Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Κυζίκεια 2023 'Fairy Doll' - Σχολή Χορού Central Ballet

 


Παράσταση Σχολής Χορού Central Ballet

🍭 'Fairy Doll' 🍬 - KYZIKEIA 2023
Πέμπτη 24/08/2023, Ώρα 21:00
Πάρκο Κυζικείων Ν. Αρτάκη, Είσοδος Ελεύθερη
Sponsors: 💗 Anastasia'a Store 💗 Dariveris Creations
Σύνοψη
Μια εργάσιμη μέρα ξεκινά σε ένα παραδοσιακό πολυσύχναστο κατάστημα παιχνιδιών. Οι πρώτοι πελάτες μπαίνουν στο κατάστημα και ο καταστηματάρχης επιδεικνύει τις υπέροχες κούκλες που τόσο αγαπάει και καμαρώνει. Προσπαθώντας να καταπλήξει τους εύπορους πελάτες του, επιδεικνύει και το πιο όμορφο κομμάτι της συλλογής του – την πανέμορφη κούκλα νεράιδα Fairy Doll. Στο τέλος της ημέρας, μόλις φύγουν και οι τελευταίοι πελάτες και κλείσουν τα φώτα, οι κούκλες μαγικά ζωντανεύουν….
Πράξη 1η (πρωί)
Το πρωϊνό άνοιγμα της «γκαλερί» παιχνιδιών του κου Σμίθ γίνεται αιτία διαμάχης, ανάμεσα σε δύο επιφανείς οικογένειες, μιας και διεκδικούν την Fairy Doll, ανάμεσα απ’ όλα τα παιχνίδια της βιτρίνας.
Η προσπάθεια του παιχνιδά κου Σμίθ, της παρουσίασης και των υπολοίπων συλλεκτικών παιχνιδιών, ως δέλεαρ, διακόπτεται απότομα από κάποιο ατυχές γεγονός...
Πράξη 2η (νύχτα)
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν…
κούκλες … νεράϊδες… φασουλήδες… καλειδοσκόπια… σβούρες… πιόνια…
Ακόμα και γλυκόπικρες αναμνήσεις.
Μια βραδιά μαγική, μεταμορφώνει την «γκαλερί» σε μια παραμυθένια γιορτή!!
Ποιος άλλος άραγε εκτός του παιχνιδά κου Σμίθ, παρακολουθεί κρυφά… όλα όσα συμβαίνουν;
Πράξη 3η (πρωί επόμενης ημέρας)
Την επομένη το πρωϊ Ο κος Σμίθ καθησυχάζει τους αναστατωμένους γονείς που ψάχνουν αγωνιωδώς την κόρη τους…που βρίσκεται στη γκαλερί.
“Τώρα ξέρεις…”, λέει ο κος Σμίθ στο μικρό κορίτσι.
Η Fairy Doll σου ανήκει…
Να την αγαπάς και να τη σέβεσαι, όπως αξίζει σε κάθε ψυχή,σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη…
Γενικά
Το "Die Puppenfee" ("The Fairy Doll") είναι σαν ένα κουτί ζαχαρωτών με ένα πανέμορφο και απολαυστικό Pas de trois στην καρδιά της πλοκής του. Η μουσική είναι μελωδική και χαριτωμένη, ένα πραγματικό στολίδι!
Το Die Puppenfee ανέβηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία το 1897 ως μονόπρακτο μπαλέτο αρχικά από τους αδελφούς Nikolai και Sergei Legat και εν συνεχεία σε όλη την Ευρώπη σε μουσική του Αυστριακού συνθέτη Josef Bayer. Το Die Puppenfee έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Hermitage στις 7 Φεβρουαρίου 1903. Εννέα μέρες αργότερα, το μπαλέτο ανέβηκε στο θέατρο Mariinsky σε σκηνικά και τα κοστούμια του Léon Bakst, σηματοδοτώντας την έναρξη της καριέρας του ως διάσημου θεατρικού σχεδιαστή.
Πάρκο Κυζικείων Νέα Αρτάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου