Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

"Συναυλία στο Σκοτάδι" με τον Rous | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 


Ο Rous για μία και μοναδική “Συναυλία στο σκοτάδι”΄!

🥳 Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Συνύπαρξη, τα «Σπουδαία Events» ανοίγουν και πάλι τις πόρτες του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και κλείνουν τα φώτα του, για έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Η νέα σεζόν των “Συναυλιών στο σκοτάδι” ξεκινά την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με τον Rous για την υποστήριξη του Σωματείου “MDA Ελλάς”.

🎶 Πολυτάλαντος και ρομαντικός, ο Rous έρχεται για να γεμίσει τη σκηνή με θετική ενέργεια, φέρνοντας το κοινό όχι μόνο κοντά, αλλά κάνοντας το να μετέχει κι αυτό σε μια μυσταγωγική μουσική εμπειρία.

🎹 Μαζί του στο πιάνο ο εξαιρετικός Μάξιμος Δράκος.

✨ Για μία μοναδική φορά οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη να πλάσει όλες εκείνες τις ιστορίες με ήρωες και πάθη που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ερμηνευτή και διηγείται στα τραγούδια του.

🫶 Το αποτέλεσμα κάθε παράστασης του είναι ένα μεγάλο «μαζί». Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και η αφορμή. Μαζί με τον Rous, το κοινό θα στηρίξει το έργο του Σωματείου “MDA Ελλάς” παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στην πιο ρομαντική “Συναυλία στο σκοτάδι”.

📌 Λίγα λόγια για το «MDA Ελλάς»:
Το MDA Ελλάς, είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2000, με σκοπό να βοηθήσει ολιστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Κύριο μέλημά τους είναι να παρέχουν στα μέλη τους και τις οικογένειές τους την ηθική και υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζονται, ώστε να έχει κάθε μέλος ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής του ζωής.

📌 Λίγα λόγια για τον Rous:
Συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως Rous το 2010, μέσα από τη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία «Εξαιρέσεις», που ανακηρύχθηκε τραγούδι της χρονιάς, δίνοντας του μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Αμέσως μετά ακολούθησε ο πρώτος του ομώνυμος δίσκος. Το «Κόκκινο φως», οι «Μαριονέτες», το «Άδικο στο σώμα», το «Όλοι χορεύουν με την Κ», η «Ιδιαίτερη σχέση», οδήγησαν το κοινό πιο βαθιά στον κόσμο του, αποκαλύπτοντας έναν καλλιτέχνη με ξεχωριστό μουσικό στίγμα, δίνοντας αργότερα τη σκυτάλη σε τραγούδια όπως το «Λουλούδι του δρόμου», «Εσύ», «Γκύζη», «Από μια θάλασσα άλλη», «Ποια αγάπη» κ.ά. με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του «Rous II» (2017).
Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, τόσο στη σκηνή, όσο και ως τραγουδοποιός, όπως, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος κ.ά.

🎉 Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ο Rous θα βρίσκεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για μία ξεχωριστή “Συναυλία στο σκοτάδι”. Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από την TicketServices.gr.

👉 Με λίγα λόγια:
Συναυλία: Συναυλία στο σκοτάδι με τον Rous
Ημερομηνία: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€ | Μαθητικό - Φοιτητικό - ΑμεΑ 12€
Online διάθεση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/.../mcf-synavlia-sto.../
Οργάνωση Παραγωγής: Σπουδαία Events
Επιμέλεια Παραγωγής: Cricos Productions
Press & Info: info@spoudaia.gr 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation

Η Ελλάδα των ποιητών μέσα από τις νότες του Θάνου Μικρούτσικου" - Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία"

 


"Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία"

Η Ελλάδα των ποιητών
μέσα από τις νότες του Θάνου Μικρούτσικου
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Με τους:
ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ
ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ • ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ
ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Θάνος Μικρούτσικος της ποίησης και της μουσικής. Ο Θάνος που, σε όλη του τη ζωή, υπηρέτησε με πάθος το ελληνικό τραγούδι, το τραγούδι που τον συνέδεε με τους ανθρώπους που αγάπησαν τη μουσική του και ταύτισαν τη ζωή τους και τις στιγμές τους για πάντα μαζί του
Η συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού είναι αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο των ποιητών και των μεγάλων τραγουδιών.
Ο βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από εμβληματικά τραγούδια σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, του Ναζίμ Χικμετ, του Μπέρτολτ Μπρεχτ, του Νίκου Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου, του Κώστα Τριπολίτη, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Λίνας Νικολακοπούλου.
O Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα τραγουδήσουν - υπό την επιμέλεια του πιο στενού του συνεργάτη, Θύμιου Παπαδόπουλου - τις μεγάλες του επιτυχίες: τραγούδια ερωτικά, λυρικά, λαϊκά, πολιτικά. Τραγούδια με την υπογραφή του Θάνου Μικρούτσικου που συντρόφευσαν τρεις γενιές και «σφράγισαν» μια ολόκληρη εποχή.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, Ώρα: 21:00
Η Ελλάδα των ποιητών
μέσα από τις νότες του Θάνου Μικρούτσικου
"Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία"
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Διοργάνωση: Cricos Cultural Events
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- TICKET SERVICES
- - Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- - Τηλεφωνικά: 2107234567
- - Online: www.ticketservices.gr

Ταξίδι Χωρίς Σύνορα: Μία συναυλία από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα


 O Νίκος Πορτοκάλογλου

για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
σε μια συναυλία αλληλεγγύης
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Μαζί του:
Βίκυ Καρατζόγλου - Βύρων Τσουράπης
& οι «Ευγενείς Αλήτες»
Καλεσμένοι
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Πάνος Μουζουράκης
Νεφέλη Φασούλη
Συμμετέχει η
El Sistema Greece Youth Choir
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εδώ και τέσσερις δεκαετίες συνεχίζει να υπηρετεί με αφοσίωση την τέχνη του, να πειραματίζεται και να μας ταξιδεύει σε πολλά και διαφορετικά μουσικά «κύματα» άλλοτε παρέα με ταλαντούχους συνεπιβάτες και άλλοτε solo.
Φέτος, καθώς ολοκληρώνει την καλοκαιρινή του περιοδεία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» για μια συναυλία ανιδιοτελούς προσφοράς. Ως μια πράξη αλληλεγγύης, αφιερωμένη στη «χωρίς σύνορα» έμπρακτη βοήθεια θα βρεθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για μια μοναδική συναυλία.
Σε αυτόν τον ξεχωριστό σταθμό της περιοδείας του Νίκου Πορτοκάλογλου θα έχει στο πλευρό του και μία ακόμη καλεσμένη: την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Καταθέτει και εκείνη τη δική της συνεισφορά για τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» σε μια συναυλία ανιδιοτελούς προσφοράς.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μεγάλων κρίσεων σε κάθε γωνιά του κόσμου για πάνω από 50 χρόνια. Από τη Γάζα, την Ουκρανία μέχρι το Σουδάν και την Ελλάδα, οι ομάδες τους προσφέρουν αδιάκοπα ιατρική φροντίδα με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο.
Το έργο τους στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικές δωρεές καθώς δεν δέχονται Ευρωπαϊκές ή άλλες κρατικές χρηματοδοτήσεις. Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση θα διατεθούν για την υποστήριξη των προγραμμάτων τους στην Ελλάδα και διεθνώς.
Κάθε εισιτήριο από αυτή την συναυλία θα γίνει μια μεγάλη βοήθεια για τους ασθενείς τους σε όλο τον κόσμο. Για να αναφέρουμε ένα δεδομένο: με το αντίτιμο ενός εισιτηρίου κάθε μήνα, για ένα χρόνο, εξασφαλίζονται 760 πακέτα θεραπευτικής τροφής (plumpy nut) για υποσιτισμένα παιδιά.
Η συναυλία θα είναι μια μουσική γιορτή αλληλεγγύης και συνεισφοράς με τον Νίκο Πορτοκάλογλου να ερμηνεύει τραγούδια από τη μακρόχρονη καριέρα του, μαζί με τους εκλεκτούς καλλιτέχνες Βίκυ Καρατζόγλου και Βύρωνα Τσουράπη και τη δυναμική του μπάντα «Ευγενείς Αλήτες». Καλεσμένοι στην ξεχωριστή αυτή συναυλία θα είναι η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Πάνος Μουζουράκης, και η Νεφέλη Φασούλη.
Ιδιαίτερο στιγμιότυπο της βραδιάς, η παρουσία επί σκηνής της El Sistema Greece Youth Choir, ενός διαπολιτισμικού φωνητικού συνόλου που συμμετέχουν νέοι ηλικίας 8 έως 26 ετών.
Η συναυλία θα είναι προσβάσιμη σε Κ/κωφούς και σε βαρήκοους θεατές, μέσω των υπηρεσιών του ζωντανού υπερτιτλισμού στην Ελληνική Γλώσσα.
Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για έναν καλό σκοπό, σε μια μουσική βραδιά υψηλής αισθητικής και απέραντης ανθρωπιάς!


Συντελεστές
Nίκος Πορτοκάλογλου: φωνή, κιθάρα
Βίκυ Καρατζόγλου: φωνή
Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Σοφοκλής Γκέκας: τύμπανα
Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάιντα, φωνή
Αλέξανδρος Ζουγανέλης: σαξόφωνο, φλάουτο
Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία
Αγαπητός Καταξάκης: ηχοληψία stage
Μελίνα Ζερβάκη: φωτισμοί
Νίκος Πορτοκάλογλου
στην Αθήνα
24 Σεπτεμβρίου
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Ώρα έναρξης 21.00
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση 17 ευρώ
Σημεία προπώλησης
Ηλεκτρονικά: more.com
τηλεφωνικά 211 7700 000
Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης