Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

22 stops - Κατερίνα Δρακοπούλου | 12th HRTFest


 "22 stops" – walking performance | 12th HRTFest

Συμμετοχή με ΕΛΕΥΘΕΡΗ συνεισφορά
Σύλληψη, Δημιουργία, Performance: Κατερίνα Δρακοπούλου
---
Πότε: Κυριακή 22/9, 19:00-20:30
Πού: Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μ. Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός, Αθήνα) - σημείο έναρξης
Πληροφορίες: +30 6989809187
---
Το project “22 stops” είναι μια solo, site-specific, περιπατητική Butoh performance που αποπειράται να διερευνήσει την αλληλεπίδραση του σώματος με το τοπίο (φυσικό/αγροτικό/αστικό) και να δημιουργήσει μια νέα χορο/χαρτο - γράφηση της περιοχής.
Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=rvXJCJdt-yY
Έναυσμα του project ήταν το ταξίδι μιας site-specific, Butoh performance μακράς διάρκειας, με τίτλο “22 stops”, που δημιουργήθηκε κοντά σε 22 σταθμούς του μετρό της Αθήνας και αποτυπώθηκε σε μια σειρά φωτογραφιών την άνοιξη του 2016. Το “22 stops” παρουσιάστηκε αρχικά τον Απρίλιο του 2016 στο In Progress Feedback Festival (οργάνωση Κινητήρας), όπου τιμήθηκε με έπαινο και έκτοτε παρουσιάστηκε σε διάφορες εκδοχές σε φεστιβάλ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στους Δελφούς, στη Βενετία και στη Ζάκυνθο.
Στο πλαίσιο του 12 ου HRTFest θα παρουσιαστεί μια νέα εκδοχή του “22 stops” χρησιμοποιώντας ως πηγή έμπνευσης το φυσικό και αστικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της περιπατητικής performance, το σώμα, ανταποκρινόμενο στα φυσικά και υλικά περιβάλλοντα του αστικού τοπίου της περιοχής του Κεραμεικού, θα δημιουργήσει 22 αυτοσχεδιαστικές χορευτικές συνθέσεις σε 22 συγκεκριμένους τόπους, σε 22 συγκεκριμένα σημεία. Στόχος της περιπατητικής αυτής performance είναι να αναδείξει στοιχεία που έχουν μείνει κρυμμένα ή έχουν λησμονηθεί, να φωτίσει την ομορφιά του οικείου, γνώριμου και ίσως καθημερινού τοπίου και να δώσει στο κοινό τον χώρο και το χρόνο να δουν με «καινούρια μάτια».
Το "22 stops" αποτελεί ουσιαστικά μια πρόσκληση για να ξανα-δούμε και να ξαναφανταστούμε οικείους, καθημερινούς χώρους, πρακτικές και μορφές τέχνης με μια νέα οπτική και ίσως να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
--- Οι συνοδοιπόροι θεατές μπορούν να ακολουθήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν τη διαδρομή ---
https://22stops.com/
---
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. 
Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου