Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η πανέμορφη σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στην οπερέτα "Ο Βαπτιστικός" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου έγινε το αδιαχώρητο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την λατρεμένη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη "Ο Βαφτιστικός" που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία της διάσημης μεσοφώνου Κασσάνδρας Δημοπούλου, και πρωταγωνιστή τον φημισμένο τενόρο Φίλιππο Μοδινό.

Και όπως συνήθως γίνεται, την παράσταση κλέβει η πρωταγωνίστρια "Βιβίκα", εδώ  δεν θα μπορούσε η οπερέτα να έχει άλλη καλύτερη από την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα.
Η Ειρήνη Κώνστα είναι μια σπουδαία Ντίβα της σκηνής, λαμπερή, όμορφη, με τεράστια φωνή. 
Και δικαίως το κοινό της θεσσαλονίκης την λάτρεψε, όλοι έτρεξαν με θαυμασμό να φωτογραφηθούν μαζί της, να της ζητήσουν ένα αυτόγραφο και να της κλέψουν ένα χαμόγελο, αυτό της Πριμαντόνας, που εκπροσωπεί επάξια όσο καμία άλλη με ανυπέρβλητη σκηνική παρουσία και ομορφιά η Ειρήνη Κώνστα.
Ο Βαφτιστικός έγινε sold out στη Θεσσαλονίκη με ένα ενθουσιασμένο κοινό να καταχειροκροτεί τους εντυπωσιακούς πρωταγωνιστές και όχι μόνο της τόσο προσεγμένης παράστασης. 
Η σπουδαία υψίφωνος Ειρήνη Κώνστα πρωταγωνίστησε στο ρόλο της ¨Βιβίκας¨ με τον καταπληκτικό τενόρο Φίλιππο Μοδινό, την πανέμορφη μεσόφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου, και ένα εντυπωσιακό cast υπό τη διεύθυνση του γνωστού μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη.
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές αρχικά στο βιολί και πήρε Πτυχίο με Άριστα Παμψηφεί. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι(opera-oratorio-lied) με τον διεθνούς φήμης βαθύφωνο Γιώργο Παππά κι αποφοίτησε με Άριστα Παμψηφεί, Α΄βραβείο και το Χρυσούν Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης εις μνήμην Α. Ευαγγελάτου. Παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής κι ερμηνείας μεγάλων οπερατικών καλλιτεχνών (G. Dimitrova, M. Caballe, R. Knoll, L. Serra, Α. Χριστοφέλης κ.α.) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή,το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης,το Φεστιβάλ Αθηνών και διάφορα φεστιβάλ εξωτερικού. Το ρεπερτόριό της καλύπτει τη γκάμα της λυρικής και λυρικοδραματικής υψιφώνου. Έχει ερμηνεύσει Ottavia (L'incoronazione di Poppea-C. Monteverdi), Fiordiligi (Cosi fan tutte-W.A.Mozart), Rosalinde (Die Fledermaus-J.Strauss), Mimi (La Boheme-G. Puccini), Nedda (I Pagliacci-R. Leoncavallo), Desdemona (Otello-G.Verdi), Tosca (Tosca-G.Puccini), Iω (Προμηθέας Δεσμώτης-Π. Καρούσος) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Λονδίνο (Royal Academy), Βερολίνο, Σόφια (Κρατική Όπερα), Ν. Υόρκη, Μελβούρνη (Arts Centre) καθώς και στο θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Έχει τακτική συνεργασία με πολλές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εμφανιστεί στην Κρατική Τηλεόραση κι έχει ηχογραφήσει για την Κρατική Ραδιοφωνία. Εμφανίζεται συχνά σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ με κλασσικά έργα καθώς και με έργα Ελλήνων συνθετών. Έχει βραβευτεί με το βραβείο ''Μαρία Κάλλας''από την UNESCO.
Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου