Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Liederabend με έργα Καρούσου στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών



Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών
Μουσική και Ποίηση
           Συναυλία με έργα του Παναγιώτη Καρούσου
Θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματα των Βύρωνα, Καβάφη, Σεφέρη, Αισχύλου, Ναθαναήλ, Καρούσου, Apollinaire, Lamartine, Rachel.

Συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες:
Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Φωτεινή Αθανασάκη, μεσόφωνος
Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
Κατερίνα Καραμπάτσα, πιάνο
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ
Παρουσίαση: Κώστας Καρούσος, Γενικός Γραμματέας της ΕΕΛ

Πρόγραμμα
1) Κωνσταντίνος Καβάφης: «Για νάρθουν» - Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
2) Κωνσταντίνος Καβάφης: «Τα Άλογα του Αχιλλέα» - Φωτεινή Αθανασάκη, μεσόφωνος
3) Παύλος Ναθαναήλ: «Η Πτώση του Οιδίποδα» - Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
4) Παύλος Ναθαναήλ: «Ματαιότητα» - Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
5) Κώστας Καρούσος: «Ω φύση» - Φωτεινή Αθανασάκη, μεσόφωνος
6) Γιώργος Σεφέρης: «Θερινό Ηλιοστάσι» ΙΔ΄ - Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
7) Λόρδος Βύρων: «Αριστομένης» - Φωτεινή Αθανασάκη, μεσόφωνος
8) Λόρδος Βύρων: «Η Κόρη των Αθηνών» - Βασίλης Ασημακόπουλος, βαθύφωνος
9) Alphonse de Lamartine: «La Harpe des Cantiques» - Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
10) Guillaume Apollinaire: «Automne» - Βασίλης Ασημακόπουλος, βαθύφωνος
11) Rachel (Bluwstein): «To My Country»: Φωτεινή Αθανασάκη, μεσόφωνος
12) Άρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Ισπανικά) - Βασίλης Ασημακόπουλος, βαθύφωνος
13) Αισχύλος: «Προμηθέας Δεσμώτης» Ερμής - Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
14) Αισχύλος: «Προμηθέας Δεσμώτης» Βία - Φωτεινή Αθανασάκη, μεσόφωνος
15) Αισχύλος: «Προμηθέας Δεσμώτης»  Βασίλης Ασημακόπουλος, βαθύφωνος

Παρασκευή 19 Απριλίου ώρα 7μ.μ.
Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών
Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας Αβέρωφ» της ΕΕΛ
Ακαδημίας & Γενναδίου 8, Αθήνα (7ος όροφος)
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 – 3834559

 

Billy Chrissochos's Rock Group PORPHYRA live at Irving Plaza

PORPHYRA Finally hits the big stage at Irving Plaza for one night only! Come join us for this insane party! Join Ms. Scarlet, Billy Chrissochos, Frank Pace, Jose Antonio Navia, Mike Risko Savvas and co. as they tear up the place with a blistering set of originals. Porphyra (formerly Iskandar) is performing on Friday March 1st in support of The PUi Tribe's long awaited debut album "Neo-Primal" as part of a two day metal festival. There will be Bands, Live Art, Live Body Painting Models and many more surprises.

Irving Plaza
17 Irving plaza, New York, NY 10003
Friday March 1st
Show starts at 6:00PM
Porphyra goes on @ 10:00PM



There are just a few tickets left for our friends as the show has just sold out. Today (Tuesday) Contact  Billy C at 917-617-0597and he will drop them off to ya :)

$20 in advance ($25 at door,) $40 for 2 day ticket (Friday March 1st & 2nd) with After parties tickets

Check out “Porphyra” on facebook

Visit PUi's Vampire Freaks page www.vampirefreaks.com/pui

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μια σύντομη επισκόπηση της προσωπικότητας του ΠΑΥΛΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ 21ος ΑΙΩΝΑΣ – ποίηση – εκδ. Μαυρίδη Αθήνα 2004 του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΟΥΣΟΥ

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι
Φίλες και φίλοι λογοτέχνες
Από τα εφηβικά μου χρόνια-έχοντας στο χέρι τις γνωστές ανθολογίες Περάνθη – Λίνου Πολίτη – Αθηνάς Ταρσούλη – Ρίτας Μπούμη – Παππά κ.ά. προσπαθούσα πάντα, να συγκεράσω, να ιδεολογήσω ή να κωδικοποιήσω τα λίγα ή ελάχιστα βιογραφικά του συγγραφέα-ποιητή με τα διαλεγμένα και αντιπροσωπευτικά κείμενα του ανθολόγου. Θέλετε από τη φύση μου, θέλετε από τα εννοιολογήματα του περιβάλλοντος χώρου, προεξέχουσα θέση, όσο και εφαλτηριακή αποτίμηση και ακριβοσυναισθηματική μου απολαβή, είχαν δύο στοιχεία, το κοινωνικό, που απορρέει από την Βιογραφία, και το αισθητικό – γλωσσικό – ευρηματικό, που να προσθέτει προοπτική και ευρυγνωσία στο στίχο, στην πορεία προστέθηκαν κι άλλοι παράγοντες κριτικής ενδολύτρωσης και προσέγγισης. Με επίγνωση της δεκαετούς φιλίας, ο Παύλος Ναθαναήλ, είναι ο άνθρωπος που γνώρισα από κοντά την κοινωνική του διάσταση και πρακτική, γράφει το βιβλίο του:
« Η ζωή επιταχύνει τους ρυθμούς της
…Τα θύματα πολλά και απροστάτευτα
…Οι ακρότητες λιγόστεψαν
όμως οι απρέπειες γίνανε καθεστώς» σελ. 8
Αυτές οι αλήθειες, συνεχίζουν να εκπορεύονται ακόμη ζωντανές.
Δεν υπάρχει ο δόλος της προσποίησης, ούτε ο προθάλαμος της ματαιότητας, αλλά η πικρία της διαπίστωσης, γράφει πιο κάτω:
«Φθάνοντας στον Κολωνό (ο Οιδίποδας)
Με την εσωτερική όραση//ατένισε την Αθήνα» σελ. 9
Ο ποιητής, πιστός στις αρχές του, παραμένει οδοιπόρος της υπομονής, της καρτερίας και της λογοτεχνίας των γεγονότων της ζωής, φωτίζει την όποια πτώση, πνευματική – ηθική με τους στίχους:
«Πίσω από τις φυλλωσιές // με ειρωνικό χαμόγελο
χλευάζει η Μοίρα, σελ. 16
Οφείλω να υπογραμμίσω την αξιοπρέπεια αυτής της κατάθεσης που αφορά τον όποιο Οιδίποδα, γιατί ενσκήπτει άμεσα ή έμμεσα το συμπερα-σματικό αντίδωρο της επίγειας τιμωρίας, που δικαιώνει την ανθρώπινη στόχαση και πρακτική και της όποιας γείτονος κατοικίας και δημιουργίας. Άρα το ήθος, η συνεκτίμηση και η συγκοινωνία των αξιών της ζωής παραμένει απρόσκοπτο μέλημα των πολλών. Ο ελεύθερος στίχος του βιβλίου, χωρίς λεκτικές υπερβολές, ή αντιθετικές ερμηνείες ή δημοσιογραφικές απλουστεύ-σεις, αποτελεί, απαραβίαστο δείγμα ρεαλιστικής ποιητικής ωρίμανσης, γιατί
διαπλέκεται το βίωμα, με καθαρότητα, άλλοτε με λεπτή εσωτερική παρόρμη-ση, σε όλες σχεδόν τις συνέπειες και τις κακώσεις μιας ατιθάσευτης καθημερι-νότητας.
Το ποίημα του «Ζητείται Γενναιότητα» είναι τόσο αποστομωτικά τελεσίδικο στη βιωματική του θεώρηση που ηχούν πολύ επίκαιρα οι στίχοι του:
«Δεν έμεινε κανείς έξω από τα όρια…
…Ποιος θα μπορέσει το άρμα να ξεκολλήσει από τη λάσπη; σελ. 15.
Δεν υπάρχει εδώ μια απλή επίκληση-λεκτικής εμβέλειας έκφραση-αλλά ένας εσαεί στόχος κάθε πνευματικού συνοδοιπόρου, στόχος αναγεννησιακός, χωρίς σιωπές κι αναλώσιμες αντιστάσεις, ένας στόχος που διαχρονίζεται ως «αναπότρεπτος καταλύτης» όλους τους φραγμούς, τις αμφιβολίες και τις αλλαγές: γράφει ο ποιητής:
«Τα πάντα οδηγούνε στο μέλλον
… σε μια κατάσταση ιδιότυπης ετοιμότητας» σελ. 18
Να λοιπόν, πως προσδένει, ο «αείροος χρόνος» (τίτλος ποιήματος) την «αδιάκοπη ροή» των πραγμάτων, με τις προσωπικές μας ροϊκές περιόδους. Σήμερα που κλυδωνίζεται ο λογοτεχνικός κόσμος από έλλειψη μέτρων συνο-λικής πραχτικότητας και ετοιμότητας, γοργά κωπηλατούν η πολυγλωσσία, η κενοσοφία, η κενοφροσύνη και οι κεντρωτές επιθυμίες προβολής. Εμπειρικά γνώστης ο Παύλος Ναθαναήλ των αδιεξόδων που δημιουργούν οι πολλαπλές κοινωνικές – πολιτιστικές και οικονομικές στρεβλώσεις – ασυγχώρητα αισιό-δοξος ο ίδιος, με πολλές ευνοϊκές – ερμηνευτικές και πεπαιδευμένες σιωπές στο ενεργητικό του, συνεχίζει να πιστεύει στις ανθρώπινες δυνατότητες και σε «λύσεις ποικίλες και επιθυμητές» (σελ. 21) όπως γράφει.
Δεν απολείπουν βέβαια στο έργο του, οι εικόνες κίνησης, ευθύγραμμης πορείας, η διαλεκτική της αείροης ύπαρξης του δημιουργού, ακόμη το πεσιμιστικό στοιχείο, το απόφθεγμα, που είναι πηγή δύναμης και απόρροια της εμπειρίας του, ακόμη, η υποβόσκουσα διατύπωση τελολογίας και ακριβολογίας, η Βιωματική (καθ’ όλα) κόπωση, η ηρωική στάση έναντι της Ζωής, αλλά και ταυτόχρονα διέξοδος πνευματικής παρουσίας. Ορισμένοι-διάσπαρτοι-στίχοι που υπογραμμίζουν τα παρακάτω:
«Πίσω από κάθε απόπειρα ομαλοποίησης
υψώνεται καταθλιπτική η ανάγκη για άμυνα, σελ. 24
«Δεν υπάρχει τρόπος αναχαίτισης του ρεύματος» σελ. 26
«Η μεγάλη έξοδος παραμένει δυστυχώς
η μόνη πιθανή και εφικτή λύση» σελ. 28
«Έξω από το πλαίσιο μόνο Δον Κιχώτες
Θολοί οι στόχοι τους, ασαφείς οι επιδιώξεις» σελ. 29
«Η βάτος αδιάκοπα φλέγεται
όμως οι κλώνοι παραμένουν ανέπαφοι
κατάληξη της καύσης // δεν είναι οι στάχτες!» σελ. 29
Είναι πηγαίο και αληθινό το αίσθημα της κρίσης, της σήψης και του θανάτου «που παραμονεύει απρόσκλητο» όταν ο Παύλος Ναθαναήλ σε μιαν απροσδιόριστα υπολογισμένη και δυσυπέρβατη προσωπική ηρεμία και
σιωπή, προσπαθεί να ζυμώσει την προοπτική της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Ο αγώνας για τον ποιητή έχει το νόημα της ιδεοταύτισης, της εργοσυνάντησης, της ψυχοκινητικής εξέλιξης.
Διαισθανόμενος τις αλλαγές που επιφέρει ο χρόνος, επιζητεί τη βελτίωση της Ζωής, με τα περιθώρια της ελπίδας (που κρύβει αποθεματικά μέσα του δεκαετίες) μέσω της δοκιμασμένης και συγκρατημένης και συγκροτημένης εγκαρτέρησης και υπομονής. Η σιωπή του έχει την έκδοση της σύγκρισης ή της ταυτοποίησης ή της απόρριψης, συσχετισμένων εμπειριών της ζωής.
Συνοψίζοντας όλες τις επιμέρους αναφορές, το έργο του σπονδυλώνει το όραμα, την ανεκτικότητα, τον αμετακίνητο στόχο, «τη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων» (σελ. 39) όπως γράφει. Αντιλαμβάνεται την επίμονη πορεία μας, χωρίς υπολογισμούς, έχοντας προ οφθαλμών την εξέλιξη και το πρόβλημα, το πρόβλημα και την εξέλιξη. Δεν ωραιοποιεί τον απολογισμό, τις καθυστε-ρήσεις, ή τις αναβολές. Επιμένει στον συσχετισμό, στην κινητικότητα των πράξεων και της πρακτικής τους βαρύτητας. Πολλές φορές συνδιαλέγεται το ανέφικτο, υπομένοντας καρτερικά την ενδεχόμενη λύση. Προσιτός νοηματικά, με λυρικές εκλεπτύνσεις στίχων όπως:
«Η άνοιξη διευρύνει τις δυνατότητες
δημιουργεί ελπίδες πρωτοφανείς
για όσους επιβιώνουν με το όραμα
ενός θέρους ανεκτού δίχως καύσωνες
και ανελέητες ξηρασίες» …. σελ. 36
Διαβλέποντας-αγαπητοί φίλοι λογοτέχνες-προ πολλού καιρού-αυτή την ιστορική στιγμή της Ε.Ε.Λ., με τα δυσεπίλυτα κοινωνικά-οικονομικά προβλήματα και τις ματαιόδοξες προκλήσεις-προτάσεις τις εποχής μας, μέσω της σημερινής παρουσίασης του Έργου του Παύλου Ναθαναήλ, επιθυμώ τη συμπαράσταση – όσων το επιθυμούν – στην εξομάλυνση των αντιθέσεων, στις περισσότερο επιτρεπτές – κοινωνικές και πρακτικές συνθέσεις στην οργάνωση της συνολικής αγωνίας του λογοτέχνη και στην ιδεοπορεία της ασφαλούς παρουσίας του στα γεγονότα, πορευόμενοι τον ορίζοντα της ενότητας και των λυτρωτικών διεξόδων στη ζωή, έχοντες όλοι κατά νου τους στίχους του ποιητή:
«Πριν σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης
ξαπλώσαμε στην άμμο πληγωμένοι
… «Όλοι μαζί θα πορευτούμε σιωπηλοί
πλάι σε γκρεμούς και ολισθηρές επιφάνειες» σελ. 35
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε
Ομιλία στην ΕΕΛ 8-2-2013
Κώστας Καρούσος

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

LAGFF has extend the REGULAR submission deadline and fee to March 10. Submit your film now to take advantage of this new deadline extension opportunity.


The 7th Los Angeles Greek Film Festival line up of films will be one of our most exciting programs ever! The regular submission deadline is tomorrow, February 23. Late submission period has been extended to March 10. Filmmakers, make sure to submit to http://lagreekfilmfestival.org/submissions on time, so your film can be included in the Festival.

In order to alleviate any additional financial strains, the regular submission fee will also extend until March 10.

Set to take place June 6-9, 2013 in Los Angeles, LAGFF will showcase new films from Greek filmmakers worldwide. Our foremost goal is to promote Greek Cinema and cultural exchange while bridging the gap between Greek filmmakers and Hollywood. Orpheus Awards are given to the most outstanding new films in the dramatic, documentary and short film categories by a panel of esteemed industry jury members.

LAGFF accepts films by Greek filmmakers from Greece, Cyprus and the
world; films about Greece or with a prevalent Greek theme; and films
with an important contributor of Greek descent (writer, producer, lead
actor). 
We look forward to a unique selection of short, documentary and feature films. To submit your film now, please click here.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ & ΩΔΕΙΟ ΑΤΗΕΝΑΕUΜ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013



ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - CHERYL STUDER
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΠΕΡΑΣ
 26 Μάρτιου – 3 Απριλίου 2013
  ****
 3 ΚΥΚΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
(ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2013)
 Διδάσκουν
Στέλλα Γαδέδη, φλάουτο
Γιώργος Μουλουδάκης, κιθάρα
Βασίλης Βαβούλης, παλιά μουσική
 Τρεις παράλληλοι κύκλοι σπουδών για προχωρημένους, πτυχιούχους
και διπλωματούχους που θέλουν να εμβαθύνουν στο τεχνικό και φιλοσοφικό πεδίο των ενδιαφερόντων τους.
Τα μαθήματα θα σχηματοποιηθούν σε επί μέρους κύκλους στους οποίους θα δοθεί έμφαση σε θέματα τεχνικής του κάθε οργάνου και ερμηνείας, παράλληλα με θεωρητικά ζητήματα σχετικά με τον ρόλο του μουσικού στην κοινωνία και τη σχέση μουσικής, ψυχολογίας και φιλοσοφίας.
 ATHENAEUM
Αδριανού 3, 10555 Αθήνα (Θησείο)
Τηλ: +302103211987,49,55 & Fax: + 302103211196
http://www.athenaeum.com.gr
 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ & ΩΔΕΙΟ
 ΑΤΗΕΝΑΕUΜ
 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
La Divina
  Σ Υ Ν Α Υ Λ Ι Ε Σ
 Μάρτιος 2013
 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΠΑ
 Σάββατο 2  Μαρτίου - 8.00μ.μ.
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ
Φιόνα - Μαρί Μάτο
       J.S. Bach, L. v. Beethoven, R. SchumannA. Scriabin.
****
Δευτέρα 4 Μαρτίου - 8.00μ.μ.
BROADWAY…. και όχι μόνο
Τραγούδι
Σουζάννα Γιαννακοπούλου
Δέσποινα Δρακάκη
Πιάνο
Σοφία Ροσμαράκη
****
Τρίτη 5 Μαρτίου - 8.00 μ.μ.
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΑΤΤΙΚΑ
Musica Poetica
Musica Poetica είναι ο τίτλος της πρώτης     δισκογραφικής δουλειάς του Συνόλου ΑΤΤΙΚΑ.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου με αποσπάσματα από το έργο του ποιητή, πλαισιωμένα από μουσικές των J.S. Bach, A. Vivaldi, H. Purcell, F. Mendelssohn, Ν. Μάντζαρου κ.α.
Προλογίζει ο μαέστρος Βασίλης Μακρίδης
Ελένη Δημοπούλου στον ποιητικό λόγο
Παρουσίαση: Αλέξης Ιωάννου
Δ/νση Ορχήστρας: Άρης Δημητριάδης
     Είσοδος ελεύθερη
****
 Τετάρτη 6 Μαρτίου - 8.00μ.μ.
ΛΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΡΑΤΟΡΙΑ
               Ευδοκία Πολίτη,   Μαριαλένα Μωυσίδου,
      Ελισάβετ Παπαγεωργίου, σοπράνο
Αντώνης Σιγάλας, τενόρος
           Θοδωρής Μπιράκος, βαρύτονος
           Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Στο πιάνο ο Αλέξανδρος Φαρής
F. Händel, W. A. Mozart, F. Mendelssohn, R. Schumann, G. Rossini
*****
Παρασκευή 8 Μαρτίου - 8.00μ.μ.

EDGAR ALAN POE
Το κοράκι – Η σιωπή – Το πορτρέτο
Ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι μεταξύ φαντασίας και μυστηρίου με αναπάντεχες μελωδικές εκπλήξεις.
Λεωνίδας Κακούρης, αφήγηση
Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο
Θοδωρής Λυκουρόπουλος, βιολί
Λευκή Κολοβού, βιολοντσέλο
Μυρτώ Ακρίβου, πιάνο
****

Σάββατο 9  Μαρτίου -  8.00μ.μ.
ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ATHENAEUM
Κωσταντίνος Μαλάμης, βιολί
Φιόνα - Μαρί  Μάτο, πιάνο
J.S. Bach, J. Brahms, L. v. Beethoven.
Ο Κωνσταντίνος Μαλάμης και η Φιόνα - Μαρί Μάτο τιμήθηκαν με χρυσό μετάλλιο στις διπλωματικές τους εξετάσεις το 2012 και το 2009 αντίστοιχα.
****
Δευτέρα 11 Μαρτίου – 8.00μ.μ.
ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ATHENAEUM
Άριες και τραγούδια του Γαλλικού Ρομαντισμού
Λήδα Δημητριάδη, σοπράνο
Γιάννης Αερινιώτης, πιάνο
G. Bizet, G. Fauré, C. Debussy, J. Massenet κ.α.
  Η Λήδα Δημητριάδη τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο στις διπλωματικές της εξετάσεις το 2012.

****
Τρίτη 12  Μαρτίου  - 8.00μ.μ.
                   
IL CORE VI DONO
Άριες και duetti για μέτζο - σοπράνο και βαρύτονο από όπερες των C. Monteverdi, H. Purcell, W.A. Mozart,G. Rossini, G. Donizetti, J. Massenet κ.α.
Μιράντα Γεωργάκη, μέτζο σοπράνο
Χρήστος Πρίφτης, βαρύτονος
Πόπη Μαλαπάνη, πιάνο
****
 Τετάρτη 13 Μαρτίου - 8.00μ.μ.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ
Αλέξανδρος Χαλάψης, βιολί
Άλλα Χαλάψη, πιάνο
H. v. Biber, G. Τartini, G. Ph. Telemann
Πέμπτη 14  Μαρτίου – 8.00μ.μ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ
LisztChopin
Αιώνια Ρομαντικοί
Χριστίνα Γιαννακοπούλου, φωνή
Κάρολος Ζουγανέλης, πιάνο
Μάγδα Μαυρογιάννη, αφήγηση
****
Παρασκευή  15 Μαρτίου -7.00μ.μ.
ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Το ξύπνημα της άνοιξης, κάποτε βίαιο και επώδυνο, φέρνει πάντοτε καινούργια χρώματα, ματιές, επιθυμίες, ήχους.
Η αμερικανίδα σοπράνο Erica Muller και ο τενόρος Γιάννης Φίλιας, δυο νέοι καλλιτέχνες, ντύνουν το δικό τους «ξύπνημα» με γνωστές μελωδίες, άριες και ντουέτα των
J. Massenet, G. Puccini, G. Verdi, P.I.Tchaikovsky κ.α.
Στο πιάνο τους συνοδεύει ο Μανώλης Παπασηφάκις
****
 Τρίτη 19  Μαρτίου – 8.00 μ.μ.
Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ
Αστρινός Καραγιωργάκης
   S. Assad, A.C. Jobin, R. Miranda Pixinguinha, B. Powell
****
Τετάρτη 20 Μαρτίου – 8.00 μ.μ.
RECITAL (DE) VANITÉ
Στέλλα Αραμπατζόγλου, σαξόφωνο
Γιάννης Τσανακαλιώτης, πιάνο
    D. Heath, G. Sporck, M. Nyman, T. Escaich,
    M. Romberg
****
Πέμπτη 21 Μαρτίου – 8.00μ.μ.
ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΡΙΓΩΝΟ
Ρεσιτάλ πιάνου
Τρεις συνθέτες του 20ου αιώνα σε γεωμετρικά ονειρικές συνθέσεις για πιάνο.
Ερμηνεύει η Μυρτώ Ακρίβου
****
Παρασκευή 22 Μαρτίου – 8.00 μ.μ.
FUEGO GUITAR TRIO
Μιχάλης Σουρβίνος
                                                                 Άγγελος Μπότσης
Roland Hoffmann
A. Piazzolla, P. Bellinati, M. D. Pujol, I. Albeniz, P.de Lucia.
****
Σάββατο 23  Μαρτίου – 8.00μ.μ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ….
Έργα των:
Κώστα Γρηγορίου,
Χρήστου Πουρή και
Γιώργου Ρούσσου
Τριαντάφυλλος Λούκας, βιολί
Ελένη Νικολαδου, πιάνο
****
Τρίτη 26  Μαρτίου – 9.00μ.μ.

SWINGING JAZZ ATHENAEUM
Τα ατελιέ του Ωδείου ATHENAEUM παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά ρεύματα Jazz του 20ου αιώνα.
Διδασκαλία – ενορχηστρώσεις: Σύλβιος Σύρρος
Στο Kελάρι του ATHENAEUM
Είσοδος ελεύθερη
****
Τετάρτη 27  Μαρτίου – 8.00μ.μ.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ρεσιτάλ πιάνου
Κατερίνα Καμπακλή
F. Schubert, F. Liszt, P.I. Tchaikovsky.
****
Πέμπτη 28  Μαρτίου – 8.00 μ.μ.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΕΤΟΥ
Ρεσιτάλ κλαρινέτου και πιάνου
Mario Adrover Pardo, κλαρινέτο
Στέλλα Κούκου, πιάνο
C. M. von Weber, R. Schumann, F. Poulenc, G. Gershwin.
****
Παρασκευή 29  Μαρτίου – 8.00μ.μ.
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ
Άννυ Μαρκοδημητράκη
F. Schubert, F. Liszt, S. Rachmaninov, B. Bartok.
****
Σάββατο 30  Μαρτίου – 8.00μ.μ.

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΙΘΑΡΕΣ
ARTICO
Άρης Γκαζέτας (AR), κιθάρα – φωνή
Γιάννης Τίκωφ (ΤΙ), κιθάρα – φωνή
Βαγγέλης Κονταρίνης (CO), κιθάρα – φωνή
Γνωστές μελωδίες και μπαλάντες των:
S. Mayers, Emerson Lake & Palmer, J. Lennon,
P. Mc Cartney, P. Green, V. Morrison, B. Dylan,
M. Knopfler, J. Cox κ.α.
Γενική είσοδος € 5
****
Για όλες τις συναυλίες
Τιμή εισιτηρίου € 10
Φοιτητικό € 5
αν δεν αναφέρεται διαφορετικά
 στο πρόγραμμα
 
Ελεύθερη είσοδος
 για τους σπουδαστές
και τα μέλη του
 ATHENAEUM