Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας πραγματοποίησε την κοπή πίτας και την επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων σε ένα ασφυκτικά γεμάτο μέσα και έξω Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

 

Στις 24.2.2024 ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας πραγματοποίησε την κοπή πίτας και την επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων σε ένα ασφυκτικά γεμάτο μέσα και έξω Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Από πολύ νωρίς Ηπειρώτες, επίσημοι προσκεκλημένοι, φίλοι και φίλες του Πανηπειρωτικού προσήλθαν και γέμισαν τον χώρο με την αγάπη τους.

Η Πρόεδρος Ελένη Γκόγκου τους καλωσόρισε όλους και αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων και των μελλοντικών σχεδιασμών του Συνδέσμου προχώρησε ως καθιερωμένα είθισται στην κοπη πίτας με τη Βράβευση ατόμων για τους οποίους οι Ηπειρώτες είναι περήφανοι και πρεσβεύουν το ήθος και τις αξίες όλων. Βραβεύτηκαν λοιπόν το ζεύγος Ιωάννη και Βασιλικής Παπαδήμα, ο κος Ναπολέων Γκόγκος και ο κος Αριστείδης Φούκας. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις ήτοι: Ελένη Μυλωνά, Αγγελική Μακρέσια, Θωμάς Μπέλλος, Μυρτώ Σιώζιου. Για τη στήριξη τους στον Πανηπειρωτικό απονεμήθηκε Έπαινος στον Πρόεδρο του ΕΚΕΔΑ κο Ευάγγελο Λιγγο. Τέλος, βραβεύτηκαν τα μέλη του Συνδέσμου που συμμετείχαν στην ημέρα Εθελοντισμού που διοργάνωσε η περιφέρεια Αττικής.
Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν πως στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας ο οποίος ήρθε κατευθείαν από την Κόνιτσα όπου βρισκόταν για να βρεθεί στην εκδήλωση μας και στον οποίο η Πρόεδρος απένειμε πλακέτα.
Για τον εορτασμό της επετείου Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων τον επετειακό της ημέρας εκφώνησε ο κος Δημήτρης Τσαρκοβίστας λαογράφος-ερευνητής, απόφοιτος Εργατικού δικαίου του πανεπιστημίου Μεσάντ της Ζυρίχης στον οποίο η Πρόεδρος απένειμε πλακέτα για τη συμμετοχή του και την αγαστή συνεργασία του με τον σύνδεσμο.
Μεγάλη τιμή για τον Πανηπειρωτικό ήταν η συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου Λειβαδιάς Δήμου Φοινικαίων από τη Βόρειο Ήπειρο οι οποίοι ταξίδεψαν για να είναι στην εκδήλωση και χόρεψαν ηπειρώτικους χορούς. Η Πρόεδρος Ελένη Γκόγκου απένειμε πλακέτα στην πρόεδρο του συλλόγου Αννέτα Γκούντη για την αγαστή συνεργασία των δύο φορέων και τη μεγάλη τους προσφορά μέσω της δράσης τους στον πολιτισμό της Βορείου Ηπείρου.
Συμμετείχαν επίσης το χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών Δήμου Παλλήνης που χόρεψε χορούς της Πρέβεζας εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους τους θεατές με τη διαφορετικότητα των χορών στη μουσική και σε χάρη.
Ακολούθησαν οι τοπικοί συλλόγοι Πελοποννησίων Ελευσίνας και ο Λαογραφικός Πολιτιστικός σύλλογος "Η Μαγούλα " με τους οποίους ο Πανηπειρωτικός έχει αγαστή συνεργασία. Την εκδήλωση άνοιξαν οι λιλιπούτειοι χορευτές του Πανηπειρωτικού και έκλεισε με αστικούς χορούς της πόλης των Ιωαννίνων από αντιπροσωπευτικο χορευτικό τμήμα των ενηλίκων.
Σε όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους απονεμήθηκε αναμνηστικός έπαινος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Εκ μέρους του υφυπουργού εξωτερικών Γιωργος Κωτσηρας ο κύριος Βαγγέλης Κουρέλης . Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Athanasios Bouras Αθανάσιος Μπούρας. Ο βουλευτής Ν.Δ. της περιφέρειας μας κος Ευάγγελος Βαγγέλης Λιάκος. Ο βουλευτής ΚΚΕ της περιφέρειας μας κύριος Χρήστος Τσοκάνης . Ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κύριος Ιωάννης Τσίμαρης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Κλεάνθης Βαρελας. Ο αντιπεριφερειάρχης χωροταξίας και Δομικών Έργων κος Ελευθέριος Κοσμόπουλος Lefteris Kosmopoulos .
Η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου της Ελευσίνας κα Μαριλή Χαραραμπίδη Marilly Xaralampidh . Ο αντιδήμαρχος Μελέτης Μπάρδης Meletis Bardis . Η αντιδήμαρχος Ειρήνη Χαλκιαδάκη . Ο εντεταλμένος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και διεθνών σχέσεων Γιώργος Ρουμελιώτης. Ο υπεύθυνος της δημοτικής αστυνομίας κος Ιωάννης Ζυμάλης. Ο επικεφαλής της δημοτικης παράταξης" Κοινωνία Δημοτών με μυαλό και καρδιά" κος Χρήστος Χρηστάκης . Ο επικεφαλής της δημοτικης παράταξης "Πολίτες μπροστά " Δημήτρης Παπαγιάνναρος. Dimitris Papagiannaros . Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης "Συμφωνία Πολιτών " κκ. Γιάννης Γιαννίκος Ιωάννης και Γεώργιος Ηλιόπουλος George Iliopoulos . Ο κοινοτικός σύμβουλος Πέρδικας Θεσπρωτίας (παράταξη Αντώνιος Μπέζας) κος Κων/νος Κατσιμάρης.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής κος Ευάγγελος Λίγγος Ligos Vagelis . Ο κος Σπύρος Ζιάγκας Spyros Ziagkas , γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ελευσίνας.
Από τον Π.Σ. Λειβαδιάς Δήμου Φοινικαίων σύσσωμο το Δ.Σ. με επικεφαλή την πρόεδρο Αννέτα Γκούντη. Απο τον πολιτιστικό σύλλογο Ηπειρωτών Παλλήνης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κκ Δημήτρης Βλάχος, Μιχάλης Τζαλαβράς, Γρηγόρης Ζωής ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο πρόεδρος Ιωάννης Μπάρμπας ο οποίος λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραμυθιωτών Αθήνας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των απόστρατων αξιωματικών διαβιβάσεων κος Μιχάλης Τζαλαβρας. Η υπεύθυνη χορευτικών τμημάτων και μέλος του Δ.Σ. της Θεσσαλικής Ένωσης Θριασίου Πεδίου και Μαρία Νταφοπούλου. Ένωση Κρητών Ελευσίνας ο πρόεδρος κος Δημήτρης Δασκαλάκης και ο γραμματέας Μάνος Μαραγκάκης. Κερκυραϊκή Ένωση Ελευσίνας, ο πρόεδρος Στέφανος Λευτεριώτης. Συλλογος Α.Μ.Ε.Α και αθλητικός σύλλογος Τριπόλεως ο πρόεδρος Ευάγγελος Κακοσαίος. Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας η πρόεδρος Σοφία Κοσμιδου. Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Μαγούλα " Η πρόεδρος Σοφία Στάμου και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Ρόκας. Ελληνικό κέντρο Ζεϊμπέκικου ο πρόεδρος Θωμάς Κολοβός. Ο αρχηγός του πρώτου συστήματος προσκόπων Ελευσίνας κος Δημήτριος Ελένης. Η προεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 3ου δημοτικου σχολείου Ελευσίνας κα Ελένη Κοντογιάννη. Από τον σύλλογο "ΔΑΕΙΡΑ" ο πρόεδρος Αναστάσιος Στάμου και η γραμματέας κα Ιωάννα Κόκλα. Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας η πρόεδρος Ντίνα Τριλίκη. Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας η κα Μυρτώ Θεοδοσοπούλου. Σύλλογοι γυναικών "Αρμονία" η πρόεδρος Χαρά Παύλου. Σύλλογος Δωδεκανησίων η πρόεδρος κα Άννα Μαλιαράκη. Ο κος Νταγιακας από το σύλλογο Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτού.
Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας που μας κάνει υπερήφανους ως Ηπειρώτες και Έλληνες!
Ξεχωριστοί συνεργάτες και φίλοι του Πανηπειρωτικού : η κα Κατερίνα Τριποδάκη. Ο κος Αντώνης Στυλιανέσης με τη σύζυγο του. Οι κκ Ευάγγελος Σιωζιος και Κων/νος Σιωζιος. Η πρώην περιφερειακή σύμβουλος κα Παναγιώτα Παππά. Ο πρώην τοπικός σύμβουλος κος Χρήστος Δελαπόρτας. Ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου που είναι πάντα δίπλα μας ο Δόκιμος Χαραλάμπους και οι κόρες του Ελευθερία Χαραλάμπους και Ιωάννα Χαραλάμπους.
Η βραδιά έκλεισε με πλούσιο μπουφέ και κεράσματα που ετοίμασαν οι κυρίες των χορευτικών τμημάτων μας και τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους.
Ένα ΜΕΓΆΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ σε όλους και όλες που κατεκλύσατε το Εργατικό Κέντρο με την παρουσία σας και μας γεμίσατε με την αγάπη σας. Αυτή σας ή αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.
111 Χρόνια Ελεύθερα Γιάννενα πρώτα στ αρματα τα γρόσσια και τα γράμματα, ποτέ λησμονημένα!
Καλή χρονιά σε όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου