Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Φθινοπωρινή Συνεδρίαση Μητροπολιτικού Συμβουλίου

Συνήλθε στην φθινοπωρινή του συνεδρίαση το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά), υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτη Σωτηρίου. Ελαβαν μέρος εκπρόσωποι των Κοινοτήτων, των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων και των άλλων οργανισμών από όλο τον Καναδά. Επίσης έλαβε μέρος ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδίδων Χριστοφόρος και οι Γενικοί Πρόξενοι, Ελλάδας, Δ. Αζεμόπουλος και Κύπρου, Σ. Αυγουστίδης, οι οποίοι και κατά το γεύμα ομίλησαν με θερμά λόγια στους συνέδρους και επήνεσαν και εξήραν το θαυμάσιο έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολη με τα τόσα ιδρύματά της.

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο εδέχθη γραπτές εκθέσεις των επιτροπών, τις συνεζήτησε λεπτομερώς και έλαβε τις δέουσες αποφάσεις. Διεπίστωσε την μεγάλη πρόοδο την οποία η Ι.Μ. κάνει σε όλους τους τομείς.

Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με το θέμα των θερινών κατασκηνώσεων, οι οποίες εφέτος λειτούργησαν σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις του Καναδά με πολλή επιτυχία. Παλαιότερα η Ι. Μητρόπολη αγόρασε κτήμα 1200 στρ., με λίμνη εντός του κτήματος 40 στρ., για τις θερινές κατασκηνώσεις σε ίση απόσταση μεταξύ Τορόντο και Μοντρεάλ. Παρουσιάστηκε όμως ευκαιρία να αγοράσει έτοιμες κατασκηνώσεις στην ίδια περίπου περιοχή και πάνω σε ωραιότατη λίμνη και σε πολύ συμφέρουσα τιμή και η Ι.Μ. έκαμε προσφορά. Η προσφορά έγινε δεκτή και υπολείπεται να γίνουν οι εξετάσεις του εδάφους και εφόσον τον έδαφος δεν θα είναι μολυσμένο το κτήμα αυτό θα αγοραστεί και οι κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις αυτές από το καλοκαίρι του 2011.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στο τέλος των εργασιών της συνεδρίασης ευχαρίστησε όλους, ιδιαίτερα τους Γενικούς Προξένους, Ελλάδας, Δ. Αζεμόπουλο και Κύπρου, Σ. Αυγουστίδη και πάνω απ΄ όλα τον Τρισάγιο Θεό. Είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος: «Ευχαρστώ και δοξάζω τον Τρισάγιο Θεό που με αξίωσε να υπηρετώ μία τέτοια Εκκλησία σαν την Εκκλησία του Καναδά και μου έδωσε τόσο καλούς συνεργάτες όσο καλά είναι όλα τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου. Η πρόοδος συνεχίζεται και φυσικά πρόοδος είναι κάθε πέρυσι και χειρότερα και κάθε φέτος και καλύτερα. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν».

Οι επιτροπές οι οποίες παρουσίασαν στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο έγγραφες εκθέσεις είναι οι εξής:

· Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

· ΑΗΕΠΑ

· Αδελφότητας «Παναγία Παμμακάριστος»

· Ελληνοκαναδικού Κογκρέσσου (προφορική έκθεση)

· Κληρικολαϊκής Συνέλευσης (προφορική έκθεση)

· Συνδέσμου Κληρικών

· Θυγατέρων της Πηνελόπης

· Στεγών Απόρων

· Οικονομικών

· Ελληνικής Παιδείας

· Ελληνορθόδοξης Παιδείας στο Οντάριο

· Ελληνικού Γηροκομείου

· Διεκκλησιαστικών Σχέσεων

· Θερινών Κατασκηνώσεων στο Kingston

· Κληρονομιάς (Δημόσιες και Κυβερνητικές Σχέσεις)

· Νομικών Υποθέσεων­­

· Θερινών Κατασκηνώσεων «Μεταμόρφωση»

· Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά

· Ιεραποστολών

· Θρησκευτικής Παιδείας

· Τηλεοπτικού Προγράμματος «Ορθόδοξη Φωνή»

· Ενοριακών οίκων ευγηρίας

· Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

· Κοινωνικών Υπηρεσιών

· Νεολαίας

Επισυνάπτεται φωτογραφία με τους συνέδρους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου