Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ιωάννης Μαρωνίτης: Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δράσεις ιχνηλάτησης αστέγων


 Σημείο των καιρών αποτελεί ότι όλο και περισσότεροι πολίτες των αστικών κέντρων της χώρας, βιώνουν μορφές αποκλεισμού από τον κοινωνικό ιστό εξαιτίας της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων.

Για τον λόγο αυτό ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων εκτός από τις Δομές αστέγων που λειτουργεί καθημερινά τα τελευταία χρόνια τόσο στον Δήμο της Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη όσο και στον Δήμο Πειραιά, άρχισε να υλοποιεί μια σειρά δράσεων με κορμό το streetwork. Σκοπός της δράσης είναι να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας, που διαβιούν σε κατάσταση δρόμου ή αστεγίας και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη άρχισαν να υλοποιούνται από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δράσεις ιχνηλάτησης αστέγων. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν από κοινού ενέργειες με όχημα του Δήμου, για την αναζήτηση και ενημέρωση πολιτών που διαβιούν σε καθεστώς αστεγίας.
Το επιστημονικό προσωπικό του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις προσέγγισε σήμερα σημεία και περιοχές που μας υπεδείχθησαν ύστερα από καταγραφές που πραγματοποιήθηκαν από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου πραγματοποιώντας από κοινού προσέγγιση στα σημεία. Έχοντας μαζί φυλλάδια για τις δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, νερά, φαγητό και είδη υγειονομικής και ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά), ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φαινόμενο της αστεγίας.
Αρωγός σε κάθε προσπάθεια μας αποτελεί ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου