Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

30η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ‏

30η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

30η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 
“ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ”
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Ο Διεθνής Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για την Ανάπτυξη του Πνεύματος και της Τέχνης “Το Καφενείο των Ιδεών” σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την 30η απονομή των Χρυσών Μεταλλίων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βεργίνας που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, σε διαπρεπείς ανθρώπους του Πνεύματος, της Τέχνης και της Επιστήμης, την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 και ώρα 19.30΄ , στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης», στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα Παραδοσιακών Χορών.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια

2104967757, 2104944564, 2104132273, 2104179797

www.unescopireas.gr - unescop@otenet.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ»‏

Εκδήλωση – αφιέρωμα στο Ελληνικό Κινηματογράφο και το Θέατρο, με έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, πραγματοποιείται από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στο θέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» (Μικράς Ασίας 24 και Παπαναστασίου, Κερατσίνι), στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 7.30μ.μ.


Θεατρικά αποσπάσματα - αγαπημένων έργων- από το παγκόσμιο θεατρικό σανίδι καθώς και αποσπάσματα από τον παλιό και αξέχαστο Ελληνικό Κινηματογράφο, θα παρουσιαστούν στους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση αυτή, αποτελεί αναμφίβολα μια καλή ευκαιρία για τους μεγαλύτερους να ξαναζήσουν τις μοναδικές ατάκες των πρωταγωνιστών των ταινιών του ΄60 και του ‘ 70 αλλά και να μυήσει τους νεότερους σε μια εποχή, που έχει πια περάσει, και «ξαναζεί» πια, μόνο μέσω της μικρής οθόνης.



«Η εκδήλωση είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών των τμημάτων υποκριτικής και μουσικής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που επιμελήθηκαν με αγάπη και μεράκι, οι καθηγήτριες Υποκριτικής κ. Ζωή Πελεκάνου και Μουσικής κ. Δώρα Αραπατζόγλου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.



Συντελεστές της εκδήλωσης :
Διδασκαλία Υποκριτικής : Ζωή Πελεκάνου, Διδασκαλία Μουσικής : Δώρα Αραπατζόγλου, Σκηνογραφία : Πόλυ Μπαλοπούλου, Ηχοληψία : Στάθης Γλένης, Καλλιτεχνική Επιμέλεια : Ζωή Πελεκάνου, Δώρα Αραπατζόγλου, Μουσική Επιμέλεια Θεατρικών Σκηνών : Παναγιώτης Προικιός. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α ΜΕΡΟΣ
Σκηνή Πρώτη
«Το Νυφικό Κρεβάτι» (Γιαν Ντε Χάρτογκ),
παίζουν: ΜΑΙΚ-Σ.Παπασταύρου, ΑΓΝΗ–Ε.Κουτουρούσιου
Σκηνή Δεύτερη
«Αγαπητέ Θεέ»(ΈρικΕμμάνουελΣμιτ),
παίζουν: ΟΣΚΑΡ - Π. Προικιάς, ΘΕΙΑ ΡΟΖ - Μ. Μακρή
Σκηνή Τρίτη
«Η Αρκούδα»(ΆντωνΤσέχωφ),
παίζουν: ΠΟΠΟΒΑ:Δ.Ανδριανοπούλου,ΣΜΗΡΝΩΦ:St.Oregie,ΛΟΥΚΑΣ: Π. Προικιάς
Πιάνο: Τατιάνα Μανσουρίδου



Β ΜΕΡΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
1. Γιούλη Αθανασιάδη, Κιθάρα: «Ο Γαϊδαράκος»,
Ταινία: «Η Αλίκη στο Ναυτικό»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις
2. Μαρία Στρέμτσιουκ, Πιάνο: «Ο Γλάρος», Ταινία: «Η Αλίκη στο Ναυτικό»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις
3. Αντώνης Αθανασιάδης, Πιάνο : «Τράβα Μπρος», Ταινία: «Η Αλίκη στο Ναυτικό»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις
4. Γιούλη Αθανασιάδη, Κιθάρα: «Το Πετεινάρι», Ταινία: «Η Κόμισα της Κέρκυρας»,Μουσική: Γ. Κατσαρός
5. Μαρία Στρέμτσιουκ, Πιάνο: «Έχω ένα Μυστικό», Ταινία: «Το Ξύλο Βγήκε απ’ τον Παράδεισο»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις
6. Μαρία Στρέμτσιουκ, Πιάνο: «Το Χρυσόψαρο», Ταινία: «Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις
7. Στέλλα Γκιόξη, Κιθάρα: «Χάρτινο το Φεγγαράκι», Ταινία: «Λεωφορείο ο Πόθος»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις

Σκηνή Πρώτη
«Ξύπνα Βασίλη» (Δημήτρης Ψαθάς),
παίζουν: ΒΑΣΙΛΗΣ – Π. Προικιάς, ΦΑΝΦΑΡΑΣ – Σ.Παπασταύρου.
Σκηνή Δεύτερη
«Το Στραβόξυλο»(Δημήτρης Ψαθάς), παίζουν: ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ – Σ.Παπασταύρου, ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΑΡΟΥΛΗ – Ε.Κουτουρούσιου, ΣΤΑΘΟΥΛΑ –Μ. Μακρή



Τατιάνα Μανσουρίδου, Πιάνο:
1. «Νανούρισμα», Ταινία: «Η Νεράιδα και το Παλικάρι»,Μουσική:Μ. Λοΐζος
2. «Έκλαψα Χθες», Ταινία: «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες»,Μουσική: Μ. Πλέσσα
3. «Θαλασσοπούλια μου»Ταινία: «Αλίκη, Αγάπη μου»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις
4. «Αχ, βρε Παλιομισοφόρια»,Ταινία: «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις
5. «Τα Παιδιά του Πειραιά»,Ταινία: «Ποτέ την Κυριακή»,Μουσική: Μ. Χατζιδάκις
6. «Ο Μήνας έχει Εννιά», Ταινία: «Μια Ζωή την Έχουμε»,Μουσική; Μ. Σουγιούλ



Μουσική Επιμέλεια: Δώρα Αραπατζόγλου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια/Σκηνοθεσία: Ζωή Πελεκάνου
Σκηνογραφία: ΠόλυΜπαλοπούλου
Ηχοληψία: ΣτάθηςΓλένης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Πελεκάνου, Δώρα Αραπατζόγλου

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓO ΣΑΡΛΒΙΛ «…ΧΑΙΡΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 10TH‏

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΡΛΒΙΛ «…ΧΑΙΡΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 10TH
ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Η Ομάδα Καλλιτεχνών 10TH παρουσιάζει για πρώτη φορά το Κοινωνικό Θεατρικό Έργο Σαρλβίλ «…χαίρε καλοσύνη» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 12 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ένας λογιστής που αλλάζει συνήθειες. Μια γυναίκα που θέλει να μοιραστεί. Η κυρία που εμπνέει. Ο ηθοποιός που παροτρύνει. Η αδύναμη αδελφή. Μια μητέρα που μάχεται. Ο ποιητής… και η τελευταία του κατοικία - το κοιμητήριο της Σάρλβιλ - θα είναι το ξεκίνημα στην καινούρια ζωή;
Το «Σαρλβίλ» είναι ένα νέο κοινωνικό θεατρικό έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά. Διαδραματίζεται στην Γαλλική επαρχία κοντά στα τέλη του 19ου αιώνα. Με σημείο αναφοράς τον ποιητή Αρθούρο Ρεμπώ διηγούμαστε μια ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία, όπως μπορεί να συμβεί και στο μυαλό ενός ανθρώπου. Μια ιστορία αγάπης και ψυχικής δύναμης .
Η οικουμενικότητα της σκέψης του Αρθούρου Ρεμπώ - η ελευθερία - δεν νοείται χωρίς το απαραίτητο στοιχείο της, τη δύναμη. Αυτή η δύναμη που πηγάζει από το «μέσα» μας, παρουσιάζεται στο θεατρικό, παραθέτοντας ταυτόχρονα αποσπάσματα ποιημάτων και ρήσεις της εργογραφίας του και μας υπενθυμίζει ότι η ποίηση δεν αποκόπτει τη ζωή από την τέχνη, αλλά αντίθετα, μέσα από την ποίηση αυτές τέμνονται από την αναγκαιότητα της συνύπαρξής τους.
Με αφορμή την επίσημη έναρξη του έργου ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε πριν από λίγες ημέρες τους συντελεστές της Παράστασης τονίζοντας χαρακτηριστικά παρουσία του Σκηνοθέτη, Παραγωγού και Πρωταγωνιστή του έργου κ. Αλέξιου Κοτσώρη, του Συγγραφέα κ. Αχιλλέα Ε. Κούμπου καθώς και του Μουσικού και Συνθέτη κ. Στέφανου Κορκολή «Ζήσαμε όλοι μια μαγική βραδιά. Η ποίηση, ένα κλειδί που ανοίγει την ψυχή του ανθρώπου και η σημερινή άρτια και διεισδυτική δουλειά σπουδαίων Καλλιτεχνών λειτούργησε ως ψυχοθεραπεία που είναι απαραίτητη την περίοδο που διανύουμε περισσότερο από ποτέ».
Κείμενο: Αχιλλέας Ε. Κούμπος, Σκηνοθεσία - Δ ραμ. επεξεργασία: Αλέξιος Κοτσώρης, Πρωτότυπη μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνικά-Βίντεο-φώτα: Αλέξανδρος Τσαντίλας, Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου, Φωτογραφίες: Τάκης Διαμαντόπουλος 
Διδασκαλία κειμένου: Ευγενία Αποστόλου, Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Κουρέτας
Μακιγιάζ: Make up Lab by Yiannis Marketakis, Χτενίσματα: Νικόλας Βιλλιώτης, Γραφιστικά: malddim


Παίζουν: Αλέξιος Κοτσώρης, Αντιγόνη Κουλουκάκου Αυγουστίνος Κούμουλος, Έλενα Μεντζέλου, Αγγελική-Ειρήνη Μήτση, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Ελένη Τζαγκαράκη

ΣΑΡΛΒΙΛ
«….χαίρε καλοσύνη»

12,13,19,20,26,27 Μαΐου και 2,3 Ιουνίου 2014
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αίθουσα Black Box (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579

Ώρα έναρξης: 21.30 Διάρκεια: 75’

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ "ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΤΕΧΝΗ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΟΥΖΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΜΠΑΚΟΥ, ΕΧΘΕΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΪΟΥ 2014 ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ "ΑΘΗΝΑΙΣ" ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/5‏

Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους η Γλύπτρια Χριστίνα Δουζένη και ο Εικαστικός-Βιομηχανικός Σχεδιαστής Αντώνης Καμπάκος. Οι δύο Καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες από χρόνια, εκθέτουν στον ίδιο χώρο μορφές και χρηστικά αντικείμενα που κοινό τους στοιχείο έχουν τον ανοξείδωτο χάλυβα, υλικό σκληρό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά το οποίο γίνεται εύπλαστο, συντροφικό, φωτεινό με την κατάλληλη τεχνική επεξεργασία.
Η Χριστίνα Δουζένη , γλύπτρια με αναγνωρίσιμη παρουσία που τα τελευταία εννέα χρόνια δουλεύει και εκθέτει έργα από ανοξείδωτο χάλυβα, εκθέτει τις γλυπτές μορφές της, έργα καινούργια αλλά και παλαιότερα, που πληρούν τον χώρο γύρω τους και μας συγκινούν.
Ο Αντώνης Καμπάκος, ανήσυχο πνεύμα, ευφάνταστος σχεδιαστής και εξαιρετικά ικανός στον χειρισμό του υλικού του, δημιουργεί με φαντασία, αυστηρότητα και οργάνωση τραπέζια, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε σε δήλωσή του “Η Τέχνη της Γλυπτικής, όπως και όλες οι Τέχνες προσφέρει έμπνευση, πνοή αισιοδοξίας αλλά και προβληματισμό στο φιλότεχνο κοινό. Οι Καλλιτέχνες στην προκειμένη περίπτωση αφουγκράζονται την ζωή του σύγχρονου Έλληνα και την πλάθουν σε ένα ιδιαίτερο υλικό παρουσιάζοντας ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μην χάσετε αυτή την ιδιαίτερη Έκθεση, σας περιμένουμε”.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές: 17:00 - 22:30
Σάββατο: 10:00 - 22:30

ΕΙΣΟΔΟΣ: 1 Κουτάκι Αλουμινίου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ UNESCO (WFUCA) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ ΣΤHΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ 215Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Θ.Θ.ΟΥΣΑΚΩΦ‏


 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ UNESCO (WFUCA) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ 

Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ ΣΤHΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ 215Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Θ.Θ.ΟΥΣΑΚΩΦ

Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, το Ίδρυμα του Ανδρέα Πρωτόκλητου καθώς και το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ρώσων Συμπατριωτών της Ελλάδος διοργάνωσαν πριν από λίγες ημέρες μία ιδιαίτερα σημαντική Ημερίδα αφιερωμένη στην 215η επέτειο της απελευθέρωσης της Κέρκυρας από τον Ρωσικό στόλο υπό τη διοίκηση του Θ. Θ. Ουσακώφ στο κτήριο του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Χαλάνδρι, στο οποίο και συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Τη ρωσική πλευρά εκπροσώπησαν ο Απεσταλμένος σύμβουλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Γιεβγένι Γιούρκοβ, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος του Ανδρέα Πρωτοκλήτου κ. Μιχαήλ Μπαϊντακόβ, ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος του Ανδρέα Πρωτοκλήτου Μιχαήλ Γιάκουσεβ, η Προϊσταμένη της διεύθυνσης των διεθνών σχέσεων του Ιδρύματος του Ανδρέα Πρωτοκλήτου Ελένα Παρφιόνοβα, η Επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του διεθνούς προγράμματος «Η αγιότητα της μητρότητας» Νατάλια Γιακούνινα.
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων - Club for UNESCO of Piraeus and Islands
Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1, Περιβολάκι Νίκαιας - P. Ralli 210 & Thiseos 1, Perivolaki Nikea, Athens / Greece 
210 4179797, 210 4110678 & 210 4967757
Fax: 2104944564
www.unescopireas.gr

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Valedictorian speech (J. Bendici) - Greek Orthodox Church of Canada - Theological Academy

Bishop Christopher, J. Bendici, G. Consul Azemopoulos, Archbishop Sotirios
Christ is Risen!
It feels like it was just yesterday that I walked through the doors of the Metropolis, and I fondly remember how warmly I was greeted by Mr. Terry Maropoulos.
I still cannot believe how fast these 4 years have passed. During my time at the Academy, I’ve had the honour to meet some very interesting, funny and memorable people. People who I laughed with, prayed with, learned from and who, I will always remember.
I want to thank God above all, for everything He has given me, for which I am forever grateful.
I would like to thank our Dean, Fr. Ignatios Delis, my fellow students and the amazing staff of our Metropolis for all the good times that we have shared together.
I would also like to thank my spiritual father, Fr. Demetrios Antonopoulos, for his knowledge, guidance and prayers, as well as Fr. Apostolos Drakos and the community of Sts. Constantine and Helen, along with Fr. Peter Mentis and the community of Prophet Elias.
I must mention my deep gratitude to our amazing professors. Their dedication and sacrifice for us is truly remarkable, and I want to extend my thanks to each and every one of them from the bottom of my heart.
I thank my family. My mother and father, for always supporting me and being there for me. They have and continue to assist me in every possible way that they can, and I know I can always count on them.
Many of you may not know that I am an Orthodox convert. My father being Roman Catholic and my mother being Greek Orthodox. My journey to the Greek Orthodox Church was from childhood. Ever since the age of five, I told my mother that I wanted to be Orthodox. Just like any parent, my mother would listen to me, but think “He is just a child, and his mind changes every day.” But I was adamant about this one. Once I became of age, I was finally received into the Orthodox faith at Sts. Constantine and Helen Church. I chose this church to be my home parish because of the fond memories I had as a child and from the great love Fr. Apostolos Drakos showed to my mother and my entire family.
After this I decided to apply to the Theological Academy, where I learned about the Orthodox faith, through the diverse programs and Holy Services held at the Academy. Throughout this journey, I have come to the realization that we are truly blessed because we have our Greek Orthodox Faith! , which is nothing other than the actual and true presence of the Triune God in the world. Our Orthodox Faith is the divine gift, a priceless gem, which should be protected, practiced, cherished and lived with our whole body and soul.

In closing, I would like to thank all of you for coming to support our event, especially His Eminence Metropolitan Sotirios for all the hard work that he has done and continues to accomplish. As I embark onto further studies and the next stage of my life, I ask for your prayers and blessings. Thank you.  Christ is Risen. 

ΟΜΙΛΙΑ ΙΑΣΠΕΡΟΥ BENDICI ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 9-ΜΑΙΟΥ 2014

Ο αριστεύσας της χρονιάς, απόφοιτος Ιάσπερος Bendici
λαμβάνει το πτυχίο του από τα χέρια του Γεν. Προξένου
κ. Δ. Αζεμόπουλου και του Επισκόπου Χριστοφόρου
Σεβασμιώτατε,
Θεοφιλέστατε,
Αιδεσιμότατοι, σεβαστοί ιερείς και πρεσβυτέρες,
Επίσημοι προσκεκλημένοι και
όλοι οι που είσαστε εδώ απόψε,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Αισθάνομαι ότι ήταν σαν χθες που πέρασα τις πύλες της Ιεράς Μητρόπολης και θυμάμαι πόσο όμορφα με καλοδέχθηκε  τότε ο  κ. Ελευθέριος Μαρόπουλος.
Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτά τα τέσσερα (4) χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στην Ακαδημία, είχα την τιμή και την χαρά να γνωρίσω κάποιους πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, με τους οποίους μοιράστηκα χαρές και λύπες, συμπροσευχήθηκα μαζί τους, διδάχτηκα απ αυτούς και που θα τους θυμάμαι πάντοτε.
Πρώτ’ απ΄όλους ευχαριστώ τον Θεό για όσα μου έχει προσφέρει και για τα οποία θα είμαι πάντοτε ευγνώμων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθυντή μας πατέρα Ιγνάτιο Δελή, τους συμφοιτητές μου και το θαυμάσιο προσωπικό της Ιεράς μας Μητρόπολης, για όλες τις καλές στιγμές που μοιραστήκαμε.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον πνευματικό μου πατέρα Δημήτριο Αντωνόπουλο για τη γνώση του, την καθοδήγηση του και τις προσευχές του, καθώς επίσης και τον π. Απόστολο Δράκο και την Κοινότητα Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και τον π. Παναγιώτη Μέντη και την Κοινότητα του Προφήτη Ηλία.
Επι πλέον θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στους αξιόλογους καθηγητές μας. Η αφοσίωση, η αυτοθυσία τους είναι ξεχωριστή και θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα απ’ αυτούς από τα βάθη της καρδιάς μου.
Επίσης, ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους γονείς μου, που πάντα με υποστήριζαν και ήταν «εκεί» για μένα. Με έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να το κάνουν με κάθε δυνατό τρόπο που διαθέτουν και γνωρίζω πως πάντοτε μπορώ να υπολογίζω σε αυτούς.
Πολλοί από σας μπορεί να μη γνωρίζετε πως ήμουν Καθολικός και έγινα Ορθόδοξος στην πορεία. Ο πατέρας μου είναι Ρωμαιοκαθολικός και η μητέρα μου Ελληνορθόδοξη. Η πορεία μου προς την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία. Από τότε ακόμα που ήμουν πέντε (5) ετών έλεγα στην μητέρα μου πως ήθελα να γίνω Ορθόδοξος. Οπως κάθε γονιός, η μητέρα μου με άκουγε, αλλά σκεφτόταν «είναι παιδί ακόμα και τα μυαλά του αλλάζουν καθημερινά». Εγώ όμως ήμουν σταθερός πάνω σε αυτό το θέμα. Οταν ενηλικιώθηκα έγινα επιτέλους δεκτός στην Ορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επέλεξα την εκκλησία συτή ως ενορία μου εξαιτίας των όμορφων αναμνήσεων που είχα σαν παιδί και λόγω της μεγάλης αγάπης που ο π. Απόστολος Δράκος έδειξε στη μητέρα μου και σε ολόκληρη την οικογένειά μου.
Τελικά αποφάσισα να κάνω αίτηση για να έρθω στην Θεολογική Ακαδημία όπου και έμαθα τα περί της ορθόδοξης πίστης μας μέσα από τα διάφορα προγράμματα και τις ιερές Ακολουθίες της Ακαδημίας. Μέσα από αυτή την πορεία μου αντελήφθηκα πόσο πραγματικά ευλογημένοι είμαστε για την ελληνορθόδοξη πίστη μας, που δεν είναι τίποτα άλλο από την πραγματική και αληθινή παρουσία του Τριαδικού Θεού στο κόσμο. Η ορθόδοξη πίστη μας είναι το θείο δώρο, το ανεκτίμητο πετράδι  που έχουμε και που θα πρέπει να το προστατεύουμε και να το βιώνουμε με όλο μας  το «είναι».
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που σπεύσατε να υποστηρίξετε την αποψινή μας γιορτή και ειδικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σωτήριο για όλη την σκληρή και αξιόλογη δουλειά την οποία έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί.

Καθώς προσβλέπω σε περαιτέρω σπουδές για τα επόμενα στάδια της ζωής μου, ζητώ τις προσευχές σας και τις ευλογίες σας. Σας ευχαριστώ. Χριστός Ανέστη!

Τρεις νέοι Διάκονοι στην Ι. Μητρόπολη Τορόντο - Τελετή απονομής πτυχίων Θεολογικής Ακαδημίας - Ανοιξιάτικες συνεδριάσεις Μητροπολιτικών Συμβουλίων


Βροντοφωνάζουν και ψάλλουν
το... Αξιος! και ο Μητροπολίτης Σωτήριος 

ενδύει τον νέο Διάκονο Andrew Allain
 Ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροτόνησε σε Διάκονο, τον Ανδρέα Allain, την Κυριακή των Βαϊων, μέσα σε πυκνό εκκλησίασμα στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Halifax (Ανατολικός Καναδάς). Ο Διάκονος Ανδρέας Allain, γεννήθηκε στο Halifax  από Καναδούς γονείς, απόφοιτος της Θεολογικής μας Ακαδημίας στην οποία έμαθε αρκετά καλά ελληνικά και άριστα Βυζαντινή μουσική, είναι δε έγγαμος.
Την Τρίτη, παραμονή της Μεσοπεντηκοστής, στον κατάμεστο από εκκλησίασμα Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο (Κεντρικός Καναδάς), ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροτόνησε σε Διάκονο τον από το Τορόντο καταγόμενο και από Ελληνες γονείς, απόφοιτο της Θεολογικής μας Ακαδημίας, Τιμολέοντα Πράττα ο οποίος είναι έγγαμος. Στην Θ. Λειτουργία και στην σε Διάκονο χειροτονία του Τιμολέοντα Πράττα, συμμετείχαν ο Επίσκοπος Χριστοφόρος,  28 ιερείς και ένας Διάκονος.
Από την χειροτονία του Τιμολέοντα Πράττα σε Διάκονο
Ενώ ψάλλεται το «Ησαΐα χόρευε...» εκείνος με πολλή
ευλάβεια ασπάζεται το επιγονάτιο και
το χέρι του Μητροπολίτη Σωτηρίου
Το Σάββατο 24 Μαΐου στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Winnipeg (Δυτικός Καναδάς), ο Μητροπολίτης Σωτήριος θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον γιατρό και καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Καρβέλα. Ο κ. Καρβέλας είναι έγγαμος με τρεις γιους. Μιλάει αγγλικά και πολύ καλά τα ελληνικά. Για πολλά χρόνια υπηρετούσε ως κατηχητής στην Κοινότητα Αγ. Δημητρίου Winnipeg. Ο Ιερ. Προϊστάμενος π. Θ. Παρασκευόπουλος, τον έχει προετοιμάσει και χειροτονούμενος Διάκονος θα εξακολουθεί να ασκεί τα ιατρικά και καθηγητικά του καθήκοντα ενώ θα υπηρετεί δωρεάν την Κοινότητα Winnipeg.
Φοιτητές, απόφοιτοι της Θεολογικής Ακαδημίας και ιερείς σε χορωδία με τον Μητροπολίτη Σωτηρίο, όπου και μαζί με όλους τους συνδαιτυμόνες τραγουδούν εθνικά και θρησκευτικά άσματα και ψάλλουν εκκλησιαστικούς ύμνους
Οι τρεις αυτοί Διάκονοι είναι μεγάλη ευλογία για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Καναδά. Φυσικά, οι δύο πρώτοι σύντομα θα χειροτονηθούν ιερείς για να υπηρετήσουν τις Κοινότητές μας στον Καναδά. Ευχόμεθα σε όλους το... Αξιος!!!

Τελετή απονομής πτυχίων Θεολογικής Ακαδημίας

Οπως κάθε χρόνο έγινε η τελετή-δείπνο απονομής πτυχίων της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο, στο πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης. Στο δείπνο παρεκάθησαν 650 συνδαιτυμόνες. Ήταν μία βραδιά με πραγματικά οικογενειακή ατμόσφαιρα. Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Εντιμ. Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δ. Αζεμόπουλος. Τον χαιρετισμό της Κύπρου έφερε ο Εντιμ. Γεν. Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο, κ. Ι. Κιρακοσιάν και τελευταίος μίλησε ο αριστεύσας της χρονιάς Ιάσπερος Bendici του οποίου η ομιλία ελληνιστί και αγγλιστί καταχειροκροτήθηκε, (επισυνάπτεται η ομιλία).
Ο αριστεύσας της χρονιάς, απόφοιτος Ιάσπερος Bendici λαμβάνει το πτυχίο του από τα χέρια του Γεν. Προξένου κ. Δ. Αζεμόπουλου και του Επισκόπου Χριστοφόρου
Ο δεύτερος απόφοιτος της Θεολογικής μας Ακαδημίας ήταν ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Ανδρέας Allain. Οι δύο αυτοί απόφοιτοι της Θεολογικής μας Ακαδημίας αποδεικνύουν περίτρανα το άριστο έργο το οποίο επιτελεί η Θεολογική μας Ακαδημία.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι φοιτητές και οι απόφοιτοι της Ακαδημίας, οι ιερείς και όλος ο λαός τραγούδησαν άσματα και έψαλλαν ύμνους υπό την διεύθυνση του Μητροπολίτη Σωτηρίου, ο οποίος και με σύντομη ομιλία έκλεισε την βραδιά.

Ανοιξιάτικες συνεδριάσεις Μητροπολιτικών Συμβουλίων

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος πανευτυχής ομιλεί στους 650 συνδαιτυμόνες στην τελετή απονομής πτυχίων της Θεολογικής Ακαδημίας
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2014, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας συνεδρίασε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Αδελφότητος. Συμμετείχαν κυρίες και δεσποινίδες προερχόμενες από όλα τα μέρη του Καναδά, υπό την προεδρία της κας Ευθυμίας Κουτσούγερα. Την εναρκτήρια προσευχή, το αγιογραφικό ανάγνωσμα και τις κατευθυντήριες γραμμές, έδωσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος.
Την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, συνεδρίασε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου. Προσήλθαν 39 από τα 53 μέλη του από όλο τον Καναδά, από την Victoria BC μέχρι και το Halifax
Το πολυπληθές εκκλησίασμα συμμετέχοντας στην χειροτονία του Τιμολέοντος Πράττα σε Διάκονο. Όντως υπήρξε το αδιαχώρητο στον βυζαντινού ρυθμού περικαλλή Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο
Ολες οι επιτροπές παρουσίασαν γραπτές εκθέσεις οι οποίες συνεζητήθησαν και ελήφθησαν οι ανάλογες αποφάσεις. Στο γεύμα, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο τίμησε τον πρώην Βουλευτή κ. Δ. Καρύγιαννη. Ο κ. Καρύγιαννης υπηρέτησε ως Βουλευτής του Καναδά 25 και μισό συνεχόμενα έτη και οικειοθελώς παραιτήθηκε. Άνθρωπος τίμιος, υπεστήριξε πάντοτε τα εθνικά μας δίκαια. Οικογενειάρχης με πέντε κόρες και πιστός Ορθόδοξος χριστιανός, ήταν ο κύριος μοχλός στη Βουλή του Καναδά που ανεγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων.
Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο στην ανοιξιάτικη συνεδρίασή του με τον τιμώμενο πρώην Βουλευτή κ. Δ. Καρύγιαννη
  
Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Καναδά με την πρόεδρο κ. Ε. Κουτσούγερα και τον Μητροπολίτη στη μέση
Ο δεύτερος απόφοιτος της Θεολογικής Ακαδημίας Διάκονος Aνδρέας Allain λαμβάνει το πτυχίο του από τα χέρια του Γεν. Προξένου της Κύπρου κ. Ι. Κιρακοσιάν και του Διευθυντή της Ακαδημίας Αρχιμ. Ι. Δελή
Από το Γραφείο της Ι. Μητρόπολης
14 Μαΐου, 2014

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “INTERVIEW”‏

“INTERVIEW”‏ Η Κοινωνικοπολιτική Μαύρη Κωμωδία “Interview” παρουσιάζεται από την Ομάδα «Εμείς» στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου «Βικτώρια» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με μεγάλη επιτυχία. Οι συντελεστές της εξαιρετικής Θεατρικής Παράστασης “Interview” τιμήθηκαν πριν από λίγες ημέρες για την παρουσίασή της από τους Διευθυντές Θεάτρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα. Αγγελική Σάντορα και κ. Κωστή Σαββιδάκη οι οποίοι και μετέφεραν το μήνυμα του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη «μία μοναδική παράσταση που θίγει με την αμείλικτη σκληρότητα της κωμωδίας τις ηθικές, κοινωνιολογικές, πολιτικές, θρησκευτικές κ προσωπικές προεκτάσεις της οικονομικής κρίσης, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν τις προϋποθέσεις της οργανώνοντας έναν φαύλο κύκλο, από όπου είναι ανάγκη να αποδράσουμε ως κοινωνία. Η αξία του θεάτρου είναι η από σκηνής διδασκαλία και η αφύπνιση του κοινού με την συγκεκριμένη παράσταση να αποτελεί το καλύτερο «Δελτίο Ειδήσεων» που κάθε Έλληνας πολίτης αξίζει κ οφείλει να παρακολουθήσει. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι να στηρίζουμε μια τέτοια ρηξικέλευθη καλλιτεχνική προσπάθεια».

Νέα Κυκλοφορία: Άγγελος Αντωνάτος, Αναστασία Γκολγκάκη Αντωνάτου "Αφιέρωμα Στον Γ. Βερίτη"‏

Άγγελος Αντωνάτος, Αναστασία Γκολγκάκη Αντωνάτου
"Αφιέρωμα Στον Γ. Βερίτη"

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : Άγγελος Αντωνάτος, Αναστασία Γκολγκάκη Αντωνάτου
ΤΙΤΛΟΣ : "Αφιέρωμα Στον Γ. Βερίτη"
ΚΔ :  FM 17003166
. . .



. . .


Ο Άγγελος Αντωνάτος γεννηθηκε στον Πειραια το 1977.
Η πρωτη επαφη του με την μουσικη ηταν στην ηλικια των 7 χρονων, ξεκινώντας με ένα, αρμονιο στο σπιτι του
και συνεχιζοντας για καποια χρονια ως αυτοδίδακτος.
Εκτοτε ακολουθει σπουδες κλασικου πιανου, εστιάζοντας το προσωπικο του ενδιαφερον, σε αυτο που τον εμπνεει,
δηλαδή  στην συνθεση μουσικης γυρω από τον κινηματογραφο και τον χορο...
Εχει κανει εμφανισεις σε πιανο μπαρ στα Χανια της Κρητης, όπως και σε σχολη μπαλέτου στο Κερατσινι,
εκτελώντας δικες του συνθεσεις για χορο.
Εχει γραψει μουσικη για την παρασταση Ο Μοναχικος Γλαρος των Αδερφων Βασιλειου.
Η πρωτη του δισκογραφικη  δουλεια κυκλοφορεί σε συνεργασια με την FM Records  με τιτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Γ.ΒΕΡΙΤΗ, η οποια αποτελείται από διπλο cd σε συνθεσεις του ιδιου και ερμηνεια της συζυγου του Αναστασιας Γκολγκάκη Αντωνατου.
Η δουλεια αυτή φιλοξενει επισης και 3 μελοποιημένα ποιηματα του ιδιου...
Παραλληλα αναμενεται να κυκλοφορησει τον Μαιο σε συνεργασια με την FM Records διπλο ορχηστρικο CD.

Η Αναστασία Γκολγκάκη Αντωνάτου γεννηθηκε το 1976 στον Πειραια.
Εχει τραγουδησει σε ερασιτεχνικο επιπεδο σε εκδηλώσεις  στο  Κερατσινι, ενώ τα τελευταια χρονια συμμετεχει
στην Χορωδια Κυριών του Ιερου Ναου Αγιου Γεωργιου Κερατσινιου.
Το CD ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Γ.ΒΕΡΙΤΗ είναι και για εκείνη η πρωτη δισκογραφικη της δουλεια...
Είναι παντρεμενη με τον Άγγελο Αντωνάτο από το 1999 και εχουν 4 παιδια.

. . .

Tracklisting:

1. Τα λόγια του Χριστού
 Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης
2. Μόνος μαζί σου
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης3. ΑνάστασηΜουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης
4. Δεν θα βαδίσω σε κήπους ανθόσπαρτουςΜουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης
5. Νανούρισμα
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Άγγελος Αντωνάτος
6. Χαρά σε εκείνες τις ψυχές
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης7. Γαλινοφόρος
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης8. Νόημα υψηλό
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Άγγελος Αντωνάτος
9. Εισαι εκεί κάθε φοράΜουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Άγγελος Αντωνάτος
10. Δέηση πόθος
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης11. Γλυκέ Νυμφίε
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης12. Στη Μητέρα των θλιμμένων
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης13. Μεταμόρφωση
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης14. Το τραγούδι των σοφών
Μουσική: Άγγελος Αντωνάτος / Στίχοι: Γ. Βερίτης
. . .


Κατεβάστε ψηφιακά το "Αφιέρωμα Στον Γ. Βερίτη":

Μάθετε περισσότερα για τον Άγγελο Αντωνάτο, την Αναστασία Γκολγκάκη Αντωνάτου και το "Αφιέρωμα Στον Γ. Βερίτη":
Facebook


DIE LIEBE DER DANAE - Oper Frankfurt

DIE LIEBE DER DANAE 
(THE LOVE OF DANAE) IN CONCERT
 
Richard Strauss
1864 - 1949 
Jolly myth in three acts
Libretto by Joseph Gregor after a sketch - Danae oder Die Vernunftheirat/Danae or the Marriage of Convenience (1919) – by Hugo von Hofmannsthal
World Premiere – an open dress rehearsal on August 16th 1944, Festspielhaus, Salzburg 
Sung in German with German surtitles
Concert performances 

ABOUT THE PIECE

Princess Danae dreams of wealth at the improverished court of her father King Pollux. Jupiter takes advantage of her wishes and woos her in the human form of a former donkey driver, who has become incredibly rich, called Midas, who would dearly like to make Danae his wife himself. Midas stands up for himself and wins the Princess. Jupiter warns him that he will lose his golden touch if he disobeys him but Midas touches Danae, turning her to gold. Midas finds himself back in his donkey stall again, without a penny... Danae has to decide between gold or love.
    Similarities to Wagner are unmistakable. The Ring almost pops out now and again in Strauss’ shining music. Walter Keller even described the work as being an »Wagner opera from Garmisch« (where Strauss lived).
    The first attempts to stage Liebe der Danae proved difficult. Richard Strauss composed his »jolly myth in three acts« in the first years of World War II. The first performance was a dress rehearsal in the run up to the Salzburg Festival on August 16th 1944 but the performances never took place because Goebbels closed down theatres and festivals after an attempt on Hitler’s life. Tue »performance« world premiere took place in 1952, three years after the composer’s death, and was broadcast on radio throughout western Europe. This rarity is being performed in Frankfurt for the first time.
Sunday 15.06.2014 
Further performances:
19.06.2014 

CAST

Conductor 
Sebastian Weigle 
Chorus Master 
Matthias Köhler 
Jupiter 
Alejandro Marco-Buhrmester 
Merkur 
Peter Marsh 
Pollux, König von Eos 
Beau Gibson 
Danae 
Anne Schwanewilms 
Xanthe, Danaes Dienerin 
Karen Vuong 
Midas 
Lance Ryan 
Vier Könige, Neffen des Pollux 
Michael McCown 
Hans-Jürgen Lazar 
Björn Bürger 
Franz Mayer 
Semele 
Britta Stallmeister 
Europa 
Barbara Zechmeister 
Alkmene 
Tanja Ariane Baumgartner 
Leda 
Katharina Magiera 
Chorus and Orchestra of Oper Frankfurt