Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ

Πλήθος κόσμου γέμισε το ανοιχτό θέατρο Σάρας στο Μαρκόπουλο πριν από λίγες ημέρες για να παρακολουθήσει «για πρώτη φορά όπερα στο Σάρας» όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαρκοπούλου Μαρία Κιμπιζή, και καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες είπε: «είναι μεγάλη χαρά και τιμή που παρουσιάζουμε ένα τόσο αξιόλογο έργο με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μουσουργό».

Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παραλληλίζοντας τον μύθο του Προμηθέα με την σημερινή κατάσταση της χώρας είπε: «ο επαναστάτης Προμηθέας αντιστάθηκε στην εξουσία και δεν λύγισε μπροστά σε κανένα μνημόνιο, το Όχι του Προμηθέα μπροστά στους Τυράννους τώρα είναι πιό συμβολικό και μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ».

Οι καλλιτέχνες με επικεφαλής τον Βασίλη Ασημακόπουλο εντυπωσίασαν τόσο πολύ με την εξαιρετική ερμηνεία τους που μάγεψαν το κοινό. Δεν κουνήθηκε κανείς, δεν ακούστηκε ούτε ένας ψίθυρος, όλοι εκαναν απόλυτη ησυχία προσηλωμένοι στην παράσταση. Ο Βασίλης Ασημακόπουλος δημιούργησε έναν επιβλητικό σκηνικό κόσμο όπου ο θεατής μυείται στον μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού τραγουδιού.

Εκ μερους του Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και μέλους – τ. Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική βραβεύθηκαν από τον Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Ομίλου κ. Παύλο Νισλόγλου, οι καλλιτέχνες ο Σωτήρης Μεθενίτης, Δήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας, η Μαρία Κιμπιζή, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρκόπουλου Μεσογαίας, και ο Ιωάννης Πολίτης, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου ΚΔΕΜ.
Οι εκπληκτικοί λυρικοί καλλιτέχνες με τις μαγευτικές φωνές που ερμήνευσαν το έργο ήταν: Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, Ιώ – Θεά Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου.
Τους πρωταγωνιστές συνόδευσαν η Ράνια Ζέττα, βιόλα και η Βιβή Κλεισούρα, πιάνο.
Η Λυρική Τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι η πρώτη ελληνική λαϊκή όπερα που σημειώνει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν παρουσιαστεί. Από την Επίδαυρο στο “Αλσος Περιστερίου έχει πάντα καταχειροκροτηθεί και αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Το 2014 παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ και την Νέα Υόρκη κερδίζοντας το Πρώτο Βραβείο συμμετοχής της UNESCO ανάµεσα σε 80 χώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου