Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



Η Διεύθυνση Μουσικής του Δήμου Αθηναίων καλωσορίζει το φθινόπωρο και εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με ένα πλήθος εκδηλώσεων. Το δυναμικό αυτό ξεκίνημα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου σηματοδοτεί έναν πλούσιο προγραμματισμό για τους προσεχείς μήνες. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Μουσικής οργανώνει πλήθος άλλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, πάντα με γνώμονα την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα.

  • Πέμπτη 5/9/13 : Η φιλαρμονική Ορχήστρα συμμετέχει στην πραγματοποίηση ενός μικρού μήκους φίλμ στο πλαίσιο της 4ης Μπιενάλε Αθήνας οποία θα λάβει χώρα στο πρώην Χρηματιστήριο Αξιών στη Σοφοκλέους με τίτλο <<AGORA>>. Η Ορχήστρα εκτελεί μια σύνθεση με αναφορά στο τραγούδι του 1984  OUR DARKNESS” της Βρετανίδας Μουσικού και Ποιήτριας Ann Clark.
             Ώρα: 10.00 – 15.00


  • Πέμπτη 5/9/13-10/9/13 : Η Συμφωνική Ορχήστρα, κατόπιν πρωτοβουλίας του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού της Μιχάλη Οικονόμου, διοργανώνει masterclass διεύθυνσης ορχήστρας. Νέοι και ταλαντούχοι αρχιμουσικοί θα παρακολουθήσουν το masterclass και, κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της Ορχήστρας, οκτώ φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να τη διευθύνουν σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συμφωνικά έργα των F. Haydn, L.  van Beethoven και W. A.  Mozart, την
Τετάρτη 11/9/2013 σε μία ξεχωριστή συναυλία στο Κέντρο Τεχνών του        Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης: 20.30

  • Παρασκευή 6/9/13: Συμμετοχή του Κουαρτέτου, στη δεξίωση που παραθέτει ο Δήμαρχος Αθηναίων προς τιμήν των Πρέσβεων ξένων χωρών στην Ελλάδα στο roof garden του Δημαρχιακού Μεγάρου (Αθηνάς 63) Ώρα 20:00 

  • Τρίτη 10/9/2013: Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα καλωσορίσει τους δημότες της τρίτης ηλικίας στην κατασκηνωτική περίοδο του Δήμου που είναι αφιερωμένη σε αυτούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κατασκήνωση του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα.

  • Παρασκευή 13/9/2013: Συναυλία της Big Bang  του Δήμου Αθηναίων με jazz δημιουργίες των Horace Silver, Duke Ellington, Charlie Parker, Oscar Pettiford κ.λ.π στον Πεζόδρομο της Διονύσιου Αρεοπαγίτου 18-20. Μια φθινοπωρινή Συναυλία για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης 
             Ώρα 20:30

  • Κυριακή 15/9/2013: Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα πραγματοποιήσει Μουσικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά, μπροστά από το χώρο του Μουσείου Ελ. Βενιζέλος στο Πάρκο Ελευθερίας.
            Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
            Ώρα: 14.00 – 15.00.

  • Δευτέρα 16/9/2013: Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθήνας συμμετέχει στην Εκδήλωση μετονομασίας της Πλατείας Θησείου
σε  Πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγί που σχηματίζεται στη συμβολή των οδών                  Ηρακλειδών, Νηλέως, Απ. Παύλου και Ακάμαντος .


  • Τετάρτη 18/9/2013: Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου ΑθηναίωνA Cappella” στον Πολυχώρο «Άννα-Μαρία Καλουτά».
            Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
              Ώρα 20:30


  • Σάββατο 21/9/2013 2013: Συναυλία της Big Bang  του Δήμου Αθηναίων με jazz δημιουργίες των Horace Silver, Duke Ellington, Charlie Parker, Oscar Pettiford κ.λ.π στο πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.
            Ώρα 12:00 το μεσημέρι.


  • Δευτέρα 23/9/ 2013: Σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  θα πραγματοποιήσει συναυλία στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ομώνυμος Δήμος. Στη συναυλία ως σολίστ  θα είναι ο Μπάμπης Τσέρτος.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Τόπος: Πάρκο Μητέρας( Είσοδος από οδό Ρεβεστού)
Ώρα 20:30

  • Τετάρτη 25/9/2013: Η Συμφωνική Ορχήστρα σε συνεργασία με την             καλλιτεχνική ομάδα TROUT physical theater company θα παρουσιάσουν στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός) το έργο του σύγχρονου συνθέτη William Αντωνίου Blood Suite για ορχήστρα. Η ερμηνεία του έργου θα πλαισιωθεί από χορογραφία της Φαίδρας Σούτου, με τη συμμετοχή των χορευτών Φαίδρα Σούτου,Γιώργος Σταυριανός, Δέσποινα Μπουγιατιώτη και Λένα Υφαντή
Ώρα 20:30
            Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

  • Πέμπτη 26/9/2013: Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, θα πραγματοποιήσει   Μουσική Συναυλία στην κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα φροντίζοντας να αποκομίσουν ευχάριστες αναμνήσεις οι κατασκηνωτές   της  Τρίτης Ηλικίας.

  • Παρασκευή 27/9/13: Συμμετοχή του Κουαρτέτου στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ με  το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. στο κτίριο του  παλαιού Πανεπιστημίου στην Οδό Θόλου 7-9 στην Πλάκα.
 Ώρα 20:00

  • Κυριακή 29/9/2013: Σε συνεργασία με το Ιωνικό Κέντρο η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι  για θέατρο με θέμα  «Τρείς Θεατρικοί Μύθοι», μια επανάληψη της Συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου και είχε  μεγάλη απήχηση στο Αθηναϊκό κοινό.
            Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
            Ώρα 20:00


Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων‏

Στο πλαίσιο του masterclass διεύθυνσης ορχήστρας που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσικής του ΟΠΑΝΔΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μία ξεχωριστή συναυλία στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας). Κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της Ορχήστρας, οκτώ φιναλίστ του masterclass θα κληθούν να μοιραστούν τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας με συμφωνικά έργα των F. Haydn, L. van Beethoven και W. A. Mozart.


Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας)
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20.30
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου