Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

default presents Venus Volcanism: Tissue album release ♪ live ⌂ KET


 default presents Venus Volcanism: Tissue album release

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 20:00 | 🎫 8€
[english 🔗 https://polychorosket.gr/.../default-presents-venus...]
To default επιστρέφει με την παρουσίαση του καινούργιου δίσκου της Venus Volcanism, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο ΚΕΤ.
Το default είναι ένα εικαστικό γεγονός όπου διάφορες μορφές τέχνης συνυπάρχουν χωρικά και χρονικά. Έχει πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή πάνω από 100 καλλιτεχνών και έχει φιλοξενηθεί κυρίως σε χώρους ιδιαίτερης αισθητικής και ιστορικής σημασίας. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο με ιδιαίτερη χαρά συνεργάζεται για ακόμα μία φορά με την Venus Volcanism για ένα ιδιαίτερο Live AV performance.
Η Venus Volcanism, κατά κόσμον Ρένα Ρασούλη, είναι τραγουδίστρια, μουσικός και παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής από την Κρήτη. Τα τελευταία 2,5 χρόνια, ζει στη βορειότερη πόλη της Ισλανδίας, το Siglufjörður. Ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος, “Tissue” – που θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου από την Submersion records – ηχογραφήθηκε 40 χλμ. νότια του Αρκτικού Κύκλου, μεταξύ του 2022 και 2023, και πραγματεύεται την έννοια του «ιστού», συνδυάζοντας την ηλεκτρονική και ambient μουσική με παραδοσιακά στοιχεία και νεοκλασικό ήχο.
Εφαλτήριος δύναμη για τις συνθέσεις του δίσκου στάθηκε μια αναφορά του Ελβετού επιστήμονα ηχοκυματικής, Hans Jenny: «Η φύση δημιουργεί βασισμένη σε ρυθμούς, περιόδους, κύκλους, αναδιπλασιασμούς, σειρές, ακολουθίες, κλπ.. Με αυτόν τον τρόπο κατασκευάζονται οι φυσικές δομές. Η ίδια η προέλευση της λέξης tissue («ιστός» αλλά και «ύφασμα») από το λατινικό texere («υφαίνω»), αποτελεί ένα σχόλιο από μόνη της: τα κύτταρα διατάσσονται σε σειρές, τα πρότυπα διαδέχονται το ένα το άλλο, όπου κι αν κοιτάξουμε. Οι κυτταρικές δομές παίρνουν τη μορφή πλαισίων, δικτύων, πλεγμάτων, οικογενειών στοιχείων που επαναλαμβάνονται και διαδέχονται η μία την άλλη σε κανονικές ακολουθίες, σχηματίζοντας κρόκες και υφάδια, είτε τις παρατηρούμε δια γυμνού οφθαλμού, είτε με το μικροσκόπιο.».
Η Venus Volcanism εμπνέεται από αυτή την έννοια του φυσικού ιστού με διττό τρόπο: εφαρμόζοντας τη λογική των δομών και ακολουθιών του φυσικού κόσμου, “υφαίνει” επαναλαμβανόμενα μοτίβα ήχου – αιθέρια φωνητικά, synthesizers με drones και αργά arpeggios – με φυσικά ηχοτοπία (field recordings) που ηχογράφησε η ίδια εξερευνώντας το καινούργιο της περιβάλλον – το κρεσέντο ενός ενεργού ηφαιστείου στο Fagradalsfjall, τη λάσπη που κοχλάζει στις γούρνες της γεωθερμικής περιοχής Seltún, την άμπωτη και παλίρροια του ωκεανού στο Dýrafjörður, την απόκοσμη ηχώ παγωμένων λιμνών και αποδημητικών πουλιών. Ο συνδυασμός των δύο υφαίνει ένα ακουστικό ταξίδι στον υπέρτατο Βορρά, όπως τον βιώνει η ίδια.
Ο δίσκος “Tissue” είναι μία ηχητική ετεροτοπία, μεταξύ του απτού και του σουρεαλιστικού και στην οποία οι δονήσεις και τα κυκλικά μοτίβα της φύσης υφαίνουν το εσωτερικό ταξίδι συμφιλίωσης της δημιουργού με τις δικές της προσωπικές ουλές- scar tissues.
Θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει dj set από τον idiom και την Ιn Atlas.
To live θα πλαισιωθεί από τα visuals της Ελευθερίας Ζανιδάκη.
Πρόγραμμα:
20.00 Opening set: idiom (default)
21.15 Venus Volcanism live with Visuals by Eleftheria Zanidaki
22.30 Closing set: In Atlas
Η Ρένα Ρασούλη σπούδασε θεατρολογία και σύγχρονο τραγούδι στην Αθήνα και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παραδοσιακής και πολυφωνικής μουσικής. Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ ηλεκτρονικής και παραδοσιακής μουσικής σε Ελλάδα, Δανία, Αυστρία και Ισλανδία. Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς και συγκροτήματα από την ελληνική μουσική σκηνή. Είναι μέλος του ηλεκτρονικού ντουέτου V.V.I.A., δίπλα στη Δανέζα In Atlas, και μέλος των Λεπιδόπτερα (Coti.K). Τα μουσικά της εγχειρήματα καταπιάνονται με ποικίλα μουσικά είδη, ενώ η ίδια ασχολείται με ambient, darkwave, post-punk και techno ήχους, ηχοτοπία, field recordings, παραδοσιακές και πολυφωνικές πρακτικές. Ο πρώτος solo δίσκος της με τίτλο “Rizitiko” κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2020 από την Weaponize Your Sound, θυγατρική εταιρεία της Σκοτσέζικης Οptimo ο οποίος έχει παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Δανία και Ισλανδία. Στις 24 Νοεμβρίου κυκλοφορεί ο νέος της δίσκος, “Tissue”, που αντλεί έμπνευση από την Ισλανδική φύση και τους ήχους της. Η μουσική της Venus Volcanism έχει κυκλοφορήσει από τις δισκογραφικές εταιρείες: Submersion Records, Weaponise Υour Sound/Optimo Music, Women of V.V.I.A., Natty Wombat, Phormix, Meta Moto, Vinylograph, June και Echovolt.
default
✻ www.default.gr
🎫 http://www.more.com/.../default-presents-venus-volcanism...
☎ (+30) 213 00 40 496
__________________________________________________
≡ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
📍 Κύπρου 91Α, Κυψέλη
☎ 213 00 40 496 | 69 45 34 84 45
✉ info@polychorosket.gr
site: www.polychorosket.gr
Instagram: www.instagram.com/tvcontrolcenter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου