Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

BLACKBOX JAZZ MUSIC FESTIVAL presents: Melina Paxinos Quartet

 


Η Μελίνα Παξινού είναι σαξοφωνίστρια (σοπράνο, άλτο) και συνθέτρια, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Αμβούργο. Σπούδασε μουσική παραγωγή, σύνθεση και ενορχήστρωση στο SRH Hochschule der populaeren Kuenste στο Βερολίνο, αποκτώντας τον τίτλο Bachelor of Arts. Πλέον διαμένει μεταξύ Αθήνας και Αμβούργου /Βερολίνου.

Μαζί με την μπάντα της, το „Melina Paxinos Quartet“ παρουσιάζουν το άλμπουμ της "Time" (2022) και κομμάτια από τους προηγούμενους δίσκους της „Circle of Oddness“ (2018) και „Athens“ (2019). Οι συνθέσεις της συνδυάζουν μοντέρνο Jazz με ελληνικά μουσικά στοιχεία, περιλαμβάνοντας Odd meters και μελωδίες. Παράλληλα θα ακούσουμε και μια εκδοχή ρεμπέτικο τζαζ του κομματιού "Τα ματόκλαδά σου λάμπουν" του Μάρκου Βαμβακάρη Στη σκηνή, την συνοδεύουν ταλαντούχοι μουσικοί όπως ο Γιάννης Παπαδόπουλος, (πιάνο) ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης (κοντραμπάσο) και ο Δημήτρης Κλωνής (ντράμς).
Η δισκογραφία της περιλαμβάνει τέσσερις δίσκους, σε συνεργασίες με Ross Daly, Λένα Πλάτωνος και Ανδρέα Πολυζογόπουλο ενώ κομμάτια της έχουν συμπεριληφθεί στο inflight entertainment των αεροπορικών εταιρειών Lufthansa, Swiss και Austrian Airlines. Έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και κοντσέρτα και συναυλίες του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας όπως B-flat Jazzclub (Berlin), Athens Epidaurus Festival, Fabrik (Hamburg), Red Bull Music (London) Zig Zag Jazz Club (Berlin), Half Note Jazz Club, Athens και άλλα.
Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς και βραβεύσεις, αναγνωρίζοντας την δουλειά της (Oticons Faculty International Film Music Competition, Greek International Women Awards). Το 2024, συνθέσεις της θα εκτελεστούν σε συναυλίες με ορχήστρα εγχόρδων από την Camerata Europaea και την μαέστρο Μαρία Μακράκη, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία (Universität der Künste Berlin, Μέγαρο Μουσικής αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος»).
MELINA PAXINOS QUARTET
Μελίνα Παξινού - σαξόφωνο, συνθέσεις
Γιάννης Παπαδόπουλος - πιάνο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης - κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής – ντράμς
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου