Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Εργαστήριο Ζωγραφικής: Κάθε Πέμπτη και με δύο τμήματα τα Μαθήματα στο «Καλλίπολις»


 Συνεχίζονται την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη, ώρες 5.00-8.00μμ, τα Μαθήματα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» με τη Βίκυ Σίμου (https://edostonoto.blogspot.com/2021/12/blog-post_16.html)

Η ζωγράφος και έμπειρη δασκάλα, που διδάσκει για δεύτερη χρονιά στο «Καλλίπολις», έχει χωρίσει το Εργαστήριο σε δυο τμήματα ανάλογα με τις γνώσεις των ενδιαφερομένων:
-> 5.00-6.30μμ: Τμήμα προχωρημένων
-> 6.30-8.00μμ: Τμήμα αρχαρίων
Παράλληλα στον Χώρο λειτουργεί επ' αόριστον η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του «Καλλίπολις»
http://edostonoto.blogspot.com/2022/06/video.html
Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
-> στο τηλέφωνο 6944692711
-> με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
-> με email στο kallipolis33@gmail.com
Δείτε εδώ τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» της περιόδου 2021-22:
https://edostonoto.blogspot.com/2021/11/2021-2022.html
Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.
Για το «Καλλίπολις»:
Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.
Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στον Χώρο:
https://www.google.com/.../data=!4m5!3m4...
Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.
Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.
Όλες οι δραστηριότητες του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» εδώ:
https://edostonoto.blogspot.com/.../%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ρακίνας: «Ανδρομάχη»


  Ανθούλα Δανιήλ

Ο Ρακίνας ή Ζαν Ρασίν (Λα Φερτέ-Μιλόν, 1639 – Παρίσι, 1699) ήταν ένας από τους τρεις μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς στη Γαλλία του 17ου αι. μαζί με τον Μολιέρο και τον Κορνέιγ. Ορφανός στα τέσσερα χρόνια του, μεγάλωσε με την εκ πατρός γιαγιά του στο μοναστήρι του Πορτ Ρουαγιάλ, όπου διδάχτηκε αρχαία ελληνικά και άρχισε να ενδιαφέρεται για τη συγγραφή. Αρχικά σπούδασε νομικά, αλλά τον κέρδισε το θέατρο και έγινε ο κατεξοχήν δραματουργός στην περίοδο 1664-1677, ευνοούμενος του Λουδοβίκου και αξιωματούχος του. Θέματα και ήρωες άντλησε από την αρχαία Γραμματεία και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον Ευριπίδη, του οποίου η Ανδρομάχη παίχτηκε το 427-424 π.Χ. μέσα στον Πελοποννησιακό πόλεμο και σχετίζεται με τη συμφορά της εποχής. Ο Ρακίνας όμως στη δική του Ανδρομάχη –σε πέντε πράξεις– αλλάζει πολλά. Τον διακρίνει μια τάση μοιρολατρίας, αποκτημένη στο μοναστήρι, το ύφος του είναι λιτό, η γλώσσα απλή και ο στίχος αλεξανδρινός (ιαμβικό 12σύλλαβο).

Με το έργο αυτό στα 27 του χρόνια καθιερώνεται ως μεγάλος Γάλλος συγγραφέας. Το παρουσίασε στο Λούβρο, με τον βασιλικό θίασο Les Grands Comediens, στα διαμερίσματα της Μαρί Τερέζ, που ήταν η σύζυγος του Φίλιππου του Ωραίου, αδελφού του Λουδοβίκου ΙΔ’. Δύο μέρες μετά παίχτηκε για το κοινό στο Hôtel de Bourgogne. Το έργο αφιερώνεται στη Μαντάμ Ανριέτ της Αγγλίας, Μαρί Τερέζ. Από αυτή την αφιέρωση αποσπώ μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, γεμάτα ευγένεια, ανάγκη για υποστήριξη και αποδοχή:

Κυρία, δεν είναι τυχαίο που θέτω το επιφανές όνομά σας στην επικεφαλίδα αυτού του έργου. Με ποιο άλλο όνομα θα μπορούσα να θαμπώσω τα μάτια των αναγνωστών μου, εκτός από κείνο με το οποίο οι θεατές της παράστασής μου θαμπώθηκαν ήδη;

Και αφού της απαριθμήσει όλα όσα έκανε εκείνη, αναφέρεται και στα «δάκρυά της», τα οποία αποτελούν και το διαβατήριο για την επιτυχία:

Συγχωρήστε με, Κυρία, αν τολμώ να επαίρομαι για την τόσο ευτυχή εκκίνηση της σταδιοδρομίας μου. Είσθε η παρηγοριά μου απέναντι στη σκληρότητα εκείνων που δεν μπόρεσαν ή δεν αφέθηκαν να συγκινηθούν.

Η αφιέρωση συνεχίζεται και ανάμεσα στα πολλά ευγενικά προς τη Βασιλική Της Υψηλότητα, προβάλλει και η βαθιά επιθυμία του δημιουργού:

Είσθε για την αυλή ο αλάνθαστος κριτής. Κι εμείς μοχθούμε για να αρέσουμε στο κοινό κι απευθυνόμαστε στους σοφούς για να αποφανθούν αν γράφουμε σύμφωνα με τους κανόνες. Όμως, ο κυρίαρχος κανόνας είναι να αρέσουμε στη Βασιλική Σας Υψηλότητα. […] Κυρία, η Βασιλική Σας Υψηλότης ας μου επιτρέψει να είμαι ο ταπεινός υπάκουος και πιστός Της υπηρέτης.

Στον πρώτο πρόλογο του έργου το 1668, παραθέτει αποσπάσματα από την Αινειάδα του Βιργιλίου, στα οποία ο αναγνώστης κατατοπίζεται πάνω στο θέμα της τραγωδίας και στα τέσσερα πρόσωπα: Ανδρομάχη (σύζυγος του νεκρού Έκτορα, αιχμάλωτη του Πύρρου), Πύρρος (γιος του Αχιλλέα, βασιλιάς της Ηπείρου), Ορέστης (γιος του Αγαμέμνονα), Ερμιόνη (κόρη της Ελένης, προορίζεται για σύζυγος του Πύρρου). Τα άλλα πρόσωπα είναι: ο Πυλάδης (φίλος του Ορέστη), η Κλεόνη (έμπιστη της Ερμιόνης), η Κεφίσσα (έμπιστη της Ανδρομάχης), ο Φοίνιξ (έμπιστος του Αχιλλέα και έπειτα του Πύρρου) και η Φρουρά του Ορέστη.

Στον δεύτερο πρόλογο του 1676, ο Ρακίνας μάς ενημερώνει για το τι δανείζεται από τον Ευριπίδη· μόνο το όνομα. Αλλάζει κατά πολύ τον μύθο και η Ανδρομάχη μέσω του Πύρρου μόνο μια ζωή προσπαθεί να σώσει, τον γιο της τον Αστυάνακτα, που δεν σκοτώθηκε στην Τροία και τον φέρει μαζί της στην αιχμαλωσία της. Και αυτή την αλλαγή τη δικαιολογεί με το ότι η Ανδρομάχη δεν θα μπορούσε να αγαπήσει άλλον άντρα και άλλο παιδί, τον Μολοσσό, που σύμφωνα με τη μυθική εκδοχή απέκτησε από τον Πύρρο. Ο Ρονσάρ πάλι επέλεξε τον Αστυάνακτα για ήρωα της franciade, θυμίζοντάς μας πως «οι βασιλείς μας έλκουν τη μακρινή καταγωγή τους από τον γιο του Έκτορα… που σώζεται για να ιδρύσει τη μοναρχία μας».

Οι ποιητές έχουν το δικαίωμα να παραλλάσσουν τους μύθους και ο Ρακίνας δίνει στην Ανδρομάχη του ελεητική χριστιανική ματιά, αλλά και ρυθμό, μελωδία, γεωμετρία και συμμετρία για να περιγράψει «βίαια αισθήματα και πάθη… με λαμπρό και κομψό τρόπο». Ο φονικός Τρωικός πόλεμος συνεχίζεται στις καρδιές νικητών και νικημένων, γιατί «είναι ο έρωτας πάνω από κάθε εξουσία εξουσιαστής και καταστρέφει όσους κατάφεραν να σωθούν στην Τροία. Ο θρίαμβος και ο όλεθρος του Έρωτα θα ήταν ο πιο εύστοχος υπότιτλος της Ανδρομάχης του Ρακίνα».

Οι συνέπειες του πολέμου ξεπερνούν τις καλές προθέσεις κι ο έρωτας είναι ανίσχυρος να αναχαιτίσει το κακό.

Σκηνή πρώτη και ο Ορέστης εξηγεί στον Πυλάδη την αιτία που τον έφερε στην Αυλή του Πύρρου (επιλέγω στίχους):

Μάθε, λοιπόν, πώς βρέθηκα στη χώρα της Ηπείρου
Μια άσπλαχνη ζητώ στην αυλή του Πύρρου.
Τι μου μέλλεται, να φανταστώ δεν θα τολμήσω,
Αν τη ζωή ή τον θάνατό μου θ’ αντικρίσω.

Πυλάδης: Στου έρωτα έχετε τη σκλαβιά παραδοθεί;
Η πολύτιμη ζωή σας κρέμεται από μια κλωστή;
Με ποια βέλη ο έρωτας σας έχει χτυπήσει;
Τις παλιές συμφορές σας έχετε λησμονήσει;

Ορέστης: Πιστέ μου φίλε […]
Ποτέ δεν σου έκρυψα της ζωής μου τα πάθη,
Του έρωτα τα πρώτα σκιρτήματα, τα λάθη…

Το θέμα είναι ότι ο Μενέλαος θέλει να παντρέψει την κόρη του την Ερμιόνη με τον Πύρρο, αλλά ο Ορέστης είναι ερωτευμένος μαζί της και υποφέρει. Εκείνη υποφέρει γιατί ο Πύρρος είναι ερωτευμένος με την Ανδρομάχη, αλλά η Ανδρομάχη νοιάζεται μόνο πώς θα σώσει το παιδί της από τον θάνατο. Ο Ορέστης θεωρεί το παιδί φίδι, ενώ οι άλλοι Έλληνες, με τα λόγια του Πύρρου:

Ο Αστυάναξ, φοβούνται, εναντίον μου θα στρέψει τη μανία
Και από τις στάχτες της θα αναγεννήσει την Τροία.
[…]
Για τους παλιούς εχθρούς το μίσος έχει τελειώσει,
Ό,τι απόμεινε απ’ την Τροία ο Πύρρος θα το σώσει.

Το έργο είναι γεμάτο από συναισθηματική ένταση, πολιτική σκοπιμότητα και ανικανοποίητους έρωτες. Η τραγωδία θα ολοκληρωθεί και κανένας από τους ήρωες δεν θα δικαιωθεί, κανένας δεν θα ευτυχήσει. Οι συνέπειες του πολέμου ξεπερνούν τις καλές προθέσεις κι ο έρωτας είναι ανίσχυρος να αναχαιτίσει το κακό. Η μετάφραση είναι ζωηρή, γλαφυρή, ρυθμική, γεμάτη από τη γαλλική φινέτσα, ιδανική για το εκλεπτυσμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Να φανταστούμε τον Ρακίνα με μια βαθιά υπόκλιση, να ακουμπά τα χείλη του στα ακροδάχτυλα της Κυρίας, καταχειροκροτούμενος. Να συγχαρούμε και τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Ανδρέα Στάικο για την επιτυχή του μετάφραση.

 

Ανδρομάχη
Ρακίνας
μετάφραση: Ανδρέας Στάικος
Σοκόλη
σ. 112
ISBN: 978-960-637-055-7
Τιμή: 13,78€

Ανθούλα Δανιήλ, δρ Φιλολογίας, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

https://diastixo.gr/kritikes/texnes/19168-sokoli-andromachi

https://diastixo.gr/ 

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Αφιέρωμα στην Annie Ernaux

 

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS και τα PUBLIC σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στη φετινή νικήτρια του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας.

📌Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, στις 8:30 το βράδυ, στο Public Café Συντάγματος
Ο συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας B. Κατσουλάρης, ο δημοσιογράφος και πανεπιστημιακός Νίκος Μπακουνάκης και η μεταφράστρια των βιβλίων της στα ελληνικά Ρίτα Κολαΐτη μας συστήνουν το λογοτεχνικό σύμπαν της Annie Ernaux, που εκκινεί από το αμιγώς αυτοβιογραφικό για να αποτυπώσει το συλλογικό και οικουμενικό, με όπλα τη μνήμη, τον χρόνο, τη γλώσσα.
Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα συστατικά στοιχεία του έργου της και την ιδιαίτερη αξία της φετινής βράβευσης από τη Σουηδική Ακαδημία.
Η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά διαβάζει αποσπάσματα από το έργο της.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου.
Περισσότερες πληροφορίες: http://bit.ly/3VpQaaY
THURSDAY, 1 DECEMBER 2022 AT 20:30

“EPICUR: το παρόν και το μέλλον” – Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση


 Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EPICUR, διοργανώνει την διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση «EPICUR: Το παρόν και το μέλλον» με σκοπό την ανάδειξη των επιτευγμάτων του EPICUR v1.0 και την προοπτική του EPICUR v2.0 – SHAPEIT. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και σε εκπροσώπους επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων και αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος πρόκειται να παρουσιαστούν τα καινοτόμα έργα και οι ευκαιρίες που προσφέρει η Συμμαχία EPICUR, με σύντομες παρεμβάσεις από διδάσκοντες, ερευνητές και φοιτητές, που συμμετείχαν σε δράσεις του EPICUR.
Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή των επιστημονικά υπευθύνων – εκπροσώπων των ελληνικών ΑΕΙ που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκές Συμμαχίες και με αντικείμενο τη σημασία των Συμμαχιών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον ρόλο των ελληνικών πανεπιστημίων, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις.

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η εγγραφή σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://authgr.zoom.us/.../regi.../WN_S5J_JNCEQ-yz6qBz-_AGbw.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσω διαδικτύου από τον σύνδεσμο https://www.auth.gr/.../video-epicur-to-paron-kai-to.../
Για την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης και για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του EPICUR ΑΠΘ (https://rb.gy/n42rya)
WEDNESDAY, 30 NOVEMBER 2022 FROM 12:00-15:00


Banda Valeu live at Spiti Art Bar

 

BANDA VALEU

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειρήνη Βαρθακούρη | φωνή
Δημήτρης Παπαδόπουλος | τρομπέτα
Μιχάλης Τσιφτσής | κιθάρα
Γρηγόρης Θεοδωρίδης | κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου | τύμπανα
Η “BANDA VALEU” είναι μια κολεκτίβα μουσικών, γνωστοί στη τζαζ σκηνή της Ελλάδας οι οποίοι μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για την Βραζιλιάνικη μουσική, στην αυθεντική της μορφή αλλά και με μια πιο ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Η αισθαντική Bossa nova των '60s συναντά τη διαχρονική και εκρηκτική Samba, για να καταλήξει στα βραζιλιάνικα Funky grooves των '70s και στη σύγχρονη MPB.
Eνα ταξίδι πλούσιο σε ρυθμούς και εικόνες που γοητεύουν όχι μόνο τους μυημένους, αλλά και τους μη εξοικειωμένους με τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα.
Η συνεργασία τους κρατάει από το 2012 έχοντας κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και όχι μόνο.
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο «ΣΠΙΤΙ art bar» παρουσιάζουν μετά από καιρό, ένα καινούριο πιο ακουστικό σετ με καλεσμένους για πρώτη φόρα τους αξιόλογους, Μιχάλη Τσιφτσή στην κιθάρα και Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο κοντραμπάσο. Μαζί τους και τα παλαιότερα μέλη της μπάντας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα και τέλος η Ειρήνη Βαρθακούρη στην ερμηνεία του βραζιλιάνικου ρεπερτορίου.
"Banda Valeu are an interesting collective of musicians, that improvises on sensuous bossa nova of the ’60s, explosive samba, brazilian funky grooves of the ’70s and contemporary MPB (Música Popular Brasileira). A journey rich in rhythms and images will win over the insiders of brazilian music and culture, but even those who are not acquainted with this style. Their repertoire is creating a chiilin', jazzy mood with bossa nova and funky party mood with samba. A music journey into the music of Brazil! “
ΣΠΙΤΙ Art Bar»
•Γενική είσοδος για το live: 5 ευρώ για τους σκοπούς του Π.Ο.Κ.Ε.
Facebook: inbox στη σελίδα μας
https://www.facebook.com/spitikerameikos/
Email: spitikerameikos@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6983522217
FRIDAY, 2 DECEMBER 2022 AT 21:30

“Βιεννέζικα βαλς στη Xριστουγεννιάτικη Αθήνα”

 

Η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων γίνεται πιο γιορτινή με άρωμα μουσικής από τη Βιέννη! Η ανθοστόλιστη σκηνή του Μεγάρου είναι έτοιμη να υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό με τις αυθεντικές μελωδίες της οικογένειας Στράους, την αυστριακή ορχήστρα Johann Strauss Ensemble και το μαέστρο της, Ράσσελ ΜακΓκρέγκορ.

Στην εκδήλωση, που αποτελεί πλέον παράδοση για τους Φίλους της Μουσικής, συμμετέχει η σοπράνο κολορατούρα, Χριστίνα Πουλίτση, η οποία θα μας μαγέψει με την υπέροχη φωνή και τη λαμπερή παρουσία της.
📍JOHANN STRAUSS ENSEMBLE
“Βιεννέζικα βαλς στη Xριστουγεννιάτικη Αθήνα”
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
10 Δεκεμβρίου στις 20:30
11 Δεκεμβρίου στις 19:00
ΧΟΡΗΓΟΣ: ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ
Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ: https://bit.ly/3sPf6Ms

13ο Ethnofest | Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας


 To 13ο Ethnofest - Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα με ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο που καταγράφουν, αναδεικνύουν και σχολιάζουν το μωσαϊκό της ανθρώπινης εμπειρίας.

Από τις 24 Νοεμβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου, το Ethnofest επιστρέφει στον φιλόξενο κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ ενώ από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η διαδικτυακή του έκδοση με επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος.
Προβολές, παράλληλες εκδηλώσεις και σημαντικοί καλεσμένοι πλαισιώνουν τη φετινή έκδοση και μας καλούν να θυμηθούμε τους λόγους που το φεστιβάλ έχει αποκτήσει ένα τόσο σταθερά πιστό κοινό.
Τα αγαπημένα σπουδαστικά τμήματα επιστρέφουν (Initiations), σπουδαίες πολυπρισματικές ταινίες προβάλλονται στο πλαίσιο του Πανοράματος, πειραματικές φωνές βρίσκουν το χώρο τους στο τμήμα Filmic Experiments. Στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, ταινίες καταγράφουν πολύτιμες πρακτικές και εκτός συνόρων της χώρας ενώ μια εκπαιδευτική προβολή στην Ταινιοθήκη γίνεται καθολικά προσβάσιμη.
‼️ Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης - και με την υποστήριξη του Onassis Culture - καλωσορίζουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα τη σπουδαία κινηματογραφίστρια, θεωρητικό, συγγραφέα, συνθέτρια και καθηγήτρια, Trinh T. Minh-ha, η οποία θα βρίσκεται μαζί μας για δύο εμβληματικές προβολές και μια ανοιχτή συζήτηση.

🐈‍⬛ 13o ETHNOFEST - Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας
24 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022
🔴 24 Νοεμβρίου - 27 Νοεμβρίου | Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28 (είσοδος εντός στοάς Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
⚫️ 28 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου | Online στο site του Ethnofest
🔴 Τιμές εισιτηρίων για τις προβολές στο ΑΣΤΟΡ
5€ ανά προβολή | 3€ ανά προβολή για φοιτητές και ανέργους
🆘 Για τα τμήματα Initiations: Σπουδαστικές Ταινίες Στην Ελλάδα
& της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
⚫️ Τιμή εισιτηρίων για τις διαδικτυακές προβολές
3€ ανά προβολή
🟥 Η προσβάσιμη προβολή στην Ταινιοθήκη είναι δωρεάν και οι θέσεις εξασφαλίζονται μέσω email στο info@ethnofest.gr
⬛️ Οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο.
👉🏼 Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σύντομα, επισκεφθείτε την ιστολελίδα μας:
www.ethnofest.gr
▪️ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ETHNOFEST
▪️ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
▪️ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
ONASSIS CULTURE
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ/ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ & ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - MedINA
▪️ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ:
ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ
FÅRÖ CREATIVE LEARNING
▪️ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΕΡΤ
KOSMOS 93.6