Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Γενεύη και Ελλάδα. Μια φιλία στην υπηρεσία της ανεξαρτησίας»

 
🇬🇷

🇨🇭Στις εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν στην Γενεύη, στις 13-15 Οκτωβρίου, από την Ville de Genève και to Fondation Hardt pour l'étude de l'Antiquité classique για την μελέτη της κλασικής αρχαιότητας, προς τιμήν του Ιωάννη Καποδίστρια στο πλαίσιο των πολιτιστικών γεγονότων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρευρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.
➡Τα εγκαίνια της έκθεσης «Γενεύη και Ελλάδα. Μια φιλία στην υπηρεσία της ανεξαρτησίας», η οποία διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Hardt σε συνεργασία με το Musée d'art et d'histoire de Genève, ήταν το μείζον γεγονός των εορταστικών εκδηλώσεων.
➡Η έκθεση φιλοξενεί πλούσια και σημαντικά εκθέματα από τις Συλλογές του Μουσείου της Γενεύης και άλλων ελβετικών μουσείων και ιδρυμάτων, που συμπληρώνονται με αντικείμενα προερχόμενα από την Ελλάδα, από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - National Historical Museum, το Μουσείο Φιλελληνισμού / Philhellenism Museum, το Μουσείο Καποδίστρια - Capodistrias Museum, καθώς και ιδιωτικές συλλογές. Παράλληλα, για πρώτη φορά εξετέθη η Συλλογή Αρχαιοτήτων της Άννας και του Ζαν Γκαμπριέλ Εϊνάρ, προκειμένου να γίνει σαφής η σχέση του φιλελληνικού κινήματος με την Ελλάδα μήτρα της κλασικής αρχαιότητος.
✔ Παρουσιάζονται δύο εξαιρετικές εκθέσεις με σημαντικά, και εν πολλοίς, άγνωστα στοιχεία για τη φιλία που συνέδεε τον Ιωάννη Καποδίστρια με τον εξέχοντα τραπεζίτη Ευνάρ και τον βαρόνο, εκπρόσωπο της Γενεύης, στο Συνέδριο της Βιέννης, Charles Pictet de Rochemont, καθώς και την ουσιαστική συμβολή τους στη στήριξη της νεότευκτης Ελληνικής Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας τις στενές ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στην #Ελβετία και στην #Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα:
👇

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού


Λίνα Μενδώνη, καθηγητής Πιερ Ντικρέ

Paschal Couchepin, Λίνα Μενδώνη και οι απόγονοι των Καποδίστρια και Εϊνάρ

Χαιρετισμός της Λίνας Μενδώνη

Προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου