Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Θερινή προβολή ταινίας "Pan's Labyrinth"


Η Κινηματογραφική Ομάδα των Πολιτιστικών Ομάδων της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί στην θερινή προβολή της ταινίας "Ο Λαβύρινθος του Πάνα" (El Laberinto del Fauno) (2006), την Κυριακή 14/6 στις 21:00 στο μπαλκόνι των ΠΟΦΕΠΑ στον 1ο όροφο της Α' εστίας (Ούλωφ Πάλμε 2-4). Στον χώρο θα λειτουργεί μπαρ με μπύρες , αναψυκτικά και ποπ κορν.

Λίγα λόγια για την ταινία :
Ισπανία, 1944: η 10χρονη Οφηλία μετακομίζει με τη μητέρα της στο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της, του λοχαγού Βιδάλ, ενώ ομάδες παρτιζάνων αντιστέκονται ακόμη στο φρανκικό καθεστώς. Η μικρή ανακαλύπτει ένα μικρό λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι πριγκίπισσα.

Το αριστούργημα του Guillermo del Toro κέρδισε τις εντυπώσεις των θεατών για την αισθητική του (βραβεία Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής και Καλύτερου Μακιγιάζ), αλλά και για τον ιδιαίτερο συμβολικό/ αλληγορικό τρόπο με τον οποίο προσέγγισε την ιστορία, σχολιάζοντας τις κοινωνικές, πολιτικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν: Σερζί Λοπέζ, Μαριμπέλ Βερντού, Ιβάνα Μπαγκέρο, Νταγκ Τζόουνς
Διάρκεια: 119 λεπτά
Ισπανία, Μεξικό, 2006

Κινηματογραφική Ομάδα ΠΟΦΕΠΑ

https://www.facebook.com/events/1467390140110884/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου