Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών παρουσιάστηκαν έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου

 

Εκδήλωση με έργα του συνθέτη Π. Καρούσου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων

 

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. Στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο διεθνής οργανισμός International Action Art, τίμησαν σε μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση τους ήρωες της εθνικής επανάστασης του 1821, Μάρκος Μπότσαρης και Λόρδος Βύρων, "Δύο Αγνοί αγωνιστές υπέρ της Ελευθερίας".

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν με επιτυχία έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Η σοπράνο Hlin Leifsdottir ερμήνευσε το τραγούδι «Κόρη των Αθηνών» σε ποίηση Λόρδου Βύρωνα, και ο τενόρος Γιάννης Δάρρειος ερμήνευσε το τραγούδι «Εἰς τὸν Μάρκο Μπότσαρη». Στο πιάνο συνόδεψε η Χριστιάνα Μάνου.
Ο κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Γενικός Πρόεδρος και CEO του INTERNATIONAL ACTION ART, εκφώνησε και ευχαρίστησε τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο και τους καλλιτέχνες και τους απένειμε τιμητικούς επαίνους. Παραβρέθηκαν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου και πλήθος κόσμου. Επίσης παραβρέθηκαν μέλη της οικογένειας συγγενείς του Μάρκου Μπότσαρη. Την παρουσίαση έκαμε η πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Ελένη Γκόγκου.








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου