Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10 11.00: ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

 


Από την ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΕΚΤΟΥ σας καλούμε να στηρίξουμε την αυριανή  εκδήλωση (24/10)  στην Πλατεία Βικτωρίας,  11 το πρωί. Απευθυνόμαστε σε όλους/ες που αγαπάμε αυτή την ιδιαίτερη Πλατεία  της Πόλης μας.

Η Ανοιχτή Ορχήστρα μία φορά το μήνα θα οργανώνει την πρόβα της σε μια διαφορετική γειτονιά της πόλης.
Η ιδέα της κινητής Ανοιχτής Ορχήστρας έρχεται να στρέψει το βλέμμα σε κομμάτια του αστικού τοπίου που είναι υποτιμημένα, υποβαθμισμένα ή και εντελώς ξεχασμένα. Έχει τη μορφή μιας μουσικής παρέμβασης στο αμιγώς τσιμεντένιο, πολύβουο αθηναϊκό τοπίο, σε όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές, συναντώντας στο δημόσιο χώρο τους ανθρώπους που τις κατοικούν και την φύση που έχει απομείνει στην πόλη μας.
Ήχοι σύγχρονοι και παραδοσιακοί, όργανα κλασικά και λαϊκά, φωνές, θα δραπετεύουν από τον ανοιχτό χώρο του Φιλοπάππου μία φορά το μήνα και θα εισβάλουν στις πλατείες, στα στενά, στις παιδικές χαρές.
Πρώτη στάση της Kινητής Ανοιχτής Ορχήστρας είναι η πλατεία Βικτωρίας.
* «Η πλατεία Βικτωρίας είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες και πολιτικά φορτισμένες πλατείες της Ελλάδας, αντιπροσωπεύοντας συχνά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των διαφορετικών κοινοτήτων που συγκροτούν την ευρύτερη γειτονιά της Βικτώριας»
Η επιλογή της Ανοιχτής Ορχήστρας να κάνει την πρώτη της κινητή πρόβα σε ένα τόσο σημαντικό σημείο συμπίπτει με την εικαστική εγκατάσταση «We Apologize» του Αλβανού καλλιτέχνη Andrian Paci, που θα βρίσκεται στην πλατεία από τις 20 Οκτωβρίου εως τις 12 Νοεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση τουVictoria Square Project και του Counterpoints Art .
Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την πρόβα της Ανοιχτής Ορχήστρας την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στην πλατεία Βικτωρίας.
11.00 - 13.00
θα μας βρείτε σκορπισμένους γύρω από την πλατεία σε μουσικές ομάδες
13.00 - 14.0
θα συναντηθούμε όλοι μαζί στην πλατεία να κάνουμε πρόβα τα τραγούδια μας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στη γειτονιά, τους ανθρώπους της, καθώς και σε κάθε δραστηριότητα που την πλαισιώνει.


δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου