και το φαγητό. Συζητούν επίσης σχετικά με το πού βρίσκεται η δημοσιογραφική έρευνα στην Ελλάδα σήμερα γύρω από τα ζητήματα αυτά, καθώς και ποιες είναι οι προκλήσεις στα πλαίσια του ρεπορτάζ.
Περισσότερα για τον Γιώργο Λιάλιο:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Πολεοδομία-Χωροταξία στο ΕΜΠ. Από το 1998 εργάζεται στην Καθημερινή όπου τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με θέματα περιβάλλοντος και αστικής ανάπτυξης.
Εγγραφείτε για τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, στις 18:00.
*Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί.
* Στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας "Our Food. Our Future", το Solomon διοργανώνει τις διαδικτυακές συζητήσεις «Το φαγητό που τρώμε» επιχειρώντας να συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο καταναλώνουμε και πώς τα συστήματα διατροφής σχετίζονται με φαινόμενα όπως η μετανάστευση και η οικολογική καταστροφή.
—------------------------------------
Εγγραφείτε στο Solomon: https://bit.ly/subscribehere11
Γίνετε μέλος: https://wearesolomon.com/memberships/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου