Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

«Η φωνή των ποιητών στη Φωνή της Ελλάδας»


 H «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Η φωνή των ποιητών στη Φωνή της Ελλάδας» την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο studio Ε, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα.

Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές και ποιήτριες θα συμμετέχουν στην εκδήλωση διαβάζοντας στίχους από ποιήματά τους, ενώ δεν θα απουσιάσει και η ελληνική ποιητική λαλιά της Διασποράς. Πρόκειται για ποιητές και ποιήτριες που έχουν συμμετάσχει στο podcast της Φωνής της Ελλάδας, «Ο ποιητής/ η ποιήτρια της εβδομάδας», την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε. Αντίστοιχα, το 2025 προγραμματίζεται εκδήλωση με ποιητές που συμμετείχαν τις επόμενες χρονιές. Ένα podcast που μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περίπου 120 ποιητές.
Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετέχουν οι ποιητές – ποιήτριες (με αλφαβητική σειρά):
Αλεξίου Νίκος, Αρβανίτης Παναγιώτης, Βέης Γιώργος, Βιστωνίτης Αναστάσιος, Γκρης Ηλίας, Ευσταθιάδης Γιάννης, Θανοπούλου Κατερίνα, Καναβούρης Κώστας, Καρατζάς Διονύσης, Κατσίμης Σπύρος, Κυπαρίσσης Πάνος, Λίλλης Γιώργος, Μάινας Αλέξιος, Μοδινού Εύα, Νικολαΐδης Χαρίλαος, Παμπούδη Παυλίνα, Παπαδόπουλος Χρίστος, Παπαχαράλαμπος Κωνσταντίνος, Παπουτσάκης Γιάννης, Πασχάλης Στρατής, Πατακιά Μαρία, Πατρίκιος Τίτος, Πρατικάκης Μανόλης, Ρακόπουλος Θοδωρής, Σιδηρά Αγγελική, Σταμπόγλης Σταύρος, Στεφάνου Λίνα, Τσαΐτα Τσιλιμένη Βάλια, Χριστοδούλου Δήμητρα.
Παράλληλα, στο στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, θα ερμηνευθούν τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Συμμετέχουν οι μουσικοί -ερμηνευτές:
Μήδεια Χουρσουλίδου – τραγούδι
Λουκία Παλαιολόγου – τραγούδι
Μαρία Ρεμπούτσικα – βιολί
Αλέξης Κώστας – κρουστά
Γεωργία Παπαδάτου – κλασική κιθάρα
Αλίκη Μαρκαντωνάτου – αρχαία λύρα, πιάνο
Συντονίζει και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Νατάσα Βησσαρίωνος.
Η εκδήλωση «Η φωνή των ποιητών στη Φωνή της Ελλάδας» Θα μεταδοθεί απευθείας από τη «Φωνή της Ελλάδας» για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο, θα μαγνητοσκοπηθεί για το Αρχείο της ΕΡΤ και θα αναρτηθεί on demand.
Τρόποι ακρόασης της Φωνής της Ελλάδας:
Μέσω του application της «Φωνής της Ελλάδας» για κινητά και tablet
Στο ertflix international
Στα ψηφιακά ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece»
Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου