Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

 


Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2024

Χαιρετισμός Ανδρέα Σπυρόπουλου, Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη στο Ζάππειο

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

50 χρόνια Μεταπολίτευσης- 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ.

Με τη γέννηση της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας, γεννήθηκε και το Κίνημά μας και ταυτίστηκε μ’ αυτή. Η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 και ο Ανδρέας Παπανδρέου σφράγισαν την πολιτική και κοινωνική ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Με έναν τρόπο αντισυμβατικό το ΠΑΣΟΚ έθεσε στο επίκεντρο την πολυσυλλεκτική αντιπροσώπευση της κοινωνίας, που ήταν έως τότε καταπιεσμένη από αδικίες και αποκλεισμούς από το κράτος της Δεξιάς.

Ταυτόχρονα, καθιέρωσε την έννοια των «μη προνομιούχων» και έκτοτε σε κάθε εποχή η Παράταξή μας αγωνίζεται για τα αιτήματά τους.

Δημιούργησε το αίτημα της «Αλλαγής», συσπειρώνοντας γύρω του ένα πλειοψηφικό ρεύμα που προσδοκούσε μια νέα κατάσταση πραγμάτων, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, τη δημιουργία, την πρόοδο και την ευημερία.

Η Αλλαγή έγινε ο καταλύτης για τη μετάβαση στη σύγχρονη ευρωπαϊκή εποχή με επίκεντρο τη σύγκλιση, τις μεγάλες επενδύσεις και τα έργα υποδομής που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της χώρας.

Όταν το 2004 διακόπηκε η πορεία αυτή, η καταστροφική πενταετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε την οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Τότε το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διάσωσή της. Πάλεψε για να δημιουργηθεί εθνικό μέτωπο αντιμετώπισης της κρίσης, μα τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν στην κατασκευή ενός επίπλαστου διχασμού.

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, άντεξε.

Κι είμαστε σήμερα εδώ να αντιμετωπίσουμε τις νέες μεγάλες προκλήσεις: Την ακρίβεια, την κλιματική και ενεργειακή κρίση, τις ανισότητες, την ακριβή στέγη, την ακριβή υγεία και παιδεία.

Για όλα αυτά έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που κρατά δέσμια τη χώρα σ’ έναν κλοιό που υπηρετεί μόνο τους λίγους σε βάρος των πολλών.

Εμείς οι νεότερες γενιές της Παράταξης που δεν ζήσαμε εκείνα τα χρόνια, αλλά που εμπνευστήκαμε από εκείνα τα ιδανικά, που είδαμε -καθώς μεγαλώναμε- την Ελλάδα να αλλάζει, δεσμευόμαστε σήμερα ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο που θα υπηρετήσει ξανά τη χώρα και τους πολίτες.

Καλούς και νικηφόρους νέους αγώνες σε όλες και όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου